• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    UMIAKI: Btw. Když se říká "náramkové hodinky", proč je "náramek" špatně?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    UMIAKI: A co "řemínek"?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SYDO: Já tomu normálně říkám všemu anglickými termíny a "bracelet" se mi tady nehodil. "tah" je šprtský, "řetěz" je macho a "náramek" je špatně :-)) Ok budu psát správně "tah".

DRAGON: Tak klíčová je bohužel ta přesná shoda :(
    Oris Aquis by byly super, protože Oris je mi strašně sympatický, ale prostě tu kombinaci modré, zlaté a ocelového "tahu" nevidím.
    Tudor je homage, sorry no. Za ty prachy co bych za to musel utratit, tak nechci mít pocit, že to je Sub pro chudé. A cenově to oproti Rolexu není až takový rozdíl. A taky mají falešné nýty na "tahu". A nevidím blue and gold.
    Longines a všechny z tohohle koncernu - pokud mají zlaté akcenty, tak mají two tone "tah". Nenašel jsem kombinace modré a zlaté. Nejblíže jsou Spirity v zelené a zlaté a pak Spirit Flyback, které jsou ale 42 mm.
    Christopher Wardy v téhle kombinaci nějak nedokážu najít - jsou to nějaké historické typy?
    Seika - tyhle vlastně vyhovujou! Subjektivně se mi nelíbí ty rovné "lugs".
    SYDO
    SYDO --- ---
    Vy jako vážně nosíte hodinky na “řetízku”?
    PEJR
    PEJR --- ---
    XMEDA: Na ty dokyne asi klidne.. mam ten levnej demagnetizer s rotujicim magnetem a quartzovy rucicky utikaj napred stejne jako mechanicky
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Setkali jste se nekdo s tim, ze by quartzovy rucickovy hodinky ujely za den o 7 minut do plusu diky tomu, ze lezi na Dellacke ntb dokine? Normalne jsou za mesic ujety max o 2-3 vteriny.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    UMIAKI:

Oris Aquis Date
    Velikost: 39,5 mm
    Barva číselníku: Modrý
    Materiál: Ocelové pouzdro a řetízek
    Zlaté ručky a indexy: Ano, často dostupné se žlutě zlatými ručkami a indexy
    Luneta: Ocelová nebo keramická, ne zlatá
    Řetízek: Vysoce kvalitní s masivní sponou
    Automatický strojek: Ano

Tudor Black Bay Fifty-Eight Blue
    Velikost: 39 mm
    Zlaté ručky a indexy: Ano, žlutě zlaté ručky a indexy
    Luneta: Modrá, ne zlatá

Longines HydroConquest Blue
    Velikost: 39 mm

Christopher Ward C60 Trident Pro 600
    Velikost: 38 mm

Seiko Prospex SPB149
    Velikost: 40 mm
    Luneta: Ocelová nebo keramická, ne zlatá
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Ahoj, hledám takovéhle hodinky:
    Velikost do 40 mm, automat diver, s modrým číselníkem, žlutě zlaté ručky nebo indexy (ne rose gold), ocelové pouzdro a řetízek (ne two-tone), ne zlatou lunetu, kvalitní řetízek bez fake nýtů a s kvalitní sponou a nesmí to být 100% homage hodinky (jako Steinhart Ocean nebo Invicta).

Tohle Kamasu by skoro šlo, ale je větší (https://www.hodinky-365.cz/orient-sports-mako-automatic-ra-aa0822l19b-20th-anniversary-x1249833)

Máte někdo nějaký tip na přesnou shodu toho, co hledám? :) Nejblíže je snad Baltic, ale ten má málo zlatých akcentů.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Osm milionů na zápěstí: Hodinky edice Bugatti Tourbillon mají pohyblivé písty motoru V16 | auto.cz
    https://www.auto.cz/osm-milionu-na-zapesti-hodinky-edice-bugatti-tourbillon-maji-pohyblive-pisty-motoru-v16-153039
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    AMSTERDAM: Ten se objevit s drahými hodinkami, tak ho nejspíš ukamenují... :-)

Ale asi to není zas tak špatná volba, PRX se mi celkem líbí.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ta modrá je prostě boží

AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Sir Keir Starmer, new UK Prime Minster, wears a Tissot PRX
    https://timeandtidewatches.com/sir-keir-starmer-uk-prime-minster-tissot-prx/
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    O jewels

Working paper watch / Действующие часы из бумаги
    https://youtu.be/Xv6JfToJw-I?si=0a_6Fck2VYi4OKxr
    DAANJE
    DAANJE --- ---
    Tak dneska me oblibené "Bullheady" - Citizen Promaster Land Eco-Drive Chronograph AV0080-88E

Ty jejich až kubistický tvary a a hrana sklicka jsou za me pecka...

NEVILL
    NEVILL --- ---
    SMIICH: https://www.citizenwatch-global.com/technologies/super-titanium/index.html#:~:text=Super%20TitaniumTM%20is%20produced,free%20from%20nicks%20and%20scratches.

* Some models are not metal- or nickel-allergy resistant. Consult the catalogue for specific model details.

Možná tam je trochu niklu a máš na to reakci.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SMIICH: Jestli je to normální, to netuším, ale obdobný flek se mi dělá při nošení mých Seiko Samurai, taktéž na kovovém tahu, ovšem nikoli z titanu.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    SMIICH: Mám titanové Béčka a flek se mi nedělá. Když pracuji na dílně tak tam zůstává prach/špína.
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    Zdravím, snad nebudu moc off topic. Mám cca 3 roky titanové hodinky "Citizen CC9015-54E".
    Když jsou horka tak mi to na ruce udělá flek jako je na fotce. Flek se udělá pouze na té jedné části.
    Nevíte prosím někdo jestli je to normální? Zrovna budu hodinky reklamovat protože nefunguje přepínání mezi jednotlivými módy tak to tam můžu dopsat.
    V hodinářstvích mi nikdo neporadil. Díky.

INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    UMIAKI: Díky, to mám kousek.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    INSEQUI: Volavka :-)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Zdravím, doporučíte mi nějakého šikovného hodináře z Prahy co dělá Seika? Potřeboval bych vyčistit, seřídit a přetěsnit Seiko Scuba 7002-7001. Myslím že se do nich dostalo trochu slané vody. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam