COWBOY:
"Naplno otevreš kohout, takže dojde vyrovnání tlaků v láhvi i v jejím okolí."
coze? :) prosimte, kdyz otevres ve vode v 10 metrech lahev, tak co jako cekas ze se stane? molekuly vzduchu se okamzite smisi s okolim a mas tam okamzite 2ATM.
"Tolik jenom ke tvé poznámce, že na hladině je 1Atm" - ma hladine je 1ATM, neni o cem se dal bavit. To je proste FAKT.
"Je, ale to je i v té "prázdné" láhvi." mas lahev a mas prvni stupen (prechod), kterej drzi tlak v lahvi, kdyz 1st sundas, samozrejme mas v lahvi takovy tlak, ktery je v jejim okoli. Co to ma spolecnyho s tim, co sem psal ja?
"Takže pokud je na hodinkách údaj 3Atm, tak je to přetlak." - tim chces rict, ze hodinky, co maji napsano na sobe 20ATM, tak jsou natlakovane na 20ATM? Tomu sam neveris, ne? Proste jde o to, kolik jejich konstrukce zvladne atmosfer, aniz by se jejich komponenty hnuly a dovolili vyssimu tlaku do jejich nitra vstoupit. Taky nejak nerozumim co to s tim ma spolecneho?
"Rozdíl mezi tlakem na hladině moře a tlakem v hodinkách." - nemyslim si. Hodinky jsou vyrabeny v jedny atmosfere. (jestli vi nekdo ze to tak neni, at me opravi) a jejich tvrdost/build ma urcitou odolnost vuci vyssim tlakum, to nema nic spolecnyho s tlakem, hodinky se rozhodne netlakuji.