• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VACA: Koukni na recenze z poslední doby. Všechno negativní a píšou že už tam Wildt není. Jen převzali jméno.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... ja kdyz potreboval vymenit osicky/reminek ... zaskocil jsem do mistniho hodinarstvi/zlatnictvi a ochotne mi to na pockani vymenili a kdyz jsem chtel platit, tak se ta pani usmala at ji prinesu kapucino :D ...
    VACA
    VACA --- ---
    Abych furt jenom nemrmlal, tak nahodim nedělní wrist

VACA
    VACA --- ---
    VACA: Klidně do pošty ať tu nehlneníme diskuzi OT, jako upřímě, fakt se rád poučim ze svejch přešlapů
    VACA
    VACA --- ---
    PEJR: Když někam přijdu, pozdravím, vyčkám až na mě má dotyčný personál prostor a pak řeknu co potřebuju. Za pozornost poděkuji a při odchodu říkám nashledanou.
    (V nákupácích dokonce i vracím košík na svoje místo;D)

Takže to vypadalo asi takhle: “Dobrý den... Dal by se u vás pořídit takovej ten nástroj na stěžejky abych byl schopnej si měnit pásky v hodinkách?”
    Dál už to znáš, už jsem moc šanci nedostal, ani říct to “naschledanou”

Nevzpomínám kdy naposled jsem zažil něco podobného, takže asi nedokážu určit zda je chyba ve mě.

Že už to hodinářství neprovozuje Jiří Wildt je zásadní informace. Pokud už tam ani hodinky nedělá on.
    (Pravda je, že jsem tam byl třeba po 1,5-2 letech, přecejen nemám tolik hodinek)

—-
    Ot:
    Mohl bych prosím dostat reference kde bojuji za svojí pravdu s projevy autismu? Ať se z toho můžu poučit a třeba pracovat na nápravě. Děkuji.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    VACA: to je hodne velkej ulet, zrovna tento tyden jsem resil u hodinare objednavku dalsiho tagu na hodinky i s objednavkou nastroje a jeste zertoval ze mi daji skoleni abych to nezkurvil :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    Tohle ico uz pode vseho nefunguje..

Hodinářství - Jiří Wildt (Praha, Košíře), IČO 40842886, adresa a telefon • Firmy.cz
    https://www.firmy.cz/detail/445238-hodinarstvi-jiri-wildt-praha-kosire.html
    PEJR
    PEJR --- ---
    VACA: Ja teda nevim jak vypadas ani jak se s tebou jedna osobne, ale chvilema umis bejt docela autista bojujici za svoji pravdu. Projdi si posledni rok recenzi, pan Wild uz to podle vseho neprovozuje..

Cesi jsou vyhlaseny tim, ze ve sluzbach rozhodne nejsou vzdycky "nas zakaznik, nas pan", spis naopak. Pani evidentne nechape, ze se dneska si z internetu objednas cokoli na par kliku. Pripadne si rika, proc ji tam s tim opruzujes, kdyz si to muzes objednat..

Navic nevim co od takovy provozovny cekas.. podle fotek i webu to tam stale zije v devadesatkach. To mel proste hodinar monopol na hodinky. Na to, ze se dneska hodinarinu klidne naucis z youtubu pani asi neni zvedava
    VACA
    VACA --- ---
    NEVILL: je to totální úlet, navíc v době kdy jsou čim dál víc běžný pásky a tahy kdy ani žádnej vystěžejkovač nepotřebuješ, protože maj quick release páčku aby to zvládnul vyměnit uplně každej snad i levou rukou... (by mě zajímalo jak pani tyhle výrobce vnímá.)
    ale i kdyby to bylo proti jejímu vnitřnímu přesvědčení, tak přesně jak píše JUNGLER, takhle se fakt s lidma nejedná.

DRAGON: hele já jsem si teď řika,l že bych spíš napsal mejl na jejich kontakt, protože pan Wild osobně je dost fajn člověk a velmi šikovnej hodinář, a tohle by asi měl vědět.
    Ale moc se mi nechce mu tuhle stopu zanechávat na google. (Tady na nyxu to přecejen považuju za trochu užší skupinu lidí, a přiznám se že jsem v ten den měl potřebu to napsat, protože mi to fakt narušilo celej ten den.)
    Akorát že, jestli tahle pani vyřizuje třeba i mejly, tak se to k němu nemusí dostat.
    Možná tam teda zkusim zajít a zjistit kdy tam on bude osobně. A prostě mu to pak sdělit, protože si ho jako hodináře vlastně celkem vážim, a už má docela dlouholetou tradici a dobrý jméno.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VACA: Hele to je dost ústřel... Takhle by imho normálně soudnej člověk v obchodě nikdy nereagoval. Buď je paní opravdu hovado, nebos ji musel chytit v nějakým hodně nepříjemným životním okamžiku a byla prostě mimo. Nejspíš umrtí v rodině nebo písek ve vagíně.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: Jo, asi si myslí že tam půjdeš pokaždý, když si chceš měnit řemínek. Že se to lidem neprodává, to je zajímavý tvrzení, já ho mám už léta a s tím jak rád měním řemínky a tahy, to jsem je už asi podle logiky téhle paní musel připravit o pár tisíc. Prostě hysterka...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: věřím, že tomuhle by recenze na google rozhodně slušela. Pomůžeš tak vedení Wildt se zbavit problému.
    ESPINOZINO
    ESPINOZINO --- ---
    Hrackarske

VACA
    VACA --- ---
    VACA: vždycky jsem hodinářství Wildt kažýmu doporučoval. Ale tohle jednání mi fakt zkazilo náladu na celej den.
    A nedoporučuju!
    VACA
    VACA --- ---
    UFff, jako normálně nejsem člověk kterej by si ve veřejnym prostoru stěžoval pokaždý když vás někde nepřivítaj s úsměvem na rtech.
    Ale teď jsem teda fakt mírně řečeno vykolejenej.
    Byl jsem si moc drzej když jsem se v hodinářství Wildt zeptal zdy by u nich bylo možné pořídit nástroj na uvolnění stěžejek v hodinkách abych si mohl doma měnit pásky..
    Paní na mě dost arogantně nastoupila že to je nástroj pro hodináře a to se lidem neprodává. A že jako dát někomu vydělat by asi bylo pod mojí úroveň a přistoupila ke mě stylem kdy mě prakticky začala vytlačovat ke dveřím.
    Když jsem se jí snažil říct, že jsem svoje hodinky na kompletní servis vždy dával k nim, tak mě suveréně přehlušila opakováním slova "jasně jasně jasně jasně jasně" jak z kulometu, a doslova za mnou zabouchla dveře.

Jako tyvole WTF?! Mohla mi klidně a slušně říct že takový věci nemaj v nabýdce a tim by to haslo. Bejval bych si u nich ještě nejspíš koupil koženej pásek, kvůli kterýmu jsem tam šel.
    Řadu tísíc českejch jsem jim tam už taky nechal, protože jsem jinam nikdy nechodil.

Ale teď si asi fakt najdu jinýho hodináře, protože todle mi fakt bude ňákej čas trvat, než zapomenu.
    Nechápu to.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    tak schvalne, udela Swatch do roka a do dne nejakou peknou limitku ... ?

VACA
    VACA --- ---
    VACA: *prokluz ve smyslu ochrany proti pretazeni.
    VACA
    VACA --- ---
    DAVIDOWITCH: Asi taky bude trochu zalezet i na strojku kterym jsou osazeny.
    Lepsi natahovace maj moznost nastavit max pocet otecek za den.
    Jako asi bych taky nenechal kvedlat hodinky v natahovaci nonstop x let. U horsich low-end winderu co proste jedou furt, se hodinky udrzujou defakto furt natazeny na max, coz jim z dlouhodobyho hlediska nemusi uplne svedcit. (Ma to nejakej prokluz kdyz je to nadoraz, a protacet to furt asi nebude moc dobry)
    Jinak hodinky je jasny ze by mely jit na servis kazdejch treba 10-15let. (Dnes jsou maziva trochu lepsi tak se to prodluzuje)
    Winder je hlavne super pro hodinky s vicero komplikacema, ktery je slozitejsi serizovat a clovek je strida s jinejma..
    Datum je jeste celkem F pohode ;D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DAVIDOWITCH: I tu datumovku přelupeš raz dva a vlastně to k té zábavě také patří. ;) Akorát je potřeba si dávat bacha, abys ji neseřizoval plus mínus nějaké 3-4 hodiny od půlnoci. Takže vždy nejdřív seřizuju čas s tím, že točím tak dlouho, dokud mi po 12 nepřehodí datum, příp. den. Ale to, předpokládám, víš.

Mě třeba na jedněch těch starých Seiko, které jsem také dával na servis, protože pomalu nebylo vidět na ciferník, baví, že tam se datum a den neseřizuje otáčením oběma směry, nýbrž mačkáním větší či menší silou. Tudíž je to vlastně ještě navíc dobrodružství v tom, jestli odhadneš tu správnou sílu na den, resp. datum. :) Jo, a pobavilo mě, že jsem si myslel, že tyhle hodinky mají poškrabané sklíčko. Pánové už když to viděli, tak tipovali vlhkost. A já se dušoval, že jsem s nimi nikdy do vody nelezl. Nakonec se ukázalo, že to byla opravdu ta vlhkost a zakrátko už mi ukazovali krásně viditelný ciferník. A že prý stačí třebas jen déšť či větší vzdušná vlhkost a je zaděláno na problém...

Jinak jsem se ptal i na to, jak často by měly jít hodinky na servis. A že prý cca co 5 let, ale u Seiko zrovna že je to úplně v pohodě klidně po 7-8 letech. Takže jen co mi odservisují ty dvoje, co tam má, tak půjdou na servis i další dvoje, Seiko Monster a Seiko Samuraj. Oboje mám už skoro 10 let, takže je nejvyšší čas.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    STEPNI_VLK: vlastně sem to asi i chtěl slyšet. Já někde vyčetl že natahovat automaty ručně je nějak špatný.. ale byl to článek o watch winders a mohl být klidně sponzorovaný. Já hodinky nosím tak nějak nárazově, podle nálady, počasí a tak. Takže to že je úplně ok vzít, natáhnout a seřídit mě vlastně těší. Jen ty datumovky umí být vopruz 😀
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam