• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BONGI: To nezachráníš. Prostě spona kdykoliv po roce 99 je těžce de mode. Stejně jako fialové sako.
    BONGI
    BONGI --- ---
    BEEBLEBROX: Ano, nicmene tupe porad maskuje realitu pro vytvareni urciteho klamneho dojmu. Spona nikolivek. :D Mit spatne tupe je spolecenske faux pax, spatna spona sice take, ale muze se bez zmeny vzhledu sundat.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: Mimochodem, na rozdil od tupe, kravatova spona nic nemaskuje ani nevytvari klamny dojem. Je soucasti obleku pro vhodnou prilezitost. Takhle by jsi mohl odsoudit i motylek. Prijatelnost pro spolecnost zavisi na te konkretni spolecnosti a tvem posouzeni vhodnosti ci nevhodnosti daneho doplnku. To je o citu pro vec a zkusenosti.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: Ale pochopil jsem te. Jen se snazim vysvetlit, ze spona na kravate je i prakticka zalezitost a hodne zalezi na tom, jestli zvolis takovou, ze si ji druzi vsimnou driv nez kravaty, nebo naprosto nenapadnou. Je to hodne o citu pro prostredi a situaci. To, co rikas plati spis o kravatove jehlici.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BONGI: Já tím chtěl říct, že spona na kravatu je v dnešní době společensky přijatelná asi jako tupé. Leč zjevně jsem zůstal nepochopen.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: Ja, treba sponu nepovazuji za nic moc snobskeho, naopak je nosim s kravatou i do neformalnich obleku u sak, ktera maji vic otevreny vystrih. Zabrani kravate vypadavat ven a smacet se v polevce. :D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TWISTRABBIT: Protože když takový saka vznikly, tak se nosily na sport (konec 19. století třeba).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BONGI: Ja to chapu a respektuji. Nicmene rikam, ze ten, kdo si vezme sponu, tohle uz fakt resit nemusi.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Zamiloval jsem se:





    BONGI
    BONGI --- ---
    TWISTRABBIT: No, ber to tak, ze co neni spolecenske, je sportovni. :D Ale jinak, samozrejme, ze mas formalni spolecensky oblek, ktery se nosi jen na formalni spolecenske akce spis VIP strihu, pak normalni spolecensky odev ( obycejnejsi plesy, neformalni vecerni seslosti..) pak sportovni, kde muze byt sako doplnkem - napriklad golf, rozhodci pri nekterych sportech, sachiste ci v podstate vylet s navstevou. Pojem sportovni sako najdes bezne v nabidkach butiku. To deleni je spis nase specifika, na zapade je to formal nebo black tie, semi formal nebo business, business casual, casual, smart casula.
    Dost toho najdes, kdyz si vygůglujes "dress code"
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    BONGI: ale proč se tomu říká sportovní, to nechápu
    BONGI
    BONGI --- ---
    TWISTRABBIT: Sako ma sportovni, odlehceny strih, nemusi byt v barve kalhot, muze byt barevne. Kosili muze nahrazovat triko, manzetove knoflicky nejsou povinne atd
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: No divil by ses, jak biji do oci bile manzetove knoflicky a zlute hodinky. U spolecenskeho obleku na formalnich akcich jde skutecne o detail. Tedy, pokud to respektujes a nechces byt za dacana.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TWISTRABBIT: kalhoty a sako neladi :) a u kalhot se tolik nehledi na strih
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PHAILO: spona je jeste ok. ale takovy pin :)))
    tam uz zacinaji zrudnosti :)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    BONGI: co je sportovní oblek?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BONGI: Myslím, že když si někdo vezme sponu na kravatu, tak to ostatní už opravdu netřeba řešit :-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    JOPS: Ono zalezi k jakemu obleku a k jake prilezitosti. V praci se vetsinou nosi "business casual", tedy sportovni ci denni oblek nebo kombinace saka a kalhot. K tem se snese mnohem vic doplnku. Pokud se ale mluvi o "oblekovkach", jsou vetsinou mineny hodinky ke spolecenskym, ci vecernim oblekum, kde jsou pozadavky dost prisne i na doplnky - stejna barva kovu u knoflicku, hodinek, spony pasku, kravatove spony. Typ a barva bot atd atd. V konzervativnim chapani spolecenskeho panskeho odeni, by doplnky mely doplnovat a ne prevazovat upoutanim pozornosti. Proto jsou jemnejsi, mene vyrazne, s durazem na kvalitu a sladeni.
    Ale myslim, ze tobe spis slo o vyuziti obleku pri pracovnich prilezitostech.
    JOPS
    JOPS --- ---
    hodinky k obleku. Videl jsem u nas financniho reditele, ten chodil v obleku, na ruce Rolex Submariner s kovovym tahem a nevidel jsem na tom vubec nic spatnyho. Ale ty hodinky na zivo vypadaj o hodne lip jak na obrazcich :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    COUDAK: Pamatuju si akorát z tanečních jak nám tam ohledně oblékání říkali že k tmavému obleku se zásadně nenosí bílé ponožky... pokud tedy nejste Michael Jackson... :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam