TWISTRABBIT: spíš menší.. Ale přiznám se, že jsem vlastně až teď zjistil do jak "neznámé vody" jsem to skočil :)
Je toho opravdu hrozně moc. Asi se zasmějete co jsem to za naivku, ale teprve teď sem si uvědomil, že vybrat si hodinky trochu vážněji opravdu není záležitost na "dva dny"..
Když jsem byl malej capart, tak sem měl nějaký obyč digitálky, pak plastový quartzky, pak dlooouho nic, pak jsem dostal kovový quartzky který sem měl tak dva roky a zase dlouho nic. Vlastně jsem se nad touto problematikou nikdy nezamýšlel.
Teď mě už nějaký čas nahlodává myšlenka "opravdových" hodinek. Mám rád mechanický věci, a o to víc jak dnes žijeme v digitální době obklopeni elektronikou, jsem si řekl že hodinky bych chtěl čistě mechanický... Ale čim víc toho zjišťuju tim víc si uvědomuju složitost situace.
Po nějakých funkcích, nebo jak jsem byl poučen, komlikacích navíc neprahnu. I když datumovka by mi nevadila, ale neberu to jako nutnost. Víc by se mi líbilo, když by tam byl ukazatel rezervy.
Taky jsem se ale dozvěděl, že u strojků v mé cenové relaci je pravidlem nepřesnost chodu. Rád bych se vás proto zeptal, kde začínají strojky u kterých se nepřesnost neprojeví v řádu dní?
A jestli by se eventuelně nevyplatilo se poohlížet po nějakých secondhand hodinkách...
Případně bych přehodnotil svůj přístup k věci a prostě si to vytyčil jako cíl, potom bych bral v potaz možnost i větší investice, když by to opravdu stálo za to. Z druhý strany bych ale zase nechtěl nějakej supr-drahej šperk.
No ještě budu zkoumat ten chronomag.cz, ale jak jsem napsal, pro nezasvěceného člověka je tech informací skutečně hodně, proto vám děkuji za nasměrování a vaši trpělivost s naprostým lajkem.