• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    z dolních osmiček mám vidět pouze špičky, nic mě nebolí vše ok. Bohužel mám na obou zubech (špičkách) kazy. Myslíte si, že je reálné, aby mi je zubařka vyvrtala? Chce mě poslat rovnou na vyndání, ale nějak nevidím důvod.
    SUGAFREE
    SUGAFREE --- ---
    Tak uz to mam taky za sebou:)! Obe horni osmicky u sikovne pani doktorky na Senovaznym namesti, koukala jsem, jaka rychlost to byla!
    Ted 3.den, kupodivu me boli vic jedna strana,nez druha,tak by me zajimalo,cimto,ale tak snad to bude dobry.
    Zajimavy je, ze mi zakazali si pusu vyplachovat bylinkovejma odvarama a ustni vodou,pry ze by se to zbytecne rychle uzdravilo (wtf?)
    Jinak se bojim,ze se mi do stehu dostavaj pidikousky jidla,jak to cistite/vyplachujete? Bojim se primo tam rejpat kartackem...
    STRIX
    STRIX --- ---
    všechny už jsou pryč. díky bohu za to.
    na to, že sem s tím neměla při zákroku žádný problémy (žádný kořeny pod pětkama apod) tak sem si s obouma spodníma užila až až..
    přesně loni šel ven první (vpravo dole), zánět, antibiotika, přes týden bolesti..
    ted ve středu mi trhali zbylý tři, horní pohoda jazz a spodní mi zas dělá problémy, preventivne sem si rekla o antibiotika a evidentne nezabraly, ted sem se vratila od svýh ozubare s jinyma (ty co mi loni pomohly do druhýho dne DALACIN C) - tak mi držte palce at to je aspon do stredy, kdy du do prace, cajk..

    LEKNAL
    LEKNAL --- ---
    M4LL0RY_KN0X:
    ble su dost nechutne, ale gratulujem. ja stale naberam odvahu a to mi uz dve osmicky robia znacne problemy ... sem tam citim hnis, ale vzdy to prejde ...
    M4LL0RY_KN0X
    M4LL0RY_KN0X --- ---
    tak ja to mam uspesne za sebou, v prubehu 2 mesicu vsecko venku, dnesni zakrok byl ten nejhorsi, dohromady mam 17 stehu, vsecko zarostle v kosti, spodni osmicky kazda 4 stehy, ale zakroky v pohode, anestezie zabrala vzdycky super, horni osmicka prava sla hned, jeden steh... brali mi ji spolu se spodni pravou.. nicmene dnesni horni leva osmicka, myslela sem, ze to pude v pohode, jako sla ta prvni vrchni, ale bohuzel sem ji nemela vubec vylezlou, a byla pekne hluboko, anestezie nezabrala hned, takze sme museli pripichavat, coz za stavu rozriznute dasne skalpelem bylo fakt super, pak nesla vyndat, takze odvrtavani z kosti, pak kontrola, jestli ta dira po ni neni az do dutin haha.. no legrace.. a dalsi 4 stehy, uzila sem si a jeste stale uzivam, momentalne mi nezabiraj zadny leky, a valim se tu v bolestech, ale byla sem statecna! :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mám dotaz - ta díra po osmě tam jako je napořád, nebo to nějak sroste? ještě že z toho jde cokoliv vyndat podtlakem vody, rejt bych se v tom porát nechtěla.)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Dobry na tom je to ze me ani samotnej zakrok ani po odezneni narkozy neboleli a ani ted me to neboli...jenom ma opuchli rozpraskany dasne a blbe se mi ji...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Musim potvrdit ty reference na pana doktora je to vazne profik a sestricka taky....sel jsem tam s tim ze mi vezme dva moudraky... Nakonec jsem po hodine odchazel bez jednoho....

    Byl zahnutej takze mu to vubec neslo rval to vsema moznejma nastrojema takze radost...

    http://wampires.wz.cz/zub.jpg
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak good luck.)

    jinak ja o co jsem mela horsi tahani, o to lepsi mam to potom, neboli to, otekly to teda jeste je, v sobo jsem mela jest krk, dnes uz fakt jen tu tvaricku kousek, tam je jeste tvrdy misto. pain killer jsem mela jen v ten den, co mi to tahali, pak se to parkrat malinko ozvalo, ale nic dramatickyho. zejtra jdu na kontrolu.
    Jo akorat me jakoby brni jazyk porad, je takovej oto, z ty jedny strany.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Tak me to ceka zitra, kdyz jsem se pred 3 mesicema objednaval zdalo se mi to jako dlouha doba a uz je to pomlau tady:-)

    Jsem celkem zvedavej jetsli to vezme najednou nebo po jednom nebo jak to probehne...

    Trosku me uklidnujou reference na netu ktere ma vic nez dobre protoze na prvni dojem pro objednani me trosku zneklinil..no uvidime..

    Jinak jdu sem tak pak budu moct pro budouci hodit referenci i ja...
    http://www.znamylekar.cz/15353/mudr-kortan-jaroslav/stomatolog/praha-3
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    joa neplatila jsem nic, ikdyz myslim, ze na to chirugicky pojistovna neprispiva, ale asi mu to bylo blby, kuli tomu mikulovu .))

    jeste jsem tam totiz v pondeli volala, bavila se se sestrou, zda to nezrusit, ze pak neco mam, a ona rikala, ze nevi o nikom, kdo by pak byl na neschopence..
    tak ted uz vi.)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak se hlasim do klubu se svou prvni zkusenosti.)
    - leva dolni, kousek vyrostla.
    doktor mi to opich, po asi 30 min - mezitim delal jeste jednoho coveka - hura na kreslo. odchod - za dve a pul hodiny.))

    zub byl castecne zkazenej, kousky upadavaly, az pak tam byly uz jen ty koreny, viklalo se to, ale porad se drzel kosti. chtel to v nekolika mistech odvrtat, ale jeden pristroj byl moc vysokej, ze se nevesel, druhym to slo pomalu a hlavne se tam chytala dásen, tak to bylo hned od krve, videl prd, susil pet minut a pak to samy.
    pak chtel ten koren rozdelit na dva, ze to pude lip, mozna i rozdelil, mam dojem, ale zas se kus urval atp.
    pak teda ho napadlo udelal rtg, mel jen ten velke cely pusy. na tom malym se ukazalo, ze koren je ohnutej zas nahoru, ze to je proste jako hacek.
    no tak mi to zasil, napsal atb, tramal a jeste nakej fet a ted cekam, az se to probere.) odchazela jsem pred pul 6.

    mno, zas tak strasny to nebylo, sice neprijemny, kdyz se chytila ta tvar nebo takovej ten koutek, ale zadnej des. pak kdyz to zkousel vyndat tema dlatickama (pochytila jsem nazev srni noha u jednoho.)) tak to tlacilo, ale tak to asi musi.))
    pak me sralo, kdyz to zasival, znate to, pocit jak kdyz ma covek vlas v puse.))

    jinak se to bud zahoji, kdyby to zlobilo, du na stomtochirurgii asi pod celkovou narkozu, esi jsem to dobre pochopila

    a pak jeste nejedu sluzebne do mikulova, kde jsme mj,. meli navstivit sklipek, ale tak stanou se horsi veci, preci tam nepojedu s atb, to by byla skoda!.)) a riskovat naky infekce atd se mi fakt nechce.

    jinak mam spat s dvema polstarema pod hlavou, hlavu vejs, od pondeli muzu vyplachovat dvouprocentim nevim cim, zacina to od c. ted hlavne nevyplachovat ty tri dny. a asi ze nebudu moc otvirat pusu. a mam ledovat. vietnamka mi prala pekny vecer, kdyz videla, jak kupuju meloun a takovy ty jogurty a tak, hubu nateklou.)

    tak tot muj zazitek!

    ..cekaj me jeste dve nebo tri.) ta jedna tlaci do 7, kera se v tom miste kazi, ty horni si mozna este chvili necham.))
    MARPA
    MARPA --- ---
    KULA: Oni se s člověkem moc nemažou ani zaživa. Možná lepší nevědět ;-)
    KULA
    KULA --- ---
    ted jsem slysel zajivamou informaci...Je snad lepsi, kdyz vam to delaji "zaziva" pri vedomi. Protoze vidite, co delaji a jak to delaji a lekar se snazi aby to moc nebolelo... Zatimco pri narkoze se svama proste nemazou. Jestli natrhnou a nebo nenatrhnou koutek je prilis nebere.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GALTHEA: no jo, ale kromě kartáčku by neměli zlobit, né? (myslím posouvaní, nebo tlak na ostatní zuby...)
    MARPA
    MARPA --- ---
    ONITSUKATIGER: Ne nutně. Zlobením může bejt myšleno třeba i to, že se blbě čistěj, což teda potvrzuju. Mezizubní kartáček může vyprávět :-)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SARAJ: oka, takze urban myth...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ONITSUKATIGER: hmmm, mne je teda pres 25 a skubani probehlo v kvetnu...
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    GALTHEA: slysela jsem teorii ze po 25tym roku zivota uz pry nezlobi tak nevim..me je trhali asi ve 22-23
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak jo. čtvrtá je už taky tady a zatím všechno v pohodě. je nějaká šance, že začnou zlobit až časem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam