• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: kozenej reminek proste jednou za cas vyhodis... kdyz to nosis v lete jak se hodne potis a tak, tak ho vyhodis driv... protoze ten fakt nevyperes. Me to fakt prekvapilo, jak rychle sel na certinach do hajzlu... asi tri mesice noseni a byl nekoukatelnej a necichatelnej... ble...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KALIBAN: to už bych se skoro sháněl po akušroubováku s nějakým vhodně upraveným bitem (ve tvaru korunky) :)) to by pak bylo, abych ty hodinky neuvařil :))

    jinak teda ještě ohledně pásku - předpokládám, že nějakým způsobem jsou vidět stopy užívání i na koženým řemínku - se teda jako opotřebuje až do nekoukatelna a pak se vyhodí a pořídí novej..? nebo existuje nějaká údržba, která tomu umí zabránit nebo aspoň oddálit (krémovat viksem na boty asi ne, ehm...?? :)) a smrdívá koženej řemínek tím jak se často nosí a člověk se do toho potí? já kdysi měl nějakej textilní a v létě to bývalo občas tak trochu peklo... si říkám, že nato strap musí taky být pěkná "voňavka"...
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    KALIBAN: a jake mas? kalibr?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PRASOLET: tak jsem ted zkusil na svejch couvani na 11 a zpet a to fakt nic nedela... musis to objet cely... a pak jsem si zkusil tri dny pretocit kolem dokola hodinama a myslel sem, ze to vyhodim z vokna... tak sem to pak prehodil normalne datumem a pohoda :)
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    LAUNCHER: jdes pres pulnoc a jakmile se zmeni datum, couvnes na 11 a zase dopredu pres 12 a zase zpet na 11 a zase dopredu pres 12.... je to rychle, neotravne a fungujici.

    jinak teda ten gumovy remen me na tom moc nebavi. precejen se pod nim ruka malinko vice poti a pak se musi cistit kartackem spina, ktera se usazuje. na nato strapu jsou skvele. Ale pujdu ted k Simovi a necham si usit nejaky pekny remen.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HOBORG: tak carrery tohle prehazovatko maj... nicmene je to komplikace navic kterou u mechanik hadam zaplatis :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ?? to mi prijde fakt divny, ze je potreba protacet rucne hodiny.. navic u drahejch hodinek jako carrera bych si u toho pripadal jak blbec
    u mejch lacinejch certin jen povystrcim korunku a datum nastavim
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LAUNCHER: obavam se, ze ne pres pulnoc, ze musis tocit celych 24hodin aby to hoplo dal... resp carrery se tak chovaj .. pokud dobre pocitam, tak v jenhorsim budes muset projet maximalne o 2x15 cele kolo malou rucickou :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KALIBAN: Co konkretne musim na tech Primkach udelat, abych si nastavil datum? V nejhorsim 31x pres pulnoc a zpet a pak nastavit presny cas?

    Budu je nosit vzdy po 6-7 tydnech, mit zapnutou 7 tydnu natahovacku kvuli jednem hodinkam se mi nechce.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MADCAT: dat na noc do sklenicky s cocacolou :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: to jsou kusy tebe!! toho byh sis mel vazit :)
    kartacek na zuby, klidne i pasta je idealni.. ja mam ultrazvukovou cisticku.. kam bych teda hodinky necpal, ale tah klidne
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Čím nejlíp odstranit takovej ten tmavej smradlavej viks, co se hromadí mezi článkama kovovýho tahu - je na to nějakej doporučenej a zaručeně nejlepší postup, nebo klasika kartáček na zuby, pod kohoutek a vyšmrdlat to ven? :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LAUNCHER: proste to nema funkci na pretaceni data po dnech, ale musis se tam dotocit hodinama... coz pokud je nebues mit na natahovacce nebo jak to cesky nazvat a nebudes je nosit denne, muze bejt docela vopruz...
    nicmene kdyz poridis natahovaci uloziste tak jsi v pohode, tak nemusis nic resit :)
    nebo je to vinder?
    LELI
    LELI --- ---
    87HIGHFLYER: nemyslel sem to ironicky, za info diky, akorat porad nevim proc castokrat hodinky s tourbillonem nejsou automaty :-)
    KABUNGA
    KABUNGA --- ---
    KEITHHSTER: ...jojo..taky je mám a baterku více méně potvrzuju. Nijak mě to ale nevadí a při koupi sem s tim počítal. Nejsou to jen hodinky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LELI: ehm...spíš vůbec...nedělní únava při chápání psaného textu, pardon:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PRASOLET: Nejake rady ohledne uprav?

    Jak je to prosim s preklapenim data? Tohle me docela vydesilo: " Ke kalibru lze mít asi jednu výhradu a to tu, že stále ještě nemá rychlé překlápění data. A pokud jedny hodinky nosíte jen občas, bude vás posunování ruček, abyste našli správné datum, pěkně otravovat."

    Reinkarnované Prim Orlík II – V – recenze | PhotoWatches.eu
    http://info.photowatches.eu/2012/06/reinkarnovane-prim-orlik-ii-v-recenze/
    LELI
    LELI --- ---
    87HIGHFLYER: Diky za info, ale uplne neodpovida na tu otazku... :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LELI: je to teda z wiki ale:
    ...Vzhledem k mimořádně obtížné výrobě a seřizování byl tourbillon především důkazem hodinářské virtuozity a až do poloviny 20. století se vyskytoval jen vzácně. Moderní strojní výroba ale výrobu usnadnila a někteří výrobci jej začali montovat i do náramkových hodinek. Jenže tourbillon měl smysl u kapesních hodinek, které se nosí ve stále stejné poloze „korunkou vzhůru“, kdežto u náramkových hodinek se jejich poloha stále mění, takže se smysl tourbillonu ztrácí. Je to však zařízení na pohled zajímavé a koncem 20. století přišlo do módy, takže jej dnes nabízejí skoro všichni výrobci luxusních hodinek, obvykle v provedení, kde je otáčení tourbillonu vidět. Je to tedy dnes spíš technická hračka než skutečné zdokonalení hodinek
    ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam