• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TOMMY_: Waterbury ve verzi bez chronografu jsem tuhle kupoval otci k vánocům (nosí TImexy už léta) a vypadaj i naživo super, na hodinky, co v tý "bezchronografový" verzi stojej asi dva litry jsou fakt hezký. Za svoje automatový Seika bych je asi nevyměnil, ten pocit že máš mechanickou věčnou věc je fajn, ale na druhou stranu ty Timexy o dost líp fungujou :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    TOMMY_: TWISTRABBIT: Já mám od nic zrovna a jsem spokojenej na každodení nošení. Mám i pár automatek, ale tyhle jdou vždy a ještě mám starý expeditionky který tahám na střelnici, do lesa atd .. dělají svojí práci a nebude mě srát, když se rozbijou. + mají všechny timexy Indiglo ..
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    TOMMY_: viděl si je někde v Pze na živo?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    TOMMY_: hm, quartz.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    hele.. jak tady porad resite nejak levny hodinky.. TIMEX ted dela uplne super radu retro chronografu. .a jsou fakt nadherny. totalne retro PVD style chronograph.

a stojej cca 3500K

The Waterbury Chronograph | Global Timex
    http://global.timex.com/node/101471
    BATOO
    BATOO --- ---
    Hele ac se to nezda, je s tim hroznyjo sr*ni. Zitra mi prijde druha sada co chci do prace na stul, zase na tom zakysnu buhvi jak dlouho :).
    Kdyz bych mel prodat tak nejmin za 5k = neprodejne :).

Takze tak.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    neskutečný palby za ty digitrony. teď jsem na ebayi našel něco, co bych chtěl za 650 USD.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    BATOO: já bych je chtěl, ty tvoje ale. :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    okej, tak tohle potrebuju.
    BATOO
    BATOO --- ---
    Jinak ten muj board ma treba svetelnej senzor, takze vecer se mi stahne napeti a skoro nesvitej atd.
    Je tam hodne moznosti nastaveni, muj board je odsud:
    Aktualności - electoNIXclock - Zegary lampowe Nixie
    http://www.electronixclock.pl/aktualnosci/
    BATOO
    BATOO --- ---
    Jinak jsem zapomnel, k sehnani tady za docela zajimave penize:

Stavebnice TIPA PT029B Digitronové hodiny - EDICE 100ks
    http://www.klelektronik.cz/...e-tipa/8862-stavebnice-tipa-pt029b-digitronove-hodiny-edice-100ks.html

Jen na me kolotocarske barvy led pro podsviceni a digitron IN-14, kterej prej se zivotnosti na tom neni tak dobre jako jine (myslim ze jeden z prvnich digitronu).

Pokud si budete kupovat/shanet/stavet doporucuju alespon jeden nahradni digitron.
    BATOO
    BATOO --- ---
    Ahoj, predne je docela problem koupit hotovy kousek s digitronama za rozumne penize.
    Puvodne se totiz digitrony pouzivaly do kalkulacek, radii apod. na cas to nebylo urcene.
    Az hoby nadsencu z toho udelalo tyhle krasky s nadechem davnych casu a nebo hrani Metro Redux na PS4 :).
    Muj board je napajenej pres micro USB, ma budik a podporuje zobrazeni vterin.
    Chtel jsem vysoke digitrony ale zaroven kompaktni rozmer.
    V celou pipnou a v 00:00 udelaji jine pipnuti jako novy den.

Ted budu se strycem delat dalsi, je problem sehnat vysoky digitrony v dobrem stavu za rozumne penize.
    Delam na to ted dreveny obal, aby koukaly pouze digitrony.
    Jinak pozor na desce je vysoke napeti, neni to 5V jako z USB.
    Mam tam nabijeci baterku na cca 24h udrzeni casu.
    Jeste mam blikajici vterinu uprostred.
    Kdo ma rad hodiny je to must have :).
    VACA
    VACA --- ---
    MADCAT: zkus tady: http://www.digitron.cz/nabidka.htm můžeš si tam i vybrat jaký lampy do toho osadit.
    Ale sázim boty (raději jen ty děravý:) že BATOO si to postavil sám. Někde na netu na to byl návod jako stavebnici, a lampy se kupovali jaký jsi chtěl.
    Oni už se tyhle "flašky" ale snad ani nevyráběj, většina toho pochází z nějaký sovětský produkce z dob kdy tohle ještě bylo aktuální.

Jeden můj kamarád si tohle taky postavil, on ale jako řídící obvod použil arduino.. (má tam dokonce i víc programů jak hodiny můžou zobrazovat, a že např každou půl hodinu rychle procyklej všechny číslice aby se lampy nezapejkaly) Když jsem ho však oslovil tak řikal že znovu už by se s tim j*bat nechtěl :) ty lapmpy jsou prej vetchý, patice tuhý apod... Ale to arduino by mi prej naprogramoval.. :)

MADCAT
    MADCAT --- ---
    BATOO: To je pecka, kde se něco takovýho dá koupit?
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    TOMMY_: to rad slysim:-) maj prijit pristi tyden.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    SCHAGI: Ja tam koupil hodinky za cca 50k .. vicekrat.. vzdycky s prodejcem muzes jit treba k dusakovi etc.
    BATOO
    BATOO --- ---
    Moje milovane stolni...

SCHAGI
    SCHAGI --- ---
    TOMMY_: Presne tak to vnimam taky, neni nutne mit uplne nove...ale zase je to castka, u ktere bych rad mel jistotu, ze nepujde o nejaky fake :)
    JANCHR: no nasly by se, zrovna ty, ktere me zajimaj (http://www.watchexpress-hamburg.de/index.php/uhren-details/Rolex+Datejust+II+Blue+Index)...ale informace o tom serveru jsou dost nekonkretni
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Chrono24 je cajk. Výprodeje novejch kusů od evropskejch AD, paráda. Např. za 1/2 cenu zovna dorazily z Bavorska další Alpiny.

TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    SCHAGI: Sleduj forum.chronomag tam mnohdy sezenes hodiny vyhodnejs nez na chrono24. Ja osobne hodinky-stejne jako auta- novy nekupuju..
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    SCHAGI: ja bych se na zanovni vyprd..... objednaval jsem ted tady http://www.watchexpress-hamburg.de/index.php/uhren
    SCHAGI
    SCHAGI --- ---
    Zdravim vespolek, uvazuju o novych hodinkach a cim dal tim vic se priklanim k nejakym zanovnim (chrono24), neb si tak nejak myslim, ze v pomeru cena/vykon je to vyhodnejsi. Mate nejake obecne tipy a zkusenosti cemu se vyhnout, v jakem pomeru lze narazit na fake, apod.? Pripadne zda je obecne vhodne o tom vubec uvazovat :D Predem diky
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    BONGI: Jsem furt četl "smažák vs. NHL", a marně přemýšlel jak ty dvě věci spolu sakra souvisejí :-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: :D Nesouhlasim je to spor dvou skupin a zadny oficialni nazor neni. Je to jako spor mezi tatarka a kecup nebo smazak versus NH. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam