• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    NEVILL: Jj, o těch samozřejmě vim a je to jedna z variant. Seika mam prozkoumaný křížem krážem. Ovšem cenově už jsme jinde. To už si rovnou pořídím SKX013 :)

    TEDDYBEDDY: Tissel nelíbí a nemaj datumku. Mako znám a nechci, protože nelíbí :) Ovšem ty fantomy stojí za zvážení, ač už jsme zase cenově jinde než u 3200,- all-in. Díky!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SLAMITCH: Třeba něco jako Seiko SNZF17K1, nejsou tedy takhle výrazné a levné, ale budou funkční...na Amazonu jsem je teď viděl za 180 EUR.

    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Tak dlouho jsem vybíral, až jsem klesnul na Invicta úroveň :) Ja vím... Ale prostě po zvážení všech pro (cena, rozumná velikost 40 mm, Seiko NH35A s hackem a manual windem uvnitř, vodotěsnost 200m a vzhled (už mi to ani nepřijde přehnaně bling bling - prostě modro s trochou zlata)) a proti (je to totál kopie Rolexů, špatná QC = nutnost štěstí na plně funkční kus, zbytečné zvětšovací sklíčko nad datumovkou, velmi málo tvrzené minerální sklo, horší luminiscence), do nich možná půjdu. Přes amazon.de je za all-in 3200,- můžu mít max za dva dny doma. Nemáte někdo nějakou alternativu?



    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LEXXA: I v případě Alfy 8C to bylo stejný - taky je to víc "gétéčko" než ostrej sporťák a tudíž bylo potřeba jiný naladění toho motoru. Taky by mohli dát stejnej motor do Quattroporte, a bylo by to úplně nahovno, protože to nesedí k charakteru auta.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    lambo patří pod audi (vw group) btw...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    BOBASH: s autama se muzu mylit. nejsem si jisty jestli to bylo gc nebo alfa 8c. nicmene ano mas pravdu, pokud nekdo ovlada citelny segment trhu (s hodinkama) a diktuje strategii a cenotvorbu ja jako spotrebitel muzu udelat jedinou vec a to ze je nebudu podporovat.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LEXXA: Jen odskok k autům - u aut to není zdaleka tolik jako u Swatch Group, protože i když se koncern VW rozhodne, že Škodovka bude levnější než Volkswagen, stejně do ní nakonec dá třeba LED světla z Audi, protože Ford nebo Mazda je už mají a Superb konkuruje primárně jim a ne Passatu.

    Stejně tak u Maserati silně pochybuju, že by byl "naschvál přiškrcený", spíš jde o to, že Maserati je gétéčko a klade větší důraz na komfort, takže ten motor musí být naladěný "klidněji" a tudíž nemůže mít takový výkon.

    Hlavně obecně u aut to dražší skutečně má lepší technologie a umí věci, který to levnější neumí. Celej trh s hodinkama je o marketingu, brandech, pocitech atd., reálnej rozdíl mezi Rolexama za 250k a Seikama za 2,5k určitě je, ale neodpovídá ani zlomku cenovýho rozdílu. A tím víc jsou nápadný takovýhle praktiky.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    LUCKYBSD: Chopard taky mému hodináři neprodal díl a já budu muset cvakat ...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DRAGON: pletes si swatch jako brand a swatch group jako nazev holdingu.
    a problem s holdingem je ze nenechava (logicky) aby sve znacky souperily mezi sebou. neco jako wv s autama. skodovka muze mit technologii XY ale ta je moc posh tak ji nechame jen do vw a podobne. segmentuji si trh a maji dost velke pokryti aby ridili cenotvorbu. to je spatne.
    to ze ETA se prodavala a prodava tritim vyrobcum je ok. ale pak prisel nekdo, koupil ETA a rekl dily budem prodavat jen nasim autorizovanym kamaradum (autorizovany kamarad je kamarad co vysoli, tusim 60k EUR, za vybaveni shopu).

    mam pocit ze treba u maserati gc nekdo z koncernu rekl ze bude umele priskrcene aby nebylo prilis silne a nekonkurovalo 458ce. a mne se nelibi kdyz znacka je umele skrcena a nemuze dosahnout svuj potencial.
    takze ja nemam politicky problem se swatchem, mam s nima moralni problem
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LUCKYBSD: aha! tak uz te chapu, diky, k tomu sem se snazil dobrat. To je docela nefer praktika. Odkaz sem neotevrel, mrknu, dik.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    DRAGON: ne, vsechny znacky co patri pod swatch group neprodavaj nove ZADNY dily na trh, mas pouze autorizovane swatch group hodinarstvi, ktere ti to muzou vzit na opravu. Zatim to jde i jinde, ale dily jednou samozrejme dojdou. Nevim jestli jsi ten odkaz vubec otevrel, protoze tam je to napsany jasne a zretelne a mimochodem v UK otevreli volny hodinarstvi hromadnej soudni proces za nekale obchodni praktiky swatch group
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LUCKYBSD: to mluvis o tech hodinkach za 40 euro? ktery jsou vicemene zality v plastu a co se jim nejvic muze stat je to, ze ti ten plastovej "tah" prdne? Nebo mi neco unika a vyrabej i jiny hodinky uz?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mimochodem, co je spatnyho na swatch? Krome toho, ze vyrabej docela kvalitni entry level hodinky a hodne penez davaj na charitu a vyzkum...?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    DRAGON: aha, takze to ze se manazeri swatche rozhodnou, ze nebudou prodavat dily na strojky na trh (hodinarum), i kdyz to doted od pocatku delali, je vyrobni duvod? Tj. nemuzes si svobodne vybrat hodinarstvi a ten samej dil ti v autorizaku swatche daj do ruznejch jejich znacek, ktery maj v ruznejch "gradech", za dost rozdilny penize je taky ok? Toto se vymytilo u aut a ted to swatch zkousi u hodinek, dekuji, ale tohle nebudu podporovat, takze je cely swatch group u me na blacklistu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LUCKYBSD: tak to uplne neni politickej duvod, spis vyrobni. Nicmene to je asi tak to samy, jak kdybys nadaval Lamborghini, ze jsou to smejdy, protoze patrej pod Fiat. ETA stroje vyrabi Valjoux, coz je firma, ktera vyrabi veci pro Panerai nebo treba IWC.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    DRAGON: kvuli tomuto s nima mam neprekonatelny problem:
    Swatch Group – the Saga continues | Watch Guy
    http://watchguy.co.uk/swatch-group-the-saga-continues/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LUCKYBSD: jakej je prosimte politickej duvod, kvuli kterymu nebrat ETA? dik
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LUCKYBSD: mam pocit ze stowa ted odchazi od ety
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KALIBAN: prave, ja totiz nevim jak moc jsou selita vs ETA parts zamenitelny a nechci za 10 let resit, ze ty debilove ze Swatch group mi neprodaji dily
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LUCKYBSD: fakt je ze jestli podminka je ze ne ETA tak to mas hodne omezeny moznosti, pac ta je vsude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam