• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOUDY: Já bych to s dovolením rozštípl: Když se podíváš na články pro aspoň trochu zasvěcené, tak zástupci švýcarských hodinářských značek se s faktem, že je to z větší části "jenom" o značce, ani nijak zvlášť netají.
    V době "quartzové krize", kterou Švýcaři prostě nezvládli včas zachytit, jim pak zbylo na výběr zkrachovat (čemuž se některé slabší značky tak jako tak nevyhnuly) nebo si najít nějakou tržní niku, protože mainstream byl najednou plnej levnýho quartzu a o mechaniku nikdo neměl zájem. A tak Švýcaři vytvořili mohutnou marketingovou mlhu a ulili se do luxusního segmentu. Samozřejmě si ohlídali všechno, co k luxusnímu segmentu patří, špičkový servis, PR, image, goodwill, to je v pořádku, ale nikdo asi nepochybuje o tom, že výrobní náklady Submarinerů nejsou 15x vyšší než Hamiltonů Khaki Field, když se prodávají za 15x vyšší cenu, že.
    Z mého pohledu to byl od těhhle velkých švýcarských značek geniální tah, který nejen že jim zachránil krk, ale i otevřel dveře k dlouhodobé prosperitě, klobouk dolů - nicméně racionálně nahlédnuto, ano, většina ceny těchhle "lepších" švýcarských hodinek je ve značce. Akorát já v tom nevidím nic špatného - za tou značkou "něco" je, když lidi na celým světě jsou ochotní jim za to ty prachy vysolit. Řešit rozdíly mezi IWC, FPJ, Rolexem, VC a Pateky už jsou pak z obchodního hlediska jenom nuance, každý z nich si dělá pricing trochu jinak, ale princip je stejný: Rolex by určitě mohl prodávat svoje hodinky za půlku nebo i za za míň, ale byl by sám proti sobě, kdyby to dělal. Kouzlo těchhle hodinek je právě v tom, že nejsou tak snadno dostupné každému nýmandovi, a má to málo společného s jejich objektivní kvalitou a funkčností.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: a ted to neber jako trolling ale vidis rozdil mezi trebas iwc a j.p.journe? a ted bud hodnej a odmysli si jak journy vypadaji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    zase si vemte ze nejaky apple watch stojej 20k a za 20k uz sou slusny designove hezky svycarsky hodinky...Jinak me osobne pripada ze do 200K se jeste plati za nejaky fajn zpracovani a kvalitu..ale u 90% vyrobcu sou hodinky nad 200k jen o znacce...nevidim treba nejakej vetsi rozdil mezi IWC za 200k a Jaegerama za 700k ktery vypadaj dost podobne..ani jedny nemaj tourb apod..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Já jsem kancelářská krysa a sportu taky moc nedám, takže by s nimi mělo být zacházeno relativně šetrně... :-)

    TOMMY_: OK, děkuju za názor! :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Dva roky při práci na stavbě nejspíš nedají. Řidičovi autobusu nebo kancelářské kryse při troše pravidelné údržby vydrží na zbytek života.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    NEVILL: ja mam stary skx007 a .. nevim proc by nemeli vydrzet :) o hardlex bych se nebal.. jediny s cim si dat pozor je ten specifickej strojek co se musi narizovat vzdycky mimo urcity hodiny aby se nejak neprekrizily ty double datumy,.. nebo tak neco.. je to k dohledani ( a mozna ze tyhle novy uz budou mit nejakou pokrocilejsi verzi ) .. myslim ze jsou to super hodinky za dobry penize co si na nic nehrajou.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Seiko SNZH55K1 | Hodinky Koscom
    https://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snzh55k1

    Dotaz - máte někdo zkušenost s těmito nebo podobnými hodinkami od Seiko? Jsou použitelné, tedy aby vydržely déle než dva roky? :-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Nekdo si treba kvuli emoci kupuje fake rokexy, aby je mohl rozjezdit parnim valcem..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MADCAT: jo jasný to je uplně v pohodě, každej máme jiný veci co nás bavěj...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    WOJTYLA: No...asi chápu, ale neoslovuje mě to...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    WOJTYLA: No...asi chápu, ale neoslovuje mě to...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    navíc upřímě? tydle kecy maj vetšinou ti kdo na takový hodinky nemaj... tak si malujou jaky jsou ti co na ne maj ale stupidos že za to utrácej:-))) nic osobního... já na ne ted taky nemám:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LEXXA: nejseš... nakupuješ uplně stejně jen si bláhově myslíš že to tak neni....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOJTYLA: jsem patrne sociopat :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Tahle diskuze tady probiha pravidelne co pul roku.. Nestaci vam to jen vyfiltrovat ? Je nutny to psat znova ?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LEXXA: koupej si to protože to že je to Rolex v nich vyvolá nejakou emoci... lidi nakupujou na základě emoci...:-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOJTYLA: a ted si odmysli tu emoci a redstav si lidi co si koupi rolex jen kvuli tomu ze je to rolex.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    8BB76E1: sne 237
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LEXXA: kupuješ si to kvuli tomu že to púro tebe má nejakoiu emoci, to znamená že z uplně stejnýho duvodu... to CO tu emoci vyvola je ve výsledku jedno... esli to že se ti to jen libí a nebo to že se ti to líbí a eště tě baví story kolem... pokud si myslíš vo kolik se lepší když nepodleháš příbehum tak seš uplně mimo... Lidi co si kupujou Rolexy/IWC blablabla tak na ne taky maj a taky se jim libej... to že ty na to nemáš ( já taky ne) neznamená že seš vetší koumes ...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOJTYLA: mozna. pro me je idiot ten kdo si kupuje hodinky kvuli pribehu. ja si kupuji co se mi libi a na co mam. je mi jedno ze to same od rolexu stoji 40x tolik protoze si nekdo nekdy drbal koule a zrovna mel na ruce rolexy.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    TEDDYBEDDY: co to je za typ, ty seiko?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam