Všem vám trošku závidim s tim nošením 42mm hodinek. Ten výběr, všechny ty pekný modely, mj i Seiko a pod. Já tohle bohužel neunosim, jednak nemam ruku jako dřevorubec :D
A druhak, a to hlavně, já jsem prostě do teď nosil "vintážky", který měly 36mm bez korunky. Skok na 42 je proto pro mě obrovskej....
LEXXA: K ETA strojkům tíhnu z několika důvodů. Jednak už jsem jeden tenhle stroj měl a byl s nim nadmíru spokojenej. Desetiletí stará eta, kterou třea 15let nikdo neotevřel, a 4~7s do plusu děnně v závislosti na aktivitě. Ale prostě konstantně, neustále..
Pak taky, že prostě tu etu považuju jako takovej snad i nejrozšířenější švícarskej strojek, kterej se dává(L) do velký škály hodinek, občas i dost drahejch.. Je to už léty prověřenej etalon spolehlivosti. Každej solidní hodinář tomu rozumí, dostupnost dílů apod.. (I když swatch group to teď celkem šikanuje, a možná to bude mít za důsledek ústup ETA strojků. Už teď jsou jejich zaměstnanci prej naštvaný, páč je přiškrtili a maj o dost míň práce. Díky swatch group se jejich rozmach trochu zastavil...
No a v neposlední řadě, což s tim všim souvisí, já nejsem zas až takovej hodinkovej entuziasta co by si nějak víc potrpěl na značkou honosící se ciferník :)
Pro mě jsou hodinky především ten stroj. V tomhle případě by se dalo říct že prostě mi jde o ten strojek, kterej považuju za to hlavní v hodinkách.. Pouzdro je "jen obal" :D Nebrat mě uplně za slovo, je to samozřejmě nedílná součást hodinek. Musí to splňovat určitý kvality, a taky by se mi to mělo líbit.. :)
Ale jinak ostatní stroje nezatracuju, je to jen moje preference. A taky mam úctu k Seiko copmpanii. Jejich designy se mi líběj, a taky už jsou mnoho let prověřený. Navíc maj pověst nezmarů, pravděpodobně vydržej víc než ETA. Mj. masově prošly válkou ve vietnamu kde byly hodně oblíbený. Samosebou na to měla vliv i jejich nikterak závratná cena, ale díky tomu sostali příležitost tou zkouškou projít, a obstály..