Já jsem si vždycky přál mít hodinky tak dokonalé, že bych je mohl považovat jako nějaký další (šestý) smysl. Abych o nich nevěděl a přitom bych byl schopnej kdykoli, kdekoli určit kolik je hodin, jaký je den v týdnu, jaké je datum a navíc abych si dokázal přesně změřit dobu trvání čehokoli, stejně jako abych věděl, jak dlouho bude něco ještě trvat. Aby mi nepřekáželi při žádné činnosti, abych se nemusel starat o natahování nebo nastavování času nebo se obávat, že budu muset měnit baterku. Abych se s nima mohl koupat v moři nebo ve sprše, spát s nima na ruce, aby se mi nepoškrábalo sklo a abych je mohl použít i v úplné tmě.
A tak jsem pátral až jsem se k takovým před 4 rokama dostal. Na rozdíl od ostatních podobných jsou vyjímečné v tom, že nemají nic zbytečného navíc, jako třeba spousty tachometrů na ciferníku, spousty jiných funkcí, než měření času, třeba teplotu nebo výškoměr. Nepotřebuju vědět kolik je stupńů kolem mne ani jak jsem vysoko. Potřebuju fakt jenom to, co jsem popsal. Nestačil by mi ale jenom ciferník s ručičkama. Musím tam mít displej, který je nezávislý na času, který ukazují ručičky včetně vteřinovky. Všechno se musí obejít bez natahování a nastavování. Prostě je jenom jednou nasadím na ruku a pak už se o nic nemusím starat až do smrti.
Tak to jsou ony:
Casio LINEAGE
Den v týdnu, přesný čas i datum si hodinky nastavují kdekoli na světě podle vysílače sami.
Jsou z titanu, takže "nic" neváží, nic nehnije, nesmrdí...
Jsou vodotěsné i při koupání.
Mají tvrzené sklo, které nejde poškrábat kovem.
Nepotřebují nikdy natahovat ani měnit baterku - pohání je solární panel.
Odpočítavají čas, stopují, mají budíček, i osvětlení.
Mám je čtyři roky a zatím jsem pro moje potřeby lepší ještě nikde na světě neviděl. V téhle top konfiguraci (titan, safír) už je Casio nevyrábí. Prostě boží. Naprosto bezúdržbový stroj.