• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KALIBAN: Hele, za mě furt lepší jen automaticky v rychlosti mrknout na zápěstí, než vytahovat mobil z kapsy a klepat na něj, aby mi ukázal čas. To druhé je pro mne mnohem větší opruz. A momentů, kdy potřebuju na sekundu přesný čas, je fakt naprosté minimum. Což bude dáno i tím, že skoro všude chodím pěšky a odjezdy spojů tudíž neřeším...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KALIBAN: Ono asi zalezi. kdyz mas hodinky fakt vyladeny, odservisovany a presny, tak to jde..
    ale ja to mam vetsinou tak, ze hodinky pouzivam k pribliznymu urcovani casu ( je chvili po 16h.. uz bude 13h musim se vratit z obeda atp. ) ale kdyz koukam na to kdy mi jede autobus, tak koukam na mobil..
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Vy mate mechanicky hodinky na to, abyste na nich kontrolovali cas? ja stejne cumel na mobil :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Včera se mi podařilo sehnat tohle za velice příjemnou cenu a v balení k tomu i origo guma. Ačkoliv jsem se k Aquisům stavěl tak nějak neutrálně, jsem z tý barvy naprosto hotovej.
    300m wr, 5 dnů nátahu, přesnost v rámci COSC. Kdo by vlastně chtěl BB? :)
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    JUNGLER: To je pech :-( Dej vědět co s tím je...
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Nevím jak to kdo má s tou přesností, ale podle mne to k mechanickým hodinkám patří, vlastně se mi i líbí ta malá údržba a péče o hodinky. Mám doma dvoje hodinky okolo 50K a to, že je jednou za týden (možná dva) seřídím o minutu, mi nedělá žádný problém. Na schůzky chodím o trochu dřív, takže mě to neomezuje. Kdybych chtěl sterilní přesnost, tak koupím Citizen radio controlled a asi to neřeším. :-)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Nemas pravdu, ale je to skoda pismen.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: Btw, Alpina byly fakt pěkný a dělaly mi radost. Že začátku zpoždění asi 25s/d ale postupně odchylka klasala a v posledních dvou týdnech už jsem byl kolem těch 10s/d. Načež se před týdnem začaly zastavovat a házet pro změnu zpoždění několik tisícovek vteřin za den :D kurva, to jsem si je moc dlouho neužil a už smrdí na reklamaci :/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Chápu to správně, že se v dnešní době špatně uziví dobrej hodinář? Čím to je? Je to tím, že lidi kupuju šmejdy a když se rozbijou, tak je prostě vyhodí? Je mezi lidmi tak malý množství dražších automatických hodinek, který se určitě vyplatí opravovat a servisovat?
    FINSON
    FINSON --- ---
    EZOP: Těch řemínků měl vždycky mraky, taky jsem u něj na Florenci nějaké bral. Tak snad ho to uživí, nečtou se mi tyhle novinky dobře.
    EZOP
    EZOP --- ---
    FINSON: Ja za nim byl minulý týden.. Opravám se snaží vyhnout, říkal že aktuálně dělá do 10 servisů za rok.
    Bědoval na podhodnocení práce hodináře, dokonce mi ukazoval i nějaký inzeráty na vedoucího hodináře někde v servisu s nástupem za 28k. Musím rict ze se docela rozpovidal i o sobě. Je vidět ze tu práci má rád, ale jak tady zaznělo, nevypadal moc dobře.
    Řemínky mu jedou dobře, chystám se tam ještě jednou v blízké budoucnosti.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    XMEDA: me se presne tohle moji manzelce ("proc stojek jodinky 200.000, kdyz tvoje Seiko (SKX) sou mnohem hezci ?") nikdy nepodarilo vysvetlit.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    STEPNI_VLK: Jako u vseho technickyho v nejake urovni narazis na zlom krivky, kde kazda dalsi nadstandardni drobnost stoji nasobne vyssi narust ceny nez predchozi uroven. U tech za sto litru nebo milion platis tu cenu za detaily, podstatne vic komplikaci mechanismu a uz vyhradne rucni praci. Zato levny hodinky delaji z velke casti masiny ze standardnich materialu a nikdo tam nezkouma napis na ciferniku pod mikroskopem. Coz neni nutne spatne - pro korektni funkcnost jaksi nepotrebujes mit pozlaceny lesteny kolecka tak, aby byly dobre videt skrz pruhlednej dekl. To uz leze ze strojariny vyrazne do teritoria umeleckych kusovek.
    Asi jako muzu mit 0,02mm supleru nerezovou nebo zlatou. Bude ta lestena zlata merit lip, jen proto, ze vic stoji? :)
    Ty Japonsky Seika ve srovnani s celou skalou vsech hodinek sveta nejsou drahy, ale zaroven to neni jak cinsky masovky za par stovek, kde bych se uchylkam pri ruzne orientaci uz tak nedivil.

    A tohle ↓ nebo tamto → logicky stoji mnohem vic, protoze na tom nekdo travil more casu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XMEDA: Ale nemyslíš si, doufám, že jsou ve všech stejné (rozuměj stejně přesné) strojky?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    STEPNI_VLK: to uz neni o funkcnosti, vicemene kosmetika a ozdobnost.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XMEDA: A ty si jako vážně myslíš, že Seiko za několik tisíc nejsou laciné? :)) Při dnešních desítkách až stovkách tisíc, co chtějí za jejich prémiové řady? Ale no tak. ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    To bych jeste pobral u nejakych prvorepublikovych korunkou natahovanych lacinych hodinek, ale Seika z osmdesatek? Naah! Kdyby to bylo az tak nestabilni, tak by sly zase spinkat do skrine. Ale jsou prijemne lehoucky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TWISTRABBIT: Přesně tak. U některých hodinek se pak dá docílit plus mínus nulové odchylky díky tomu, že se sice třebas přes den na ruce o něco málo předběhnou, ale při vhodném odložení se přes noc zase takřka "vrátí" zpět. Anebo naopak...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    XMEDA: můžeš zkusit ty hodinky přes noc položit na nějakou stranu - bok a uvidíš, jestli se to nebude třeba měnit, potom by bylo řešení je přes noc dávat na tu či onu stranu.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    FINSON: ma velky vyber reminku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam