• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    COUDAK: Muzu ti prodat za litr ty od kalibana. Mam je podle me jeste nekde v supliku zasantroceny. Jen si je budes muset nejak rozebrat a nasadit si tam zpet rucicku..a asi vymenit nejakou baterku vevnitr nebo cim je to pohaneny :))
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    KOUDY: Lajk ty fejky nepozná, cca 8 le tzpět na mě vykukovaly fejky rolexek s quartzem uvnitř a vypadaly bytelně oproti jiným fejkům. Na první pohled by lajk nepoznal co je to zač. A musím říct, že i když vím, že na ně nikdy nebudu mít. Tak po těch fejkách jsem chvilku pokukoval :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Takze chces rict ze kdyz si dneska koupim treba pandy od rolexu, ktery stojej vubec nevim kolik..700k odhaduju nekde na chronu..a nejaky fejky za 15k..tak to nikdo nepozna? To neni mozny ne? Tam prece musej bejt ohromny rozdily. Jako chapu ze rolex ma na tech hodinkach furt 300% marzi, ale i tak.
    INSEQUI: jj muzes si tam nechat i neco vygravirovat. Me prekvapil nejakej mladej skejtak David Luu kterej si koupil krasny APcka a to mu neni ani tricet..myslel jsem si ze jsou to fejky, ale daval video jak si je sel fakt koupit do butiku. Wild times..

DŘEL JSEM NA TO CELÝ ŽIVOT 📈 Chudý kluk z paneláku dnes koupil AP hodinky za 687.000 Kč
    https://www.youtube.com/watch?v=UYmkATs6Sdk
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KOUDY: Dříve (a možná i teď) se na hodinky nechávají gravírovat třeba data těch událostí, otec to tak má.

Tyhle fejky moc nechápu, já si radši koupím pravé hodinky, ale levnější když na ty drahé nemám, nebo je nechci nosit.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Drazsi fejky 500-1000usd+ uz poznas spis pod mikroskopem, dokonce i dressing cinskejch strojku se zacina podobat originalum. Takze i kdyz je otevres, tak pokud vylozene nevis, tak to na prvni dobrou nemusis poznat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: To neni imho vubec o externi validaci. Je to o tom ze kdyz se ti neco povede, nebo te potka nejakej zivotni milnik, treba se ti narodi syn..tak plno chlapu ma potrebu si k tomu milniku neco koupit, aby jim to ta vec neustale pripominala..a nejcasteji jsou to hodinky, protoze je to snadno prenositelna vec a zaroven vicemene jedinej sperk, kterej si chlap muze koupit.

PEJR: To jsem taky uz parkrat slysel, ze mas jedny pravy hodinky v trezoru a pak ty samy fejkovy, ktery nosis. Me id kaliban privezl nejaky fejkovy hulky odnekud z thaiska nebo ciny nebo kde to byl asi pred dvaceti lety a vydrzely tri mesice. Pak jim upadla rucicka a prestaly jit :))..nevim jak na tom jsou dnesni padelky..ale rekl bych ze asi ne o moc lip.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Já si hodinky kupuju když mě nějaké zaujmou, libí se mi a nebo mi přijdou zajímavé. Ale držím se teda ve své finanční úrovni, takže za mega opravdu žádné nemám. Všechny své hodinky nosím docela pravidelně, střídám to podle nálady a toho kam se zrovna chystám. Asi bych se cítil trochu nepatřičně kdybych měl nosit na denní nošení hodinky za mega. Na druhou stranu třeba nějaké modely Casio odvedou stejnou práci (více časů, stopky, odpočet) jako Breitling Aerospace, ale určitě nemají tak hezké zpracování a nelíbí se mi tak moc. U quartzu mi vyhovuje to že se nemusí nic řešit, ráno nasadím a jdu. U mechanických je to zase o tom pocitu z toho hodinového strojku, ke kterému to seřizování podle mě patří, stále si tu držím Seiko scuba, abych si na zahradě zbytečně neničil ty o dost dražší co mám. Je to u mě takový asi spíš o té náladě, včera jsem měl mechanické, dnes mám quartz.
    VACA
    VACA --- ---
    TWISTRABBIT: Tu svobodu neřešit štelung chápu. A někomu je zase příjemnej ten pocit čistě mechanickýho stroje, i stím že si to trochu žije svym životem. Pro mě třeba, je to trochu osvěžující faktor v dnešní době kdy je všechno elektronický.

TWISTRABBIT: to si myslim že je právě ta největší svoboda, že to neni žádný stigma. Teda pro většinu normálních lidí:)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    VACA: ale jo, mě se také líbí jak jsou ty hodinky krásně provedený, ale od nějakýho stupně už mě to přestává oslovovat
    VACA
    VACA --- ---
    TWISTRABBIT: mě se třeba líbí technická zdatnost, preciznost a tradice.
    Ale to neznamená že bych chtěl nosit hodinky za mega. V mym případě by to byla asi podobná póza jako když se Bill Gates ukazuje s casio, jen opačně ;D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Proste jen potreba externi validace a snaha se ke statusu dostat tim, ze na sebe navesim casto umele drahy jakoze luxusni veci.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Proto si i prachaci kupujou fejkovy hodinky, protoze loupezny prepadeni v cizim prostredi je dneska naprosto ocekavana zalezitost.. barcelona uz dlouho, londyn posledni dobou uz taky
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KOUDY: já si třeba umím představit, že pokud všechno dobře půjde, dostavím, nerozvedu se, tak si ty rolády třeba jednou koupím, ale vlastně vůbec nevím, kdy bych je nosil. A jak se mi ty hodinky líbí, tak když si představím za kolik budu řešit servis, jak budu nasranej, když je někde vodřu a podobný, tak se mi zdá, že to reálný využití je v mým životě hrozně malý a tudíž pro mě by hodinky, které jsou na obrázku na prvním kopečku, byly opravdu konečná.
    BTW teď jsem si koupil timex q reissue v quartzu a krom toho, že mají debilní tah, tak ta svoboda z toho, že nemusíš řešit kde je odřeš a jestli je ráno opravdu tolik hodin kolik je, je opravdu neskutečná
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TWISTRABBIT: Ja si kupoval hodinky za odmenu. Povedl se mi nejakej velkej kseft, vyberko apod..tak jsem vzal 20% z profitu a proste si za to koupil hodinky, nebo jsem si je koupil k prilezitosti nejakyho zivotniho milniku..Dvoje hodinky jsem koupil ciste jako investici kdyz jsem prodal chatu a nevedel jsem kam dat prachy. Hodnotu si furt drzej. Dalsi milion jsem narval do crypta a vsechno to projel, takze hodinky byly dobrej napad. Diky tomu ze jsem ale zmenil praci, tak uz hodinky skoro vubec nenosim a pokud jo, tak relativne levny black baye od tudoru, ktery do truhlarny vypadaj trochu normalnejsi nez treba rolady. V zahranici se hodinky bojim nosit uplne, kdyz vidim co se tam deje. Nedavno jsem videl i nejake storicko kde Panu Cungovi ukradli snad v barcelone? Hodinky z ruky a nevypadalo to nahrane...Pred lety jsem mel klasickej sen coz byly nautily. Ted uz mi to prijde jako uplne zbytecna vec. Jediny plus je, ze ty hodinky neztracej na cene. Jediny co slo dolu z my sbirky byly IWC. Jinak je vsechno bud vejs, nebo +- stejne..takze pro uchovani hodnoty asi gut. Je pak samozrejme otazka pri prodeji. Jestli to tu cenu bude realne mit, nebo je jen virtualni diky chrono24.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KOUDY: hele a vy to tak máte, že se vám líbí ty opravdu extra drahý hodinky a reálně byste je chtěli?
    VACA
    VACA --- ---
    XMEDA: jasně, když jen za soukromý sídlo Xanadu platí přes milion usd daň z nemovitosti ročně, a to se nebavíme o provozu a služebnictvu, a že těhle rezidencí a rančů má pro osobní potěchu celou řadu, tak určitě má smysl řikat něco o "elementární finanční gramotnosti" na základě toho že nemá omegy ale casio:D
    tak určitě
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Premyslim jaky historky zaziva majitelka takovychto hodinek..

https://aukro.cz/sulina-de-luxe-damske-mechanika-7107855437
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: Level kdy bys mohl prehazovat Patteky, Rolady a Omegy vidlema ale mas elementarni financni gramotnost a nemas cas stelovat hodinky casteji nez jednou za mesic...

:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    mam https://www.alza.cz/beauty/designhutte-dh-tubix-70005-139-d5308386.htm
    akorat teda misto "designhutte" ma na sobe napis Sygonix a stal cca litr
    umi to nastavit smer (vcetne zmen toceni), nastavit jak dlouho to ma tocit....

Akorat od ty doby co sem koupil posledni hodinky a z nich se stal daily driver tak winder sem vypnul a je z nej jen relativne hezka vec na stole co slouzi jako vystavka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam