• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zde je ukazka jak to s temi tlaky je, hladina 1 a kazdych 10m +1

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COWBOY: no vsak ale samozrejme, ty hodinky jsou stavene, aby zvladly 1ATM - 20ATM, napriklad. Ale to prece nikdo nerozporuje, ne? My se snazime dobrat odpovedi na to, ze pokud jsi dejme tomu v 17ATM, tak jak je to s tim, kdyz v te hloubce vyvines rychly pohyb, pak se totiz spoji okolni staticky tlak s tlakem vyvolanym pohybem, pri kterem je do vzorce nutne zapocitat i rychlost, tou se totiz tlak zvysuje.
    Nemusis hned ze mne delat cloveka, ktery neni otevreny ostatnim nazorum. Ja ti jenom popsal body u kterych vim na stoprocent, jak to je, protoze sem z nich delal 4x zkousky (4 ruzne, ne opakovani :))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DRAGON: Jenom ještě jeden dotaz. Co je přesně tvůj obor?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHN_LENON: kdyby tohle bylo simple, tak se to tu neresi nekolik dni. Pokud vis odpoved, tak ji napis. Ale postovat sem wikipedii umime taky. V tomhle pripade je ale na wikipedii chyba.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DRAGON: Špatně jsem to napsal. Ty hodinky jsou postaveny tak, aby ten tlak vydržely.
    Ale z tvého popisu jsem usoudil, že jsi přesvědčený, že máš pravdu a vysvětlovat ti, že se pleteš je zbytečné.
    Přeju úspěšný den.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DRAGON: právě, je to úplně jednoduchý. proto mi to přijde komický to řešit. Ale jak chceš, nebudu Vás rušit ve Vašich akademických diskuzích, pane. ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHN_LENON: a nebo treba se proste jenom neplet do toho, kdyz se ostatni bavi, pokud k tomu nemas co jinyho dodat, nez ze resej ptakoviny. Ja myslim ze je to uplne jednoduchy. Ale pokud mas potrebu jenom prudit, tak si posluz.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DRAGON: obligátní utfg. to je celý.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHN_LENON: bavime se o hodinkach a jejich vlastnostech, jestli s tim mas problem, tak to necti a pockej si, az sem nekdo hodi obrazek. Nevim o co ti jde.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COWBOY:
    "Naplno otevreš kohout, takže dojde vyrovnání tlaků v láhvi i v jejím okolí."
    coze? :) prosimte, kdyz otevres ve vode v 10 metrech lahev, tak co jako cekas ze se stane? molekuly vzduchu se okamzite smisi s okolim a mas tam okamzite 2ATM.

    "Tolik jenom ke tvé poznámce, že na hladině je 1Atm" - ma hladine je 1ATM, neni o cem se dal bavit. To je proste FAKT.

    "Je, ale to je i v té "prázdné" láhvi." mas lahev a mas prvni stupen (prechod), kterej drzi tlak v lahvi, kdyz 1st sundas, samozrejme mas v lahvi takovy tlak, ktery je v jejim okoli. Co to ma spolecnyho s tim, co sem psal ja?

    "Takže pokud je na hodinkách údaj 3Atm, tak je to přetlak." - tim chces rict, ze hodinky, co maji napsano na sobe 20ATM, tak jsou natlakovane na 20ATM? Tomu sam neveris, ne? Proste jde o to, kolik jejich konstrukce zvladne atmosfer, aniz by se jejich komponenty hnuly a dovolili vyssimu tlaku do jejich nitra vstoupit. Taky nejak nerozumim co to s tim ma spolecneho?

    "Rozdíl mezi tlakem na hladině moře a tlakem v hodinkách." - nemyslim si. Hodinky jsou vyrabeny v jedny atmosfere. (jestli vi nekdo ze to tak neni, at me opravi) a jejich tvrdost/build ma urcitou odolnost vuci vyssim tlakum, to nema nic spolecnyho s tlakem, hodinky se rozhodne netlakuji.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    pěknou ptákovinu řešíte, jen co je pravda.

    kdybyste radši dávali nějaký nový přírůstky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DRAGON: Taky nejsem fyzik. Spíš takový sedlák. Ale měl bych dotaz. Představ si tlakovou láhev. Naplno otevreš kohout, takže dojde vyrovnání tlaků v láhvi i v jejím okolí. A potom začneš tu láhev plnit. Natlakuješ na tlak 1Atm. Co myslíš, že se stane, když pak ten kohout zase otevreš? Tolik jenom ke tvé poznámce, že na hladině je 1Atm.
    Je, ale to je i v té "prázdné" láhvi. Takže pokud je na hodinkách údaj 3Atm, tak je to přetlak. Rozdíl mezi tlakem na hladině moře a tlakem v hodinkách.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SLAMITCH: fyzik nejsem, i presto se mi ten vypocet nezda, pozadam kamose, at to spocita. Mimochodem, to ja jsem ten, kdo tu napsal o tom, ze kdyz je neco 200m WR, tak to neznamena, ze se ve 200m nemuzes s hodinkama potapet, ostatni tu zacali psat, ze to je pouze testovany pro barokomory atd. Ja myslim ze jisty rozdil tam urcite bude, ale ne nijak kriticky. Dam vedet, az to spocita.
    A pisu potreti; rozhodne je v tom rozdil podle znacek. Seamastery na tom budou urcite lip nez nejaky levnejsi znacky, ktery nemaj poradny prachy na vyvoj a testovani.

    priklad ty zmeny tlaku: mel sem gopro 3 housing. testoval sem ho do 18 metru. Kdyz sem ho mel jenom pri scuba pripnutej na bcd, tak do nej voda nenatekla. Kdyz sem pri freedivingu mel housing na tyci a machal sem s tim ve vode, vylez sem z vody a housing byl plnej. Jak je tohle mozny? A to si myslim, ze je dost mozny, ze sem pri scuba chvilkama zaplul do vetsi hloubky nez sem se dostal pri freecku.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    DRAGON: Tak jak, pls? Jestli pan fyzik blábolí, rád bych to věděl. BTW: Jak v 50 m lehce nasimuluješ 9 ATM?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    DRAGON: Mluvis o teto casti?

    "An indication of the test pressure in terms of water depth does not mean a water-resistant watch was designed for repeated long-term use in such water depths. For example, a watch marked 30 metres water resistant cannot be expected to withstand activity for longer time periods in a swimming pool, let alone continue to function at 30 metres under water. This is because the test is conducted only once using static pressure on a sample of newly manufactured watches."
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    v každé učebnici pro začínající potápěče je někde na začátku jasně popsáno, že hladina = 1ATM a pak to jde po deseti metrech hloubky po jedné atmosféře.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HE11_KNIGHT: jak je to mysleno jinak?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    DRAGON: Kazdopadne to s temi 30m je mysleno trochu jinak, pokud jsi si jisty tak tam ty chyby oprav.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    DRAGON: No dobre... :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HE11_KNIGHT: ne, Phailo. Koukni se na to na pocitaci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam