• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    NEVILL: pěkné, ten nato strap je k tomuto modelu moc dobrá volba
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Před měsíce jsme jeli na pár dní na Šumavu na trochu té pěší turistiky a z těch hodinek co mám mi přišly buď na tyhle účely nevhodné a nebo mi jich na to přišla škoda, tak jsem si pořídil tyhle Citizeny. Solární hodinky jsem ještě neměl a tak to byla docela dobrá příležitost spojit příjemné s užitečným. Kovový tah mě teda moc nenadchnul, hodil jsem na ně raději textilní řemínek. Poslední dobou je nosím nějak pořád, jsou pěkné, lehké (titan), přesné, mohl bych si s nimi i klidně zaplavat. Překvapivě dobré... :-)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BEREGOND: King Seiko 5245-6000. Moje nejmilovanější. I s páskem váží pouhých 53 gramů, takže na ruce o nich skoro nevím. Samuraje váží i s tahem 180 gramů! Oranžády jsou pak se 100 gramy někde zhruba uprostřed. Navíc nízké profilem, takže s nimi prakticky skoro nenarážím, když třeba strkám ruku někam do zúženého prostoru: 9,5 mm vs samurajských 14. Přesnost bývá uváděna -3/+5 sekund na den. A když jsem si je kdysi - krátce po pořízení z eBay - nechal seřídit, tak skutečně běžely při správném odložení na noc prakticky na 0. Tudíž jsem zvědavý, jak na tom budou teď, po důkladném servisu po cca 7 letech.

Jinak už jsem tu o nich psal včetně fotek: [STEPNI_VLK @ Hodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze] & [STEPNI_VLK @ Hodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze]

I strongly believe that 52 King Seiko special chronometer quality exceeded Grand Seikos.
    The brand name "King Seiko" was the symbol of Daini-Seikosha.
    In the '70 era, the quartz watch sale became very rampant. At that stage, Daini Seikosha thought that the 52 caliber was the last chance to produce for mechanical watches, and thus, they felt that they should produce a superior caliber to remain part of the watch history.
    - Durability
    - Thin caliber
    - The function with day and date change quickly at 24:00
    - One piece case for perfect water proof
    (Honestly speaking the water proof ability was a weakness. Almost people take a bath and swim with the watch. So it is hard to find no stain dial on the 52 King Seiko special.)
    The 8 bps movement was more durable than the 10 bps movement. This could be due to that 10 bps 45 caliber needed more frequent maintanence..
    Thus, Daini-Seikosha produced the new caliber based on the experience. 52 caliber!!
    Based on selection of only high precision parts, 52 King Seiko Special chronometer was born!!
    This caliber design was so great that it was modified to become the famous 4S caliber after about 20 years.
    Because of this superb caliber, Daini-Seikosha named it "Special " (as to more superior) than normal King Seiko .
    Lastly, I think 52 King Seiko quality exceeded those of the Grand Seikos.

Seiya

Nějaké bližší informace a více fotek najdeš tu (je to sice 5246, ale jediný rozdíl spočívá v tom, že mají navíc ukazatel dne v týdnu):
    KING SEIKO “52 KS Special” Chronometer (5246-6000) - Timekeeper Forum
    https://www.timekeeper.co.nz/forum/watch-forums/reference-reviews-technical/34318-king-seiko-%E2%80%9C52-ks-special%E2%80%9D-chronometer-5246-6000
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    STEPNI_VLK: Co za model jsou ty napravo? Po tomhle cistem Seiko designu uz nejakou dobu hrozne koukam.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Moje první divery - na šnorchlování. Musím říct, že dělají obrovskou radost a jako správný gaijin teď nosím dny v týdnu japonsky.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    STEPNI_VLK: Někde tu i bude :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BACCARA: To chce ovšem fotku, znáš to. ;)
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    STEPNI_VLK: Mám 6117 po tátovi a běží pořád +- přesně
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak musím s potěšením konstatovat, pánové, že ty oranžové Seiko 6119-6400 mi doslova a do písmene vyrazily dech svou přesností. Když jsem si je dal na ruku první den, tak se rázem předběhly během necelého dne asi o 3 minuty. Říkal jsem si, že teda nic moc. Jenže pak jsem je i přesto na ruce nechal dál a ono si to záhy sedlo. Aktuálně mi jdou na ruce (nasadím ráno v 8 a sundám o půlnoci) cca 1 sekundu do plusu. A při odložení ciferníkem dolů mi pak během 8 hodin udělají sekundu do mínusu. Takže jdou naprosto přesně bez toho, že by se předbíhaly, či naopak zpožďovaly.

A to jsou prosím pěkně hodinky, které byly vyrobeny v červenci 1973! Ne nadarmo mi kdysi na Chronomagu - po mé zmínce o solidní přesnosti (tehdy -3,5 sekundy na den) - jeden místní člen psal, že pokud se neplete, tak kalibry 61xx se sypaly i do Grand Seiko, takže s tou přesností se není moc čemu divit...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mazlíci po návratu z lázní. ;)

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Omg, Casio s automatickým strojkem :)
    Seiko NH35.
    Hned jsem si začal představovat, jak tahle zakázka vypadala. Jak někdo z Casio napsal někomu do Seiko a objednali nevím, milion strojků NH35? :D
    World Exclusive! Hands-On With The New CASIO AUTO!
    https://youtu.be/xhZnYUHXjx4?si=rQe82k2YSVtQ9MYc
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MILAZAJICEK: Nektery jsou cirkus, nektery normalni hodinky s japonskym seriovym strojkem. S tim nejak zasadni problem nemam, v Casiich taky nemam mechanickou volovinu a su rad, ze to mesic drzi cas na par vterin a nekolik let to bezi bez vymeny baterky.

Ted maji moznost si skladat i nejaky inhouse automaty apod.

Jinak me spis zarazelo, ze CSG do toho Eltonu neinvestovalo, viz videa z vyroby a aktivity na urovni sedesatych let.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    To se zcela jistě dočkáme Primek za rozumnou cenu. Otázka co za tu cenu dostaneme. Nový majitel mel docela dost příležitosti zákazníky přesvědčit o kvalitách jejich hodinek a fakt ze většina lidí je koupi omylem to jen potvrzuje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Teda nevím jak to rozdýchají v Eltonu, ale třeba se dočkáme Primek za nějakou rozumnější cenu...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MA747: No tak treba konecne to neefektivni rucni sudlani v Eltonu zmodernizuji a dockame se nejakych levnejsich. A zaroven budou moct delat vlastni strojky i pro ty MPMka.
    MA747
    MA747 --- ---
    Po dvaceti letech sporů. Zbrojař Strnad prodal Prim Elton konkurenci - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-po-dvaceti-letech-sporu-zbrojar-strnad-prodal-prim-elton-konkurenci-40524717
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Chtěl bych dát na servis a možná opravu svoje Damaska, je v nich ETA, neměli byste tip na nějaké osvědčené hodinářství?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Protože mi ty moje Seika už asi nikdo neopraví, nevíte někdo o nějakých Seiko 7002-7000 které jsou funkční a mají vodotěsnost na prodej? Díky za info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam