VACA: Já teda nevím, jestli mi něco uniklo, ale dovolím si tvrdit, že sis mezi řádky přečetl něco, co tam není. Je nás tady víc s hodinkama v hodnotách (hluboko) pod 500 USD a nikdo se tady za to nikomu nesměje... Že dražší hodinky často vypadjí dráž, to je prostě fakt, ale neřekl bych, že kolega Flick to myslel nějak opovrživě - jestli ano, opravte mě, prosím.
Jinak abych ještě reagoval na dříve řečené: Hamilton v současnoti používá švýcarské ETA strojky, což je v hodinkovém světě naprostý standard a není se u něj čeho obávat. Vadný kus se samozřejmě vyskytnout může, asi jako u aut německé produkce. Nemám zkušenost s prodejcem Hamiltonu u nás, ale obecně slušný obchodník s hodinakama kdekoliv ve světě ti dá k hodinkám (i takhle "levným") mezinárodní záruční kartu a s ní ti autorizovaný dealer kdekoliv ve světě ty hodinky vezme na záruční opravu, když se náhodou vysypou. Prostě si o tu kartu (vyplněnou a oraženou) předem řekni a když ti ji prodejce nebude chtít dát, kup ty hodinky jinde - u někoho, kdo s tím nebude mít problém.
Původně je Hamilton americká značka, ale co je koupil Swatch Group, můžou si na ciferník psát "Swiss Made", což třeba ten dražší a hodnotněji působící Sinn nemůže, protože je německý... kdyby ti teda na tom Swiss Made záleželo, to je trochu individuální věc, imho.
Kde koupit Hamiltony výhodněji, to ti bohužel neporadím. Obecně ale slýchávám, že v ČR jsou lepší hodinky dražší než v zemích západní Evropy a v rámci EU se vyplatí si je objednat ze zahraničí.