• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XMEDA: Ale nemyslíš si, doufám, že jsou ve všech stejné (rozuměj stejně přesné) strojky?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    STEPNI_VLK: to uz neni o funkcnosti, vicemene kosmetika a ozdobnost.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XMEDA: A ty si jako vážně myslíš, že Seiko za několik tisíc nejsou laciné? :)) Při dnešních desítkách až stovkách tisíc, co chtějí za jejich prémiové řady? Ale no tak. ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    To bych jeste pobral u nejakych prvorepublikovych korunkou natahovanych lacinych hodinek, ale Seika z osmdesatek? Naah! Kdyby to bylo az tak nestabilni, tak by sly zase spinkat do skrine. Ale jsou prijemne lehoucky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TWISTRABBIT: Přesně tak. U některých hodinek se pak dá docílit plus mínus nulové odchylky díky tomu, že se sice třebas přes den na ruce o něco málo předběhnou, ale při vhodném odložení se přes noc zase takřka "vrátí" zpět. Anebo naopak...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    XMEDA: můžeš zkusit ty hodinky přes noc položit na nějakou stranu - bok a uvidíš, jestli se to nebude třeba měnit, potom by bylo řešení je přes noc dávat na tu či onu stranu.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    FINSON: ma velky vyber reminku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    AMSTERDAM: To je fakt, nevzpomněl jsem si na něj hned - do Nymburka má smysl za ním zajet. Pokud je teda pořád v kondici a práceschopný.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    FINSON: ale ten Frydl ma dobry jmeno, na Chronomagu to nekdo nedavno chvalil.

    Lepsi Frydl v Nymburce nez Volavka v Karline.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: To je zlý, pamatuju ho "jenom" jako obézního :-(
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    FINSON: jojo, vim.. ja jsem na nim byl na Florenci jednou.. ale uz si to moc nepamatuju, je to davno. Pak mam zkusenost jen z toho Nymburka, ale kupoval jsem jen reminky.. Nicmene posledne mel na webu ze je dlouhodobe nemocnej.. a kdyz jsem ho videl na zivo, trochu me to vydesilo.. ma tak 160Kg a nejaky vredy na nohou a rukou.. jako zdravyho cloveka si takhle nepredstavuju.. ale vim ze na chronomagu se na nej peli ody..
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: Jo aha, Nymburk - no prostě někde na východ od Prahy :-)
    On byl zavalenej i na tom Florenci, ale stálo za to si na něj počkat, nějaký (dvoje nebo troje) mechanický Seika mi spravil / seřídil a byl fajn...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    FINSON: Na Florenci uz neni dlouho.. Parkrat jsme za nim byli v Nymburku ( kolin ne ). Byl dlouho nemocnej. Kamarad tam neco servisoval, a myslim ze ok.. jen to dlouho trvalo ( rok cca? ) jinak jako eshop na reminky a stezejky je to zlatej podnik.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    BOBASH: Na SEIKA jedine Kodytek!
    FINSON
    FINSON --- ---
    VOJTAM: Jo, pan Frýdl ve zlatnictví Janka, tam jsem chodil předtím. Už tam není. Má být myslím v Kolíně, ale tam jsem za ním nejel.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PEJR: I kdyz ted koukam a internety pravi ze i 3 minuty za tyden. Tak to asi bude v ramci technolgie. Zkusim casteji nosit, jestli je to stabilni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    XMEDA: Automaty co jdou napred vetsinou znamena ze jsou zmagnetizovany..
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    DOTCOM: Já jsem svoje Seika nesl někam k metru Florenc (jen přes silnici). Tehdy ne něj pěli všude ódy, ale je to už možná 5 let...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Zlaty Casia, kde si baterku vymenim za 2min doma, vydrzi cca 7 let, za mesic uhnou o par vterin..

    Ad Seiko - Seiko 5 automaty 6309-8230 kdyz jsou za tri dny chodu asi o minutu a pul napred, ma vubec smysl to resit, nebo to je v ramci technologie a veku cca 40 let ocekavatelne? Asi pred 15 rokama byly u hodinare rozchodit ze stavu nehybna mrtvola, ale od te doby krome asi roku noseni spis lezely ve skrini. Jinak se natrepanim normalne natahnou a bez pohybu na stole bezi asi den.

    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FINSON: K Volavkovi jsem zkusil přinýst Seika SNK809 a tvářili se na to jako na kosmickou technnologi se kterou neumí nic dělat...
    FINSON
    FINSON --- ---
    AMSTERDAM: Uff tvl. Tak to jsem měl kliku. Myslím, že si teď radši prověřím i ty baterky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam