• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    NEVILL: naživo vypadají ještě o chlup líp :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XLACHTAN: Hmmm...to je ale moc pěkné...já mám samuraje v té předchozí save the ocean verzi, ale tohle vypadá ještě líp! Další samuraje asi pořizovat nebudu, ale želvy, to by možná šlo, ty ještě nemám... :-)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Seiko Samurai Save the Ocean 2019, včera vyzvednuto :) ten ciferník je naprosto boží, hlavně na sluníčku

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Prodam jedny primky..mel jsem je jednou na sobe..takze vicemene 100% stav...ale hodinek mam tolik..ze je proste nenosim..

    Rozměry
    ∅45 x 12mm, 85g
    Voděodolnost
    3 ATM

    dam je za 9k..krabicku apod samozrejme mam.







    STALK
    STALK --- ---
    STALK XLACHTAN
    ad Heuer Verona - zkontrolováno u hodináře, vyměněna baterka - jsou funkční v pořádku, - škrábance na skle jdou vidět na fotce (v místě nápisu quartz a mezi dvanáctou a jednou ) při běžném pohledu si jich nevšimnu - kolečko seřizování je prý lehce ochozené (ozubené kolečko vevnitř) - ale na žádnou funkci to nemá vliv. - V tuhle chvíli je nabízím k prodeji.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    STALK: jsou funkční? Původní strojek? Jak moc je poškrábaný sklo?
    STALK
    STALK --- ---
    JOHN_LENON: díky
    Viděl jsem inzeráty různé ceny - začínali někde na plácnu 300usd... ale i za podstatně víc (chápu že stav hraje velkou roli) chci to prodat než na to zase zapomenu, nechce se mi s tim moc spekulovat - nejde o moc peněz ale nechci to dávat zbytečně pod cenou. - zatím si nejsem jist co s tím. - ocenim konkrétní tip - případně klidně piště kdyby někdo měl zájem. díky
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    STALK: hod to pak taky sem az to budes prodavat
    STALK
    STALK --- ---

    mám doma s pozůstalosti tyhle hodinky - jsou trochu poškrábané, používané... najde se někdo kdo by odhad jakou můžou mít cenu?
    ZARA
    ZARA --- ---
    Longines Heritage Conquest Automatic
    35mm
    Happy birthday to me!





    BAAL
    BAAL --- ---
    Cesty za hodinářským uměním: SEIKO — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...silani/12189981975-cesty-za-hodinarskym-umenim-seiko/218562260290001
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    STEPNI_VLK: Ty jsou krásný a ještě když slouží tak dlouho je to paráda. Plus technicky unikátní a ještě hibeat z dob, kdy asi KS a GS soupeřili vnitrofiremně o to kdo bude tou luxusní výkladní skříní Seika
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Jsem teď ještě pár dní v Japonsku, tak jsem si musel koupit něco jako suvenýr :) nic drahého, ale nosil jsem do teď Festiny, takže upgrade.

    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    STEPNI_VLK: Takže to sklo je akrylové? Tzn. že po servisním zásahu na skle vznikají šrámy?

    Podobně jsou řešené keramické Pamy, jeden můj kamarád je má a říká, že prostě každý servis na to (safírovém) skle je vidět. Je to celkem řezničina.

    To se pak nedivím, že se ti nechce...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOHN_LENON: Věřím, že není. Nevadí mi to, ba právě naopak. Líbí se mi, že nejsou nové a "dokonalé". Vzhledem k jejich věku tomu tak má být, řekl bych.

    Mimochodem, jsou jedinečné v tom, že nemají klasické dýnko - jde o tzv. "monocoque case", tj. leze se do nich přes sklíčko. Jsou to nejlepší King Seiko, které kdy byly vyrobeny, a to v době, kdy si Seiko při zavedení quarz technologie myslelo, že se jedná o labutí píseň mechanických hodinek. Dali do nich tudíž to nejlepší, co tehdy - na začátku 70. let - bylo k dispozici: kalibr 52. Kromě oficiální certifikace strojku ve Švýcarsku jde navíc o "Special" verzi se strojkem, jenž byl údajně zvlášť vybrán a upraven (AA Accuracy Standard namísto méně přesnějšího A u ostatních KS verzí). Tahle verze byla proto nejdražší ze všech v té době dostupných.

    Právě vzhledem ke specifickému pouzdru s nimi spousta lidí lezla do sprchy nebo do bazénu, protože byli přesvědčeni o jejich vodotěsnosti. Najít tedy nějaké s úplně neposkvrněným ciferníkem je z toho důvodu takřka nemožné. V důsledku skořepinového pouzdra je tu ještě jedna zvláštnost. Mezi nožičkami pod spodní částí ciferníku se nachází šroubek, po jehož odšroubování lze nastavovat přesnost hodinek, aniž by bylo zapotřebí je kvůli tomu otevírat.

    Pro zajímavost přikládám specifikaci strojku (mám sice 5245, ale ty se od 5246 liší jen tím, že nemají ukazatel dne):

    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    STEPNI_VLK: no, pokud ti to neva, tak samozřejmě k ničemu. ale vyčistit cifr a ručky není nijak radikální zásah. ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOHN_LENON: Ne, vůbec. K čemu by to bylo dobré?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    STEPNI_VLK: krásný kousek. Jen technická - neuvažoval si o renovaci rucek?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Aktuálně jsem už tak rok prakticky OWG - pominu-li jejich pobyt v "lázních". A tyhle vintage Seiko, které jsou starší než já, mi dělají +0,5 sekundy na den, když zrovna jen nesedím na prdeli a aspoň trochu se v průběhu dne hýbu. V rámci hodně aktivních dnů jsem schopen je udržet prakticky na nule. A to hodinkové zklidnění mysli nemá chybu. Mimochodem, makro ukazuje věci, které běžným okem prakticky nevidíte. Na ruce jsou s tím "lněným" ciferníkem prostě kouzelné. Navíc o nich díky jejich velikosti prakticky skoro nevím.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam