• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    VACA
    VACA --- ---
    MULISAK: O to ani tak nejde, ze dnes uz dovedou udelat kvalitu i samostatne.

    Spis o princip politiky jakym toho dosahujou…

    A taky o to ze cim vic se to obecne v globalu podporuje, tim spis zbude jen diveni proc jiny, casto i tradicni vyrobci, se na cenove dostupnou kvalitu nedostanou.

    Ale jde trochu i o to, ze na dohody kterejma se celej zapadni svet ekologicky sikanuje oni nikdy nepristoupej. Pricemz ale jsou jedni z nejvetsich producentu emisi na svete.
    Coz je dalsi z duvodu proc oni dokazou vyrabet levne…

    Nerikam ze vzdycky a za vsech okolnosti se tomu da vyhnout.
    Ale cilevedome to podporovat kvuli pocitu osobniho blaha, je vec druha…


    —-
    Sry vsem za mirny OT v diskuzi o hodinkach..
    MULISAK
    MULISAK --- ---
    SYDO: vono "smutné" na tom je...že číňan už dlouho a v pohodě zvládne i kvalitu....Já jsem byl se svými číňany co se kvality týče spokojen, byť aktuálně nyní nosím PRIMky...
    SYDO
    SYDO --- ---
    Ja bych si takhle cilene nekoupil od cinana nic uz z principu, kvalita nebo ne.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    XMEDA: To mluvíš konkrétně o San Martinech a Steeldivech? Mně přijde, že San Martiny fakt chválí úplně všichni.

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/ChineseWatches/comments/10lkr1q/opinion_on_san_martin_watches/

    Jestli mluvíš všeobecně, tak samozřejmě je Ali plnej naprostejch srajd a musíš pořádně vybírat a prosívat. A podle mých omezených teoretických znalostí se tam vybrat dají hodně dobrý kusy. Ale klidně přiznám, že já naivně třeba Jodymu (justonemorewatch) nebo Benovi (Ben's Watch Club) věřím.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZYAN: Ty hodinky z aliexpresu jsou asi nejaky vtip .) Na kterykoliv realisticky nezaplaceny review se podivas, tak to vypada v detailu jako hodinky, co pamatuju jako malej z burzy v Polsku na parkovisti v devadesatkach, kdyz to tam meli rumuni rozlozeny na zigulu. Jen nestaly $250. At uz ty mizerne opracovany pouzdra, neslicovany lunety, co se nenatoci na dvanactku presne ale kousek vedle, nelicujici potisky atd. Ze nejakej ocas udela objednany "review" s extra vybranym kusem, kterej mu poslou v darkove krabicce s pribalenyma $1000 na ucet, neni moc relevantni. Boha to uz radsi nejaky 15 let stary Seika5 za patnact stovek z aukra, kdyz nekdo nutne chce levny automaty a nechat si je vycistit a namazat hodinarem. Obcas tam proleti pekny kousky.

    KOUDY: vypada to jak z moduritu.. a ta ruka pak musela byt hustacky barevna. A taky je pekny, jak maji rozhazeny casy :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    mam Garmin Fenix 5x a rozjebal se mi tam reminek...

    je to 5 dni a ja porad nic nevybral. KURVAAAAAA, zlati komunisti, kliknul bych na jeden jedinej, co je k dostani a bylo by vyreseno... Ted jich jsou stovky a stovky a ja nevim co vybrat :D :D
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COUDAK: Orient Kamasu nebo Mako! Mám nové Kamasu, miluju je, ale ještě jsem sem nedal fotku protože čekám až mi dojde lepší řetěz. Mají 41.8 mm.
    Ty Kamasu koupíš na Timestore za 5k - mají tam nějakou chybu a říkají tomu Mako II, ale je to ta verze bez čísel a s trojúhelníkem na 12.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KOUDY: ty tmavý nahoře se mi líbí! :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Obecně bych řekl že Automaty stojí za to a mám je rád. Ale přeci jenom nejsou tak praktické jako quartz, za mě to je především o dobrém pocitu že máš pěkné a klasické hodinky s nějakou historií. Já si myslím, že bych to u Invict necítil.

    Proto bych se spíš zaměřil na levné "značkové ". Citizen, Orient a Seiko mají historii, jsou kvalitní a stojí pár korun.

    Nebo lze občas najít zajímavé použité kousky na Chronomagu. https://forum.chronomag.cz/forum/3-prod%C3%A1m/

    Třeba docela pěkné fliegery Laco tam jsou okolo 7k.

    Pak jsou tu číny, třeba Seagull, Rodina a Cadisen mají originální modely a podle všeho jsou ok co do kvality.

    Obecně vidím riziko u čín a Invict v tom, že to jen těžko případně prodáš.
    Za hodi
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    COUDAK: SEIKO, Citizen, Orient mají moc pěkné hodinky za pár tisíc.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    COUDAK: Za mě Invicta homage Rolexů jsou relativně v pořádku co se týče cena/výkon. Jen nemají safírový sklo, ale to ani ty Seika, co teď nahradily SKX007/SKX009. Dej si bacha, aby měly v sobě alespoň osvedčenej nesmrtelnej Seiko strojek NH35 a budeš v pohodě.

    U Seika pozor na quality control. Jsou proslulí tím, že ji mají naprosto pekelnou a tak je skoro standardem, že indexy na hodinkách někde nelícujou ("misaligned indexes" jako třeba tady https://www.watchuseek.com/attachments/20190925a-srpd85-jpg.14671951/ ). Člověk si sice říká, že o nic nejde, ale ono jak si toho jednou všimneš, tak už si nejde odvšimnout ;o)
    (To nezmiňuju, že to Seiko úplně v klidu dělá i u modelů za 1000USD a víc...)

    Druhou variantou levnějšího originálního designu, in-house strojku a slušný historie je Orient. I ti mají fajn modely a navíc už v tom segmentu levnejch automatů skoro předběhli Seika (kteří poslední roky postupně potichu zdražujou a zároveň trochu osekává kvalitu).

    Ovšem všeobecně bych pro hodně muziky za málo peněz doporučil nejaký AliExpress čínský homage (t.j. ukradenej design). Za 150-300 USD tam seženeš se Seikama, Orientama a dokonce i Invictama neporovnatelný cena/výkon záležitosti. NH35 stojek, safírový sklo, dobrý "solid end links", lepší přezku ("milled clasp"), etc. Jen musíš bejt v pohodě s tím, že máš na ruce design, kterej je "vypůjčenej". Sice nejde fejky, protože ty hodinky mají svoje vlastní značky a tedy netvrdí, že jsou kupř. "Rolex", ale samozřejmě úplně košer to morálně není, že.
    (Plus na Ali mají snad každý 2-3 měsíce nějakou promo akci, kdy většinu hodiněk koupš s pěknou slevou. Jen je třeba být trpělivý.)

    Co jsem zaznamenal, tak aktuálně fakt top cena/výko poměr má z těhle číňanů značka SanMartin. Pár jejich variant níže. Ta druhá je dokonce original design snad.

    Double Unboxing! Double San Martin!
    https://www.youtube.com/watch?v=77YeDbUS-_o&ab_channel=JustOneMoreWatch


    This 'Copycat' Brand Is Now Threatening The Big Brands....
    https://www.youtube.com/watch?v=ng15c6lcZi4&ab_channel=JustOneMoreWatch


    Ještě si pamatuju, že níže uvedenej Steeldive je skoro nepřekonatelná cena/výkon záležitost.
    https://www.aliexpress.com/item/4000389162113.html?aff_fcid=46b175585edc4eca83815ee60b9a2371-1694115421465-01971-_A8HyHB&tt=CPS_NORMAL&aff_fsk=_A8HyHB&aff_platform=shareComponent-detail&sk=_A8HyHB&aff_trace_key=46b175585edc4eca83815ee60b9a2371-1694115421465-01971-_A8HyHB&terminal_id=b25662313e444734b5e243b6f55a769d&afSmartRedirect=y

    Pár AliExpress variant jdeš třeba níže. Ale bacha, ne všechno jsou automaty.
    Top 10 AliExpress Mid-Year Sale Watches!
    https://www.youtube.com/watch?v=FN1xhi5IAGA&ab_channel=JustOneMoreWatch


    Jinak ja můžu potápky na denní nošení jen doporučit, protože ta luneta je skvěle praktická věc na stopování / odpočítávání čehokoliv. (Třeba v čase, kdy jsi něco začal, si ji natočíš nulou na minutovou ručičku a pak krásně vidíš, kolik minut uběhlo. Nebo naopak, na "teď" minutovce si nastavíš lunetu třeba na 50 a pak přesně za deset minut budeš mít minutovku na nule lunety.)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tak uz mam jin i jang :D

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    COUDAK: Prosím nekupuj si ty Invicty :) na mě působí jako něco pro kolotočáře. Ty Seica co uvadíš budou kvalitou úplně jinde a cenou to zas tak veliký rozdíl není.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VACA
    VACA --- ---
    COUDAK: Sel bych do neceho od seiko.
    Maj v designu svuj tipickej rukopis, strojky spatny nejsou, a je to defacto in-house.

    Rozhodne jsou to vic opravdovy hodinky nez casio v quartzu.

    A lidi co maj hodinky radi ti to i budou umet ocenit..

    Ze se to rozchazi par fterin za den, je to problem?
    Je to proste zivouci mechanickej stroj co ma duši.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOPS: Nové se ještě sehnat dají, ale už za podstatně vyšší cenu než bývali dříve, nebo i takhle levný hodinky už se prodávají jako fake. Kde jsou doby, kdy si to člověk koupil něco málo přes 100USD v Malaysii. Ale zkusit nějaký dobře vypadající bazarovky by nemusela být špatná koupě.

    COUDAK:
    Ale stále by měly být dostupná zrcadlová dvočata Citizen NY0040 .
    Další možnost je Timex Timex Q Reissue, což nejsou diverky, ale vzhledem velmi blízko.

    Všechno to jsou dělníci, který můžeš tahat všude a přitom ti vydrží klidně celej život, Seika i Citizenky jsem viděl hromadu lidí tahat do moře vody na ponory a měli je kopu let bez problémů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam