• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TOMMY_: díky moc za info, jak jsem psal, neprodávám. nechám v rodině sedět ještě 200 let :) ať to vycashuje prapravnuk.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TIGRE: https://www.chrono24.cz/longines/longines-flagship--id16458049.htm

    Ale bral bych to s rezervou ( chrono je docela napaleny, a casto je to jen zbozny prani za kolik to nekdo chce prodat ).

    Pokud bys je chtel prodat, tak se s tim imho budes trapit, pac to je model ktery podle me tolik lidi nezajima, a bude se to prodavat dlouho a pak si nemyslim ze ta cena za kterou to inzerujou je realna. Na druhou stranu to jsou trochu zajimavy hodinky... ale nevyhoda je ta, ze nejsou nicim moc specialni a daji se sehnat prakticky kdykoliv. Nevyhodou je vlastne i trh a trend kterej ted zajima uplne neco jinyho ( v kurzu jsou zelezny, sportovni hodinky ) - a tyhle decentni, navic zlaty, podle me moc lidi neberou.. takze v hlave bych se nejak srovnal s cenou 1K eur s tim ze pokud bys je realne prodaval tak si myslim ze se dostanes niz.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Zdravím, netoužím prodávat, upřímně nemám proč, ale čistě ze zvědavosti bych se chtěl dobrat k představě o ceně hodinek, které jsem dostal. Jde o Longines Flagship Automatic, které můj dědeček Heinz dostal od své druhé manželky někdy na přelomu 50. a 60. let :) Nic o nich nevím, jen, že by měly být z 24k zlata. Já je dostal od tatínka, počítám, že je za nějakou dobu předám mému synovi, ale marně jsem se je snažil dogooglit, v rámci Longines F.A. nacházím pořád hodinky, které nejsou zrovna tenhle model. Měl by někdo nějaký tip na web / jakýkoliv zdroj, kde bych na jednom místě našel historické modely / info o ceně? Funkční, imo nošené minimálně, krabičkový typ, papíry se za těch 60 let nam vytratily.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nechtěl by někdo 4 roky staré https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Elegant/Citizen-Elegant-38099 v dobrém stavu? Kdyžtak nabídněte cenu.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Když tu padlo IWC, tak ja jsem si udělal radost a pořídil tyto zlaté. Šlo mi o design a mam je do paru s damskymi po babičce (dobově).
    Časem chci ještě nějaka šedesátá léta.
    Bude k nim jeste hnědý řemínek z krokodýla.

    VORTEX
    VORTEX --- ---
    Ahoj, jak nejlépe prodat staré zlaté hodinky? Moc díky za info...

    ART DECO 14K GOLD IWC SCHAFFHAUSEN

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    JJOXER: ono Miyota už asi vyrábí hodně dílů/strojků v číně. Zbytek - pouzdro, ručky, ciferník jsou z číny. V CZ se hodinky pouze kompletují, tzn práce na 5 minut a můžou tam pak napsat Czech made. Nemají žádnou vazbu na historické hodinky.
    Ten druhý Prim je Elton z Nového Města nad Metují a to je vlastně ta stejná manufaktura která vyráběla Primky v minulosti. Celé strojky, všechny díly se vyrábějí ručně na strojích u nás... proto ty ceny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JJOXER: Movement z Japonska je sice mechanický, ale bude to strojově chrlená Miyota v ceně 5 USD nebo tak něco. Zbytek z Japonska ani z ČR určitě není :-) I japonské Seiko si umí vyrobit mechanický strojek do pětkové řady, kde celé hodinky u nás stojí 1700 Kč. Ale taky umí špičkové Hi-Beat strojky do modelů za 150k. Mechanické strojky jsou i v ruských Vostokách (neplést s Vostok Europe!) a často je přesnější hodit si korunou, aby člověk poznal, kolik je hodin. Že je strojek mechanický, samo o sobě neříká nic.
    Bílá datumovka v černém cifru je mor i u té Omegy, naopak Seiko umí černou i na modelech za 2kKč. Ale jenom černou, do modrých cifrů už všichni zase dávají bílou :-)
    SYDO
    SYDO --- ---
    JJOXER: Já je nesleduju, takže o tomto konkrétním odelu ti toho moc nepovím. Japonský strojek bude nejspíš Miyota, ale odkud je zbytek, to netuším. Je možné, že se pochlapili a zrovna v tomto modelu to mají odněkud z ČR, těžko říci. Ale nechci, aby to vyznělo, že je nějak haním. Spíš jde Prim (obě značky) mimo mě a kdybych si vybíral já, lovím jinde.
    Btw. na těch černých mě irituje to bílé datumové okénko.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    SYDO: Taky mě to zmátlo, byl jsem u Václaváku v kamenném obchodě právě té dražší značky a překvapilo mě, že Prim stojí stejně jako Tudor nebo Omega.

    U tohodle modelu konkrétně to ale vypadá, že movement je z Japonska, takže z číny je pouzdro a pásek?
    SYDO
    SYDO --- ---
    Primky jsou totiž v ČR dvoje a dlouho o tu značku bojují. Jedna z nich je Elton, která vyrábí nové verze klasických modelů jako Spartak, Orlík atd. a cenově se pohybuje o dost výše (jede hlavně mechaniky), vzhledem k investicím do designérů atd. Druhá je MPM Quality (hodinky na obrázku), která chrlí spíš masovku s čínskými strojky a hraje na nostalgickou Prim notu a "českou kvalitu". U obou značek imho cena neodpovídá výkonu.
    SYDO
    SYDO --- ---
    Jo, podle loga a designu tohle budou MPM.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    MULISAK: Nevím, co je MPM. Vzadu na tom závaží píšou made in japan.
    MULISAK
    MULISAK --- ---
    JJOXER: no hezké to je, né že né....předpokládám z produkce MPM-Quality ? Jestli jo, tak ceny za ty jejich čínské složeniny jsou trochu přemrštěné...
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    oprava [:
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    TOMMY_: nene, je to guma pro 10 let starý model SKA371P2
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    BOLDRIK: Nevim jestli myslis uplne to samy. Ale mam tu "limitku" night diver turtle. A ta cerna nova jemna guma s cernym kovanim je otresna. Jako je to vyrazne mekkci material nez ta stara (zr22 tusim?) ale desne se na to chyta prach a vsechno a neni to hezky. Pohodlny jo, ale po 5 minutach je na tom vsechno videt.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Ahoj, seženu někde v čechách Seiko "Black Divers Watch Strap 4KR3JZ for SKA371P2"? Koupil jsem z druhé ruky SKA371P1 a myslím že by si zasloužili zkusit taky originální gumu. Našel jsme jen na amazonu. Na ebay jsem se už jednou spálil a draze koupil neoriginál. Je alternativa k amazonu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam