• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    Kdo by měl zájem, tak momentálně jen na pořadník, došly i ve svajcu :))))
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    Jedny Bondovky na meshi

    FINSON
    FINSON --- ---
    JJOXER: To platí pouze u IWC a Casia.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JJOXER: Bacha, to ze to ma 50m vodotesnost neznamena ze s tim muzes do 50m hloubky!!
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    NEVILL: 50m je v pohode i na snorchlovani, pokud clovek nedela free diving [:
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    AZIM: Jsou to pěkný a celkem spolehlivý hodinky, snad jen pozor na to že se sice tváří jak jsou hrozně outdoor a military, ale zas tak moc vodotěsný teda nejsou, většinou mají 50m, což je tak ok že se s nimi vysprchuješ, ale plavání s nimi bych si rozmyslel. Některý teda mají myslím vodotěsnost i 100m.
    AZIM
    AZIM --- ---
    ahoj, hodlam si poridit prvni poradny automaty, po dlouhem premysleni jsem vybral hamilton khaki field automatic ... chtel bych se tu jenom zeptat jestli nejsou zname nejakou poruchovosti nebo tak neco, na netu jsem nasel akorat par zminek ze pri rucnim natazeni se par lidem pretahla pruzina nebo co ale to bylo u toho mechanical modelu ... tak nevim. Predem diky za jakykoliv komentar/radu k vyberu.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    TIGRE: Tak je nech u hodinare promazat a citelne vycistit a vymenit co je potreba. Aby jedine co je vzacne nebylo to zlato za chvili :))
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TOMMY_: díky moc za info, jak jsem psal, neprodávám. nechám v rodině sedět ještě 200 let :) ať to vycashuje prapravnuk.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TIGRE: https://www.chrono24.cz/longines/longines-flagship--id16458049.htm

    Ale bral bych to s rezervou ( chrono je docela napaleny, a casto je to jen zbozny prani za kolik to nekdo chce prodat ).

    Pokud bys je chtel prodat, tak se s tim imho budes trapit, pac to je model ktery podle me tolik lidi nezajima, a bude se to prodavat dlouho a pak si nemyslim ze ta cena za kterou to inzerujou je realna. Na druhou stranu to jsou trochu zajimavy hodinky... ale nevyhoda je ta, ze nejsou nicim moc specialni a daji se sehnat prakticky kdykoliv. Nevyhodou je vlastne i trh a trend kterej ted zajima uplne neco jinyho ( v kurzu jsou zelezny, sportovni hodinky ) - a tyhle decentni, navic zlaty, podle me moc lidi neberou.. takze v hlave bych se nejak srovnal s cenou 1K eur s tim ze pokud bys je realne prodaval tak si myslim ze se dostanes niz.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Zdravím, netoužím prodávat, upřímně nemám proč, ale čistě ze zvědavosti bych se chtěl dobrat k představě o ceně hodinek, které jsem dostal. Jde o Longines Flagship Automatic, které můj dědeček Heinz dostal od své druhé manželky někdy na přelomu 50. a 60. let :) Nic o nich nevím, jen, že by měly být z 24k zlata. Já je dostal od tatínka, počítám, že je za nějakou dobu předám mému synovi, ale marně jsem se je snažil dogooglit, v rámci Longines F.A. nacházím pořád hodinky, které nejsou zrovna tenhle model. Měl by někdo nějaký tip na web / jakýkoliv zdroj, kde bych na jednom místě našel historické modely / info o ceně? Funkční, imo nošené minimálně, krabičkový typ, papíry se za těch 60 let nam vytratily.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nechtěl by někdo 4 roky staré https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Elegant/Citizen-Elegant-38099 v dobrém stavu? Kdyžtak nabídněte cenu.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Když tu padlo IWC, tak ja jsem si udělal radost a pořídil tyto zlaté. Šlo mi o design a mam je do paru s damskymi po babičce (dobově).
    Časem chci ještě nějaka šedesátá léta.
    Bude k nim jeste hnědý řemínek z krokodýla.

    VORTEX
    VORTEX --- ---
    Ahoj, jak nejlépe prodat staré zlaté hodinky? Moc díky za info...

    ART DECO 14K GOLD IWC SCHAFFHAUSEN

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    JJOXER: ono Miyota už asi vyrábí hodně dílů/strojků v číně. Zbytek - pouzdro, ručky, ciferník jsou z číny. V CZ se hodinky pouze kompletují, tzn práce na 5 minut a můžou tam pak napsat Czech made. Nemají žádnou vazbu na historické hodinky.
    Ten druhý Prim je Elton z Nového Města nad Metují a to je vlastně ta stejná manufaktura která vyráběla Primky v minulosti. Celé strojky, všechny díly se vyrábějí ručně na strojích u nás... proto ty ceny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JJOXER: Movement z Japonska je sice mechanický, ale bude to strojově chrlená Miyota v ceně 5 USD nebo tak něco. Zbytek z Japonska ani z ČR určitě není :-) I japonské Seiko si umí vyrobit mechanický strojek do pětkové řady, kde celé hodinky u nás stojí 1700 Kč. Ale taky umí špičkové Hi-Beat strojky do modelů za 150k. Mechanické strojky jsou i v ruských Vostokách (neplést s Vostok Europe!) a často je přesnější hodit si korunou, aby člověk poznal, kolik je hodin. Že je strojek mechanický, samo o sobě neříká nic.
    Bílá datumovka v černém cifru je mor i u té Omegy, naopak Seiko umí černou i na modelech za 2kKč. Ale jenom černou, do modrých cifrů už všichni zase dávají bílou :-)
    SYDO
    SYDO --- ---
    JJOXER: Já je nesleduju, takže o tomto konkrétním odelu ti toho moc nepovím. Japonský strojek bude nejspíš Miyota, ale odkud je zbytek, to netuším. Je možné, že se pochlapili a zrovna v tomto modelu to mají odněkud z ČR, těžko říci. Ale nechci, aby to vyznělo, že je nějak haním. Spíš jde Prim (obě značky) mimo mě a kdybych si vybíral já, lovím jinde.
    Btw. na těch černých mě irituje to bílé datumové okénko.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    SYDO: Taky mě to zmátlo, byl jsem u Václaváku v kamenném obchodě právě té dražší značky a překvapilo mě, že Prim stojí stejně jako Tudor nebo Omega.

    U tohodle modelu konkrétně to ale vypadá, že movement je z Japonska, takže z číny je pouzdro a pásek?
    SYDO
    SYDO --- ---
    Primky jsou totiž v ČR dvoje a dlouho o tu značku bojují. Jedna z nich je Elton, která vyrábí nové verze klasických modelů jako Spartak, Orlík atd. a cenově se pohybuje o dost výše (jede hlavně mechaniky), vzhledem k investicím do designérů atd. Druhá je MPM Quality (hodinky na obrázku), která chrlí spíš masovku s čínskými strojky a hraje na nostalgickou Prim notu a "českou kvalitu". U obou značek imho cena neodpovídá výkonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam