• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KALIBAN: Vzhledem k tomu, ze mas cas na mobilu, tak jakykoli hodinky kupujes emocema (trochu jsem si zaprehanel) :-).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SYDO: to je presne to, GS kdyz by clovek kupoval hodinky mozkem tak jsou naprosto skvely, technicky, designove, presnost, kvalita...

    jenze, kdyz bys kupoval hodinky mozkem, tak cokoliv s quartzem a safirem za desitku ti splni stejnou sluzbu, hodinky nad 15k uz kupujes emocema
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SYDO: :D takhle to mám já s Lexusem.
    SYDO
    SYDO --- ---
    GS jsou super, technologie, zpracování, inovace. Ale mně osobně přijdou tak nějak bez duše. Neumím to popsat, ale něco mi tam nikdy neseplo, i když Seiko mám moc rád a GS uznávám.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    GLOBETROTTER: Mercedes - Lexus paradox? Určitě to znáš, jen ne pod tímhle jménem, který vznikl na chronomagu - Jde o vztah zákazníka ke značce obecně. Vem si Mercedes, S klass. Řekněme, že stojí, pro naši potřebu, třeba 5 mio. Má nejmodernější techniku, nejvyšší výbavu, je benchmarkem v oblasti luxusu mezi vozy...

    A pak si vem Lexus LS, limuzína, do který Japonci dávají ty samé, v některých případech i lepší věci, než má právě ten Mercedes. Stojí 4 míče.

    Co bys pak logicky hádal, že tržně se chovající zákazník udělá? Že koupí ten Lexus? Ne. Chyba lávky. Koupí Mercedes. Protože jde o status značky, historii firmy a logicky i status člověka, který v takovém autě jezdí. Každá babi na vesnici zná Mercedes, Lexus už tolik ale ne...

    Samozřejmě se dá namítnout, že přece i Lexusy se prodávají a proti tomu nic nemám, ale v surových číslech prostě vždycky vítězí Mercedes.

    No a teď tuhle logiku aplikuj na Rolex a Grand Seiko. Je to stejné.

    Značky jako AP, PP, VC jsou pak už zase někde jinde.

    No a druhá otázka ohledně baterek - je v tom kalibr 9F62, je termoregulovaný, teplotu to měří 540 x denně kvůli přesnosti quartzového krystalu to upravuje vstupní proud tak, aby byl jeho chod co nejpřesnější. Přesnost +-10s/rok. Prostě jeden z nejlepších quartz movement, co Seiko dělá. Samozřejmě, evropští výrobci mají obdobné kalibry, dávají se třeba do Béček. Stačí si zadat to označení kalibru do gůglu a dozvíš se o tom víc a rozhodně víc fundovaně, než jsem já o tom schopen napsat. ;)
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    GLOBETROTTER: Foto (:
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Omlouvám se za stařecký lama dotazy, ale
    - co je Mercedes Lexus paradox? Že je to pro starý /ženský/světský?
    - co znamená Slušný baterky?

    Mám vzhledově velmi podobný Seika, nejsou to tedy GS, ale vypadají úplně stejně, až na to, že mají i dny v týdnu a nápis Solar (bez nabití světlem nejdou) a doteď jsem si v tomto auditku připadal jako socka :-)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FINSON: jojo, na gs platí mercedes-lexus paradox. ale já si dlouhodobě říkal, že si nějaký pořídím. měl jsem teda v plánu nějaký Spring drive s linen dialem, ale jak jsem říkal, tohle nešlo odmítnout. 😉
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOHN_LENON: Tak plno lidí by do nich nešlo ani tak :-) Jestli je máš za dobrou cenu, tím líp :-)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FINSON: FINSON: dik, ale byla to spíš náhoda. uz delší dobu si dělám zálusk na iwc mark XVI, ale tohle byla nabídka, která se neodmítá. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOHN_LENON: Wow, poklona!
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Tak už jsem prej dost starej na to, abych měl slušný baterky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Chci dodatečně poděkovat místním za rady ,-)
    Nejdřív jsem byla o Vánocích nadšená, pak jsem zjistila, že mám v sobě blok “nemít všechno pod kontrolou” čísly na iWatch. Stačilo, že jim došla baterka a teď střídám, časem snad přejdu i naplno.

    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Hodinář Seryn je první Čech, který čeká na přijetí do skupiny třiceti nejlepších z celého světa | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/hodinar-seryn-je-prvni-cech-ktery-ceka-na-prijeti-do-skupiny-triceti-nejlepsich-8500962
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    Dark side of the moon

    NUSIK
    NUSIK --- ---
    DILDOO007: Cokoliv od garminu co podporuje face it a Garmin pay, je to celkem easy a dá se to nastavit různě

    BUCCI
    BUCCI --- ---
    COUDAK: no s A10 to problém nebyl a auto mělo přednost, od update na 11 jako by telefon nevěděl, na co má přepnout a tak nechá HF neaktivní a zůstane hovor na telefonu, o to hůř když máš telefon v kapse.... (Nebo jestli je to chyba OnePlus8... Nevím)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    BUCCI: Takovy problemy s hloupym autem nemam :D ... ale driv jsem musel pri zvednuti telefonu volit, jestli chci volat pres hodinky nebo pres telefon.


    DILDOO007: hodne velkou podporu v tomhle mely apple watch ... u tech mych huawei si to nedokazu predstavit jak bych to udelal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam