• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    SKAFF: chronomag.cz je the best, buď se staneš váženým členem anebo nějakého znáš, podmínka je, že hodinky, které prodává, musí mít u sebe.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LELI: Po půl roce členství a 50 smysluplných příspěvcích.
    Nicméně jestli jde o něco dražšího, určitě doporučuju dát si s těmi podmínkami práci a počkat (ale bacha, nespadnout v mezičase do nákupu pěti jiných kusů ;-) )
    LELI
    LELI --- ---
    SKAFF: chronomag.cz
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Kde se daj prodat hodinky krome obvyklych bazarovych internetovych bazosu a aukro? Neni to nic uzasnyho, rok stary swiss military hanowa v PC asi za 8k ale nechci je nosit ani vlastnit, chci neco jinyho.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JANCHR: mě to všechno přijde jak nějaký kýč od swarowski pro bohatý lidi bez špetky vkusu. Spíš bych to tipoval na cílovku Moskva, než Čína :)
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    DRAGON: ja nemluvil o dragounovy, to je naka verze pro cinany, ale ta verze s planetama me pride uzasna. Tak to stejny to asi pride spouste lidem kterejm reknes ze mas hodinky za 5k.

    Tak proto si asi nekdo kupuje pekny hodinky ne? Ze je ma malo kdo. Kdyz si je kupujes jako sperk. Tohle je zkratka cilovka hornich 100 000 lidi svet, ktery na to kolik to stoji nekoukaj. Heh a drak pochopitelne hornich 10000 cinanu:-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JANCHR: To nepochybne je, ale ne pro me :)

    Opravdu tady obhajujes pruhledny hodinky s figurkou draka za milion dolaru? ja jen abych pochopil spravne co se vlastne snazis sdelit :) a to mam draky moc rad, obviously :)
    rolex se mne osobne nelibi, ale jsou to klasicke hodinky, tam uz to je ciste o tom, ze to neni nevkusny kyc, ale proste se mi jen netrefuji do chute, to bych rekl je neco naprosto jineho. Tohle je zkratka ciste a jen prestiz, ukazat ze jsi ve vate. Mit neco, co ostatni milionari treba nemaji.. nevim :) watch collectorem bych ho uplne nenazyval taky.
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    DRAGON: budiz, ale provedeni komplikaci je treba taky dulezitej parametr. No a rict ze to je hnus pro bohaty, to je no... . To si urcite mysli o omegach, rolexkach atd majitele smart hodinek taky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JANCHR: u hodinek to pro me není a nikdy nebylo o tom, co je nejlepší, ale jestli se mi líbí. Že bohatí lidé většinou nemají vkus, tak utrácejí za takovéto přeplácané sračky s drahou hračkou uvnitř, je věc jiná :)
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    DRAGON: Tykraso, hned bych bral byt principal
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    DRAGON: tak kdyz delas sbirku astronomii, tak musis mit i dragony:-) Nevim jestli existuje vubec neco lepsiho:-)

    Astronomia Watches from Jacob & Co - OMG!
    https://www.youtube.com/watch?v=MnND5Jr9NcY
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ne, že bych si dal tyhle dragony někdy na ruku a nemyslel sem si, že nejsem od kolotočů, ale hážu to sem protože totální úlet, i cenovej tedy :)

    Astronomia Tourbillon Dragon | Jacob & Co.





    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    NEVILL: takovy des to neni. mam jedny doma. jinak je tam sellita sw200
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FINSON: já bych vsadil 7,50Kč, že to tě originál má, jen ty hodinky který by bereš jako etalon to mají osoupane. Myslím, že co se týká věrnosti originálu to není zas tak špatně zvládnutý ..
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: Moje chyba je, že jsem popletl, co je "GMT luneta". Za to pardon. Já mluvil o "lunetě se světovými městy pro 24 hodin GMT" (takové existují) a ne jen čísly 1 - 24 (GMT luneta). Každopádně lunety se světovými městy v příslušných časových intervalech (pro 12 i 24 hodin) existují - není to specialita toho KS.

    (Jinak ano, můžeš si to odečítat bez lunety. A když si nepamatuješ, o kolik je zrovna který město posunutý, můžeš si to nejdřív někde zjistit a pak odečíst... A když zrovna nemáš hodinky, můžeš si někde zjistit, kolik je hodin a pak to odečíst... Jsou to debilové, všichni co to vyrábí nebo kupujou ¯\_(ツ)_/¯ )
    FINSON
    FINSON --- ---
    SLAMITCH, DRIZDIK: Já vím, co je GMT luneta a jak se používá. Poukazuju na to, že to patrně nevědí autoři toho KS designu a naplácali na ni nesmyslně názvy měst. Však taky ten historickej originál na těch KS to na lunetě nemá. Ty kecy v tom linkovaném článku o použítí 12h lunety jsou už úplná kravina, to si rovnou můžu na hodinkách bez lunety odečítat rozdíl od místního času sám a dá mi to stejnou práci.
    No když se za takový blbosti chce zákazníkům platit, proč jim v tom bránit, že.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FINSON: Ta luneta má smysl, když chceš více než jedno město. K té lunetě je většinou ještě 24h cejchování, kde ty časy jednoduše odečteš, pokud nastavíš svoji časovnou zonu na aktuální pozici hodinek. Samozřejmě to jde nahradit interním věncem, který ti bude rotovat podle času
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: Úplně nerozumím, co po kom chceš. GMT luneta na normální hodinky prostě existuje a používá se. Není to unikát konkrétní KS kampaně a je snad úplně jasné proč. Protože to je užitečná funkce :)

    Hodinky tak nemusí mít GMT a přesto si můžeš lunetou nasimulovat další časovou zónu. Vlastně ona ani ta luneta nemusí být GMT - stačí mít jakoukoliv - nastavíš si luneta "nulu" na časový posun požadované destinace a té lokální čas pak kdykoliv zjistíš tak, že "nulu" lunety bereš jako 12:00 onoho místa (klidně si hodinky můžeš sundat a fyzicky natočit). GMT Luneta má výhodu, že tahle vlastně víš čas všech míst, co jsou na ní napsaný.

    ¯\_(ツ)_/¯


    (BTW imho existují i další varianty, jak GMT lunetu používat, co mi nedošly.)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SLAMITCH: To je uživatelsky velmi přívětivé ;-) Já do toho rejpu, protože afaik žádná z _hodinářských_ značek takhle debilní zobrazení druhé časové zóny nepoužívá.
    Jak si natočíš tuhletu lunetu, abys bez dlouhého pátrání a žádného počítání (protože to má ta GMT komplikace právě dělat za tebe) v 10:42 CET poznal, kolik je v Moskvě?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Když už se tu začali řešit ty kickstarter kampaně, koukněte na tohle - oslí můstek mi připomněl tenhle microbrand.

    Should You Avoid Micro Brands? | Watchfinder & Co.
    https://www.youtube.com/watch?v=lMNfSiPOSjY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam