hele sory snad moc nenarušim zdejší diskuzi hodinkama ze spodních pater sociálních vrstvy;D
Ale děda mi před nějakym tejdnem věnoval nekolik hodinek. (mezi nima jedny pěkný Felca automatky, žádný hommage). Těma se pochlubim třeba někdy jindy (pro mě jsou zásadní páč je děda nosil mnoho a mnoho let)
Ale mezi nima byla takovýhle automatický Timex. Jako považuju to za celkem obyč hodinky, a taky asi jsou. A tak jsem je začal nosit na běžný denní bázi. Když jsem je vzal do ruky tak se okamžitě rozběhly, první den jsem jim ale dopřál i ruční natažení. Jako vubec nevim co je v tom za stroj, a je možný že klidně 40let je nikdo neměl na ruce...
Neseřizoval jsem je ani nijak precizně na fteřinu přesně, prostě jen aby seděla minutovka a šmitec, nečekal jsem totiž že budou nějak přesný. Ale ty hodinky mě momentálně nepřestávaj fascinovat svojí přesností. Aktuálně je nosim teprve asi 5 dní, (a odkládám na noc) a voni furt tu minutu držej v souladu s radiohodinama. Jako docela čumim, až se je skoro bojim dát na servis na výměnu lubrikantu (určitě by zasloužili po tolika letech) Ale trochu se bojim aby pak zůstaly tak přesný. To jsem totiž vážně nečekal...
Jako fakt mi dělaj celkem radost:D