GLOBETROTTER: Ja mam jedny smart watche ktery uzasne fungujou v ekosystemu “pocitac / telefon / tablet”.
Je to perfektni a futuristicky co vsechno to umi.
Ale co se tyce argumentu “ze mechaniky musis kazdejch par dni seridit jak socka” -tak smartwatche zas musis furt nabijet, jakoze kazdej den prakticky… (aspon tedle styl chytrejch hodinek) takze zrovna tedle aspekt je spis krok z5, oproti tomu ze u mechanik jednou za par dni pootocis korunkou…
Co se tyce designu tak zrovna ty co fungujou nejlip v mojem ekosystemu, jsou extremne nudny vzhledove, a jeste je to umocneny tim ze uplne stejny maj “vsichni” lidi kolem… Takze individualita 0.
ale kdyz uz smartwatche, tak co nejlip integrovany do ekosystemu kterej clovek pouziva (aspon tak to vnimam ja) a tam hold neni z ceho vybirat, vnimam to proste jako specifickej tool, a je pouzivam spis vyjmecne, na urcity aktivity…
Pro me jsou hodinky spis osobni doplnek, unik od obrazovek na ktery cumim vsude kolem sebe na kazdym kroku a se kterejma musim interagovat v ruzny mire v prubehu celyho dne, kazdej den, celej rok. Prave proto ze zijeme v roce 2026.
Takze mit jako takhle blizkej osobni predmet plne mechanickej stroj, je pro me prijemnej unik, pripominka klasickyho remesla, a paradoxne mi to pomaha "trochu zpomalit", v tyhle dobe kdy veskera existence je zalozena na tom ze mas na vsechno data, instantne a na kazydm kroku.
A navic, to ze nejsou dokonale presny je pro me krasne v souladu s tim, ze jsem clovek, ne robot :D
...
No kdyz bych to rekl trochu zkracene a s trochu s nadsazky: Tak holky maji velky obrovsky mnozstvi doplnku pro vyjadreni individuality, (asi by se reklo "šperků:)
Maj prstynky, naramky, nausnice, retizky, broze, kabelky, a ja nevim... A nikoho nenapadne resit ze uz nezijeme v praveku:))
My chlapci mame v tomhle ranku akorat hodinky a kapesni noze :D
tak nam tu radost neber :))
(samozrejme kazdymu co jeho jest:)