• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: už zjištuju co je to zač ten jejich strojek STP 1-11. Je to prej okopírovaná ETA, (takový ty "obyč" ety snad už nejsou patentem chránený dnes..) má to jedno rubínový ložisko navíc na rotoru. (26 vs 25)
    Výsledky z měření prej dobrý, zpracování taky prej supr. Ale zatim je to prostě mladý..
    Nikdo neví jestli, a kolik dílů je tam kompatibilních s etou. A toho se trochu bojim. Nevim jaká bude dostupnost dílů nejen tady u nás. Nevim jestli jak dlouho ta malá firma STP přežije, nebo bude tenhle strojek a díly na něj produkovat, jak je budou schopný distribuovat, apod.
    I když prej to patří američanům, je to v podstatě Fossil. (Stejně jako z popela vytaženej Zodiac) Ale jeden nikdy neví jaký s tim budou nakládat a jaký maj plány...

    Jinak za ten Zodiac fakt díky!
    Maj krásný vintážky. Tohle se mi líbí mooc!


    Zodiac Aerospace GMT 1960 | eBay
    http://www.ebay.com/...odiac-Aerospace-GMT-1960-/182640251929?hash=item2a86351419:g:Ej8AAOSwbiFZUofl

    Typově je to přesně to co hledám! Malý pozdro, design "a-la sub", gmt included.. Do toho bych šel hned. Ale vintážky teď prostě nechci. Chci hodinky aby mi je nebylo líto používat, aby dobře a bez obav těsnili, a taky aby solidně svítili..

    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VACA: mno mne prave od ety odrazuje postoj swatch group. jestli je sice eta sice servisovatelna (coz nepopiram) skoro kazdym ale zaroven temer nikdo nebude mit dily aby ji vyservisoval nevyjde to nakonec nastejno jako kdyby ji nemohl temer nikdo opravit? proto jsem navrhoval selitu.
    nehlede na tom ze eta posledni dobou imho sla dolu. ne hodne ale sla.
    cetl jsem nekde ze treba jejich valjoux strojky se servisuji soucastkama od selity protoze to co dela eta je proste ne-ne.
    strojek beru. proto pasu po 8R28 nebo 9Sxx a hned jak se najde nekdo kdo by bral moji ledvinu tak jdu do toho.

    k tomu rozmeru. neni to mm jako mm. mam dost utle zapesti a 42mm vypadaji tak akorat a 45mm vypadaji jen trosku vetsi nez by se sluselo.

    pokud mas nekoho ve svem okoli kdo ma skx007 nebo neco-neco-7002 tak si je zkus i kdyz jsou to 42mm.
    VACA
    VACA --- ---
    TEDDYBEDDY: Sakra! Takovýhle divery, a ještě k tomu 40mm! Že jste mi to neřekli dřív... :)
    (začínám bejt rád že jsem zatim nic nekoupil, pomalu si u vás rozšiřuju obzory. A kdo ví, na co tu ještě u vás narazim:)

    Zodiac jsem neznal. Tohle je celkem pecka


    40mm, cena příznivá, C3 luminova, safír s AR... Jen ta luneta z minerálního skla.. škoda že ne sfír..
    VACA
    VACA --- ---
    Všem vám trošku závidim s tim nošením 42mm hodinek. Ten výběr, všechny ty pekný modely, mj i Seiko a pod. Já tohle bohužel neunosim, jednak nemam ruku jako dřevorubec :D
    A druhak, a to hlavně, já jsem prostě do teď nosil "vintážky", který měly 36mm bez korunky. Skok na 42 je proto pro mě obrovskej....



    LEXXA: K ETA strojkům tíhnu z několika důvodů. Jednak už jsem jeden tenhle stroj měl a byl s nim nadmíru spokojenej. Desetiletí stará eta, kterou třea 15let nikdo neotevřel, a 4~7s do plusu děnně v závislosti na aktivitě. Ale prostě konstantně, neustále..
    Pak taky, že prostě tu etu považuju jako takovej snad i nejrozšířenější švícarskej strojek, kterej se dává(L) do velký škály hodinek, občas i dost drahejch.. Je to už léty prověřenej etalon spolehlivosti. Každej solidní hodinář tomu rozumí, dostupnost dílů apod.. (I když swatch group to teď celkem šikanuje, a možná to bude mít za důsledek ústup ETA strojků. Už teď jsou jejich zaměstnanci prej naštvaný, páč je přiškrtili a maj o dost míň práce. Díky swatch group se jejich rozmach trochu zastavil...
    No a v neposlední řadě, což s tim všim souvisí, já nejsem zas až takovej hodinkovej entuziasta co by si nějak víc potrpěl na značkou honosící se ciferník :)
    Pro mě jsou hodinky především ten stroj. V tomhle případě by se dalo říct že prostě mi jde o ten strojek, kterej považuju za to hlavní v hodinkách.. Pouzdro je "jen obal" :D Nebrat mě uplně za slovo, je to samozřejmě nedílná součást hodinek. Musí to splňovat určitý kvality, a taky by se mi to mělo líbit.. :)

    Ale jinak ostatní stroje nezatracuju, je to jen moje preference. A taky mam úctu k Seiko copmpanii. Jejich designy se mi líběj, a taky už jsou mnoho let prověřený. Navíc maj pověst nezmarů, pravděpodobně vydržej víc než ETA. Mj. masově prošly válkou ve vietnamu kde byly hodně oblíbený. Samosebou na to měla vliv i jejich nikterak závratná cena, ale díky tomu sostali příležitost tou zkouškou projít, a obstály..
    VACA
    VACA --- ---
    TOMMY_: Budeš muset pořídit oboje! :D Vintage na parádu a dobrej pocit, a novy squale na běžný nošení.. ;)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    TOMMY_: v poho.. :) ty moje jsou pěkný, ale nemám k nim uz krabičku, nic...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: Na druhou stranu.. je to mozna jen shortcat a poradny heuery jeste prijdou..
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: Me ty squale strasne berou.. a vim ze je chci.. ale zaroven vim ze budu ok i s tema zodiakama, ktery nemusim vzit na ruku a budu rad...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    SUBTITLES017: A kdybyste chteli dojebanejsi variantu tak necham komplet baleni ( hodiny, tah, krabice, karta ) za 2K ale moje jsou hoooooooodne jety a sorry ze parazituju
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: Já bych v tomhle případě šel do těch Squale. Ale mě je potřeba brát s rezervou, protože sám už skoro rok žádné hodinky nenosím :-|
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    nechcete někdo Tissot PRC 200? válí se mi doma.. momentálně jsou na nato strapu (takový ten černo šedý James Bond), originální kovový tah je k nim taky.. cenu si představuji tak okolo 4000,--
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: respektive, byl jsem absolutne rozhodnutej jit se podivat na blasted verzi tech square a vzit cernou ( nbeo modrou ) .. ale ted kdyz vidim ty heury.. teda.. zodiac samozrejme.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    asi jenom ve zkratkach.
    narozeniny - novy - nebo - vintage ?





    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    jinak ja jsem se dostal az sem.. a premejslim zda to hecnout ..

    SKX007 customization, step by step - Seiko & Citizen Watch Forum – Japanese Watch Reviews, Discussion & Trading
    http://www.thewatchsite.com/34-watchmaking-tinkering/24289-skx007-customization-step-step.html
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    VACA: wildt je dobrej tip.. tam si necham udelat safir a lunetu :)) ( i kdyz tu bych asi zvladnul sam )
    VACA
    VACA --- ---
    LIQUID_SOUND: PS: btw jak se ti to povedlo? Vymrsteny XLR pri baleni kabelu? Takhle jsem si totiz uz jedno sklo na hodinkach rozbil ja ;)
    VACA
    VACA --- ---
    LIQUID_SOUND: Tak to by jsi mohl "vyuzit prilezitosti", a nechat si tam dat safirovy sklicko. Sice trochu drazsi, ale je to prakticky "neposkrabatelne", asi i hur rozbitne..

    At takk ci tak, asi bych nejdriv zkusil Wildta http://www.hodinywildt.cz/ ma dobry reference, a nema prepaleny taxy.. sklo ti vymeni a udela i tlakovku na vodotesnost..
    Potom treba Frydl https://hodinar-frydl.sluzby.cz/ ten ma taky dobry reference, mozna o stupinek drazsi nez Wildt..
    A nebo pak na dělostřílnách, jak je chronoshop. Tam jsou hodne vyhlesany a stouraj se i v dost drahejch kusech, reference supr. Jen vic zaplatis, a asi bude cekaci doba...

    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Netušíte kde by mi v Praze opravili rozbitý sklíčko na obyč hodinkách Seiko? Obyč hodinář mi řekl, že tohle nedělá. Vim že to bude asi dražší než nový, ale byl to dárek. Chtěl bych si je nechat.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    VACA: tak jedině trasery .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam