• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja byl s roladama a tagama nejvic asi v 9 metrech..pri potapeni bych se dostal tak do 40ti max /kdybych se potapel/..vic imho ne...navic nevim k cemu takovyhle hodinky nosit pri potapeni teda.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Osobně jsem se s hodinkama hloubš než při šnorchlování nepotopil a jak Tissot tak Seiko které nosím do vody jsou na těch 100m. Právě ty nápisy typů 600m a podobně na mě působí děsně poutově, to je tak pro Kočku :)

    VACA: Tyhle se mi líbí také, a co se Rolexu týká tak ty Bondovský, ty si jednou pořídím, ale jinak asi nic dalšího.
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: A o tom to je - každýmu se líbí něco jinýho. Já z Rolexu teda úplně odvázanej nejsem, ale ty nudný potápky ode mě samozřejmě byla dost nadsázka ;-)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: btw a já musim říct že se mi docela i líběj, a jsou to hodinky co maj historii.. bral bych na ruku radši než rolex (ale neřikám že rolex nemá historii)

    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: jj s tema casiama souhlas. něco jsem i viděl :) G shocky sou prostě kapitola sama pro sebe :D

    Jako jo asi je to víc než člověk využije, ale tak jde o jistotu že když s tim pod vodo třea i do něčeho lehce praští nebo tak. Každopádně jsem byl překvapenej, že 100metrů (což mam na ciferníku svejch automatů) se doporučuje akorát tak na šnorchlování, ale na potápění prej ne. Mě se líběj předimenzovaný věci, a nápis "půl kilometru" by mi nevadil, i když to nikdy nevyužiju... :)

    ---
    jinak celkově když jsem viděl tyhle hodinky a četl tvůj popisek o starejch jetejch potápkách za milion tak jsem si nevim proč vzpoměl na příběh hodinek z apolla.
    Konkrétně z programu appolo 1 kde všichni tři členové posádky uhořeli.. Synovi jednoho z nich se pak do rukou dostaly hodinky omega speedmaster který měl jeho otec na ruce když uhořel v řídícím modulu apollo 1. Ohořelý, očouzený ale kupodivu funkční...
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Kromě Casia, na kterým když je napsaný "200 m water resist", víš na tuty, že když je spustíš na robotovi do moře do 220 metrů, budou pořád v pohodě i po nárazu toho robota do dna :-)

    Ano, každý výrobce to má s těmi metry a atmosférami jinak. Nicméně i těch 600 metrů u Rolexu, když nejsou "reálné", je víc, než kam se profi potápěč bez batiskafu dostane - o to tady ale bezvýhradně nejde.
    VACA
    VACA --- ---
    "Koupat byste se mohli teprve s hodinkami určenými do 50 metrů / 5 atmosfér, ale až hodinky označené jako odolné do 100 metrů /10 ATM jsou prý vhodné pro šnorchlování. Pro potápění s přístroji jsou vhodné teprve hodinky snášející 200 metrů hloubky tedy 20 ATM a profesionální potápěčské hodinky se označují jako 1000 metrů / 100 ATM."

    Vodotěsnost - pozor na ni! - Chronomag.info
    http://www.chronomag.cz/87623_item.php

    pro zajímavost...
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: už přesně nevim jak to bylo s tim přepočítávánim, ale 600metrů na ciferníku neznamená že by to mělo v reálu 600metrů. To je statickej tlak za předpokladu že se nebude pohybovat ruka se strojkem ani okolní voda. V reálnej je ta hodnota o dost menší. To stejný platí pro hodinky co maj na sobě napsáno 100m, ve skutečnosti to vůbec neznamená že by ses s nima mohl potopit 100 metrů do moře bez úhony. Spíš tak třea 50.. Někde na to byla snad i nějaká tabulka. Tenhle údaj odpovídá jen statickýmu atmosferickýmu tlaku bez jakejchkoliv dalších činitelů...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    by me zajimalo k cemu ti sou rolexy v hloubce 600 metru, asi na machrovani pred morskejma vilama bez vkusu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FINSON: za ty bych mu tech dolaru nedal ani 40 :)
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: Jak nemusím vysoký hodinky a navic Rolex celkově vůbec, tak profil techhle mi přijde úplně super. Vysoký jak ďas, ale super!
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ad diskuze kousek níž k cenám hodinek - byl jsem teď nedávno v Ženevě a dost to tam obhlížel a nevím, jestli stárnu nebo mám nějaké slabší období, ale třeba Pateky jsem viděl naživo poprvé a velké zklamání teda. Když se nebudu vyjadřovat k nějakým těm limitkovejm šílenostem vyloženě na efekt, ale ke klasickejm značkám a klasicky vypadajícím hodinkám, tak ty ceny jsou fakt mimo. Třeba Nautilusy, který se mi vždycky hodně líbily, byly naživo fakt slabý, to samé třeba modely A. Lange & söhne. Nevím no. Možná je to tím, že nepatřím do sorty lidí, který si tyhle hodinky můžou dovolit, nicméně fakt ten efekt celkem nula nula nic. I to zpracování člověk prostě nedocení, když na to nečumí z deseticentimetrový vzdálenosti. Jediný, co mi fakt za ty prachy adekvátní přišlo, byly věci od De Bethune, ale to už jsme trochu na poli těch šíleností. Přitom třeba se Submarinerama problém nemám a jejich cena mi přijde v pořádku.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    WOJTYLA: Jup, presne ty v tom vidim :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KOUDY: to je jak nejakej bastl panerai radiomir a rucek od lange a sohne
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    STEPNI_VLK: mno tim bys zabilo dve mouchy jednou ranou... Rolexy vypadající jako Moonwatche:-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Zatím jediné hodinky Rolex, na které jsem kdy narazil a líbily se mi tak, že bych si je dokázal představit na své ruce, jsou tyhle:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam