• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    VACA
    VACA --- ---
    JOPS: J, me prijdou taky celkem F pohode, jen mi trochu vadi ta modra, zejmena ten modrej obdelnik s napisem..
    Ale jinak i ta cena je celkem ok, mi prijde.. Za hodinky ktery nejsou uplny hommage, ETA, titanovy pouzdro, safir nahore s AR, safir dole, titanovej tah...

    Jen se trochu obavam jak by na nich byly videt skrabance. Jsou prej ruzny "grade" titanu, pricemz ty nizsi jsou snad dokonce i mekci jez ocel, nepodarilo se mi zatim zjistit jakej titan steiny pouzivaj.
    Ale i kdyby ten tvrdsi, tak na titanu bejvaj skrabance dost videt, a rychle se tvorej... Resp oni to nejsou trea ani skrabance do vlastniho materialu titanu, ale on ma vlastnost ze povrchove oxiduje, vytvari se na nem souvisla vrstvicka nejakeho oxidu, a ta je samozrejme velice snadno poskravatelna.
    Videl jsem sice na zahranicnich forech jak to uzivatele dokazou "zrepasovat" obycejnou gumou z papirnictvi, tim modrym tvrdym koncem. (Proste se odstrani cela ta vrstva oxidu)
    Ale je to opruz, trva to nejakou hodinu, a nevim jak casto je to potreba..

    Dalsi vec co jsem se docetl od nekterych majitelu, ze ty hodinky ve skutecnosti maj trochu jinej odstin na lunete, jinej na pouzdru, a jinej na tahu.. Nevim jak markantni to je, na zivo jsem je zatim nevidel..

    JOPS
    JOPS --- ---
    VACA: ty Steinhart Titanium 500 se mi fakt libej :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    VACA: Seiko bude delat i levny hodinky ve velmi podibnym designu, co nebude limitka.. za cca 30k

    Seiko SPB051J1 - Helveti.cz
    https://www.helveti.cz/seiko-spb051j1

    Jinak ja bych doporucil jeste squale atmos 50
    Do nich jdu ja.. totalne jsem se zamiloval



    VACA
    VACA --- ---
    DRIZDIK: je to Seiko SLA017, limitka 2000kusů. Re-edice jejich hodinek s původním označením 62MAS; prvních potápek z japonské produkce roku 1965...

    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VACA: Ty Seika vypadají asi nejlíp .. co je to přesně za kousek?
    VACA
    VACA --- ---
    JANCHR: J to asi jo, lepsi to bude. Tohle zrovna je nejaka limitka prave pripominajici stare casy.. (Asi i proto ta "retro" velikost 39,5mm)
    Ale jak jsem psal ja bych se potreboval vejit do 30fakt top strop.. Ideal 10~20, sem chudej proste no:D navic na tahani nekde po lese apod, to bych se s hodinkama za 100apod. asi ani necejtil spravne v relaxu, jestli mi rozumis :)
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    VACA: njn, nevim jestli mezi 40mm a 41mm poznas rozdil, to uz spis udelaj hrany a tak si myslim...

    Ta upravena ETA co ma treba ta omega (coaxial) by nemala zpusobovat nizsi presnost, vyhodou je delsi doba bez servisu..

    To sou nej naky seika ne? V ty cenovy relaci bude i seiko lepsi nez ETA ne?
    VACA
    VACA --- ---
    JANCHR: Jj, s tim "trendy" jsem soudil jen z toho, ze je dnes 98% vsechno teh 42 a vic... Dnes se proste evidentne lepe/vice prodavaji vetsi hodinky..
    Ja osobne preferuju mensi pouzdro, prijde mi to praktictejsi, a pohodlnejsi, ale to je jen osobni preference, tak uz jsi rekl..

    ---------
    Dekuji za tipy, omegy jsou pekny, na orisky jsem ted jeste taky koukal, ale nasel jsem v podstate jen dva SUB modely ktery byly 40mm.. u kterejch mi ale na obou neco vadilo, na jednech to byly indexy, u druhejch krabicoidni pouzdro u stezejek..

    No, taky jsem zapomel rict ze vlastne hledam low-cost, social edition.. :D

    Jako co se tyce designu tak se mi proste libi klasika:


    Proste obycejny 40mm velkoseriove fabricky vyrabeny nářaďový hodinky s jednoduchym industrial tool designem bez zbytecnejch barvicek, vystrelku a cingrlatek.. :D
    Jen ta cena je skoro uz jak za nejakej prepich.. :D

    Co se mi pak taky hodne libi je tohle v podobnym duchu:


    Taky proste jednoduchej decentni "tool design" bez vystrelku, velikost 39,5mm, vterinovka s lumi.. znacka ideal:) jen ta guma bo co to je mi moc nelahodi..
    Ale proste 100litru, to si nemuzu dovolit..
    Copak je dnes mensi velikost hodinek a jednoduchej design bez vystrelku vysada jen drahejch kusu sakra? No, skoro to tak vypada..

    Navic taky ja to proste chci jako tool.. Chci to tahat mj. na vandry, pod sirak apod.
    Cenovej strop mam i vzhledem k tomuhle zminenemu 30k strop. Idealne spis ale 10~20k, n.. Asi chci moc, co?

    Uplnej hommage ale nechci. Jako ani by mi nevadilo prilisna odvozenost pouzdra, co na tom. Ale rucky s mercedesem proste nechci. To uz je pak kombinace ktera mi nevoni.

    Nejvic se asi blizej Archimede:


    Celikost je myslim ze 41mm, no aspon tak, ale radeji bych proste teh 39~40mm
    Tvar pouzdra mi prijde v pohode, design indexu a rucek taky ok, ale vadi mi ta cervena vterinovka, navic bez lumi, a to je zrovna jedna z veci kterou chci..

    Nebo Glycine:




    To je ale opet 42mm :( Jinak mi prijdou v klidu.. Vic se mi teda libi provedeni cifru s indexy s velkejma cislama, kulatej tercik na hodinovce mi nevadi, kdyz v nem neni mercedes.. Vterinovka s lumi supr! Akorat mi vadi ten napis COMBAT na cifru, n a 42mm:(

    Jinak uz fakt nevim. Kdyz neco jakoze levnejsiho a smirit se s tema 42mm tak asi steinhart 500 titanium:



    to mi prijde celkem stravitelny, maj aspon jiny, svoje rucky, datum na 6 taky neni spatny.. Jen ta modra barva sakra mi tam moc nesedi. Modra lumi nevadi, ale ta modra na vterinovce.. :/ N aspon ze ma lumi vlozku... No ale ten modrej napis na cifru, ach jo :(

    A nebo proste jeste niz, ten steinhart hommage vintage military:


    Sice je to teda uplnej homage stary rolby, ale aspon to neni tak strasne provarenej design kde kazdej druhej kdo treba o hodinkach ani nic netusi uz z dalky hlasi: "jee to vypada jak rolex"
    Ale kdyby to aspon deali v teh 40mm sakra! Tak velky jak tyhle hodinky opravdu byly, kdyz uz to takhle kopirujou.. To bych si je za teh 10pap snad i koupil a nic neresil, protoze zase jako eta, AR safir a nerez za tyhle prachy.. Kde to najdes? :D

    A nebo proste ja nevim uz, vemu nejaky seiko turtle, sumo, nebo tak neco, ty aspon dost dobre luminujou.. Ale nevim ktery a jestli vubec maj hacking, a ze maj proste nizsi frekvenci nez eta, tomu nejak furt nemuzu prijit na chut, uz jsem jednou etou zkazenej.. A taky ta vyssi frekvence se da lip vyladit na presnost..

    Tak ja nevim je jeste neco? Prosim, moc pekne prosim:)





    ELPASO
    ELPASO --- ---
    VACA: Kouknul bych na Oris
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    VACA: velikost je podle ruky a toho co se ti libi, ne podle toho co je "trendy".
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Ps: Vím že to dneska neni moc trendy velikost.. Proto se ptám vás, kdo třeba máte lepší přehled, neb jsem za poslední tejden viděl ohromný množství potápek, ale všechno je to 42+ :(
    VACA
    VACA --- ---
    prosím máte tip na nějaký potápky ideálně s ETA strojkem, 40mm ale klidně i 39mm?

    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    nevíte někdo, co je to za hodinky? googlením toho čísla dole jsem zatím nic nezjistil.. viděl jsem je v jednom bazaru za cca 440 czk..

    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    Z4IK: provedu :-D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    JOHN_LENON: Quartzy maj prima poladěný, ale drahý. Automaty Al 525/ Sellita 200 na levelu Top. Zpracování o třídu- dvě vejš než je v cenová kat. zvykem. Běžný servis v Koscomu bleskově. Ale nějaké zásadní opravy u dovozce v Pardubicích jsou na dlouhý lokte,
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    mě spíš zajímala ta značka. hodinky se mi samozřejmě líbí. jinak bych to nepsal.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JOHN_LENON: Si pořiď hodinky podle toho jakej na ně máš názor TY, ne? Nebo ženu si taky vybíráš podle toho co ti na ni řeknou ostatní?
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOHN_LENON: Jdi do toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam