• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    Máte je? Trápí/ly vás? Máte na ně nějakou fintu nebo jen tiše trpíte? To vše a ještě něco navíc aneb zuby, pohroma huby.
    rozbalit záhlaví
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    DASH: No můžeš. Ale spíš se připomen.
    DASH
    DASH --- ---
    GARBAGE: az si na to udelam cas,asi kveten.

    Muzu si pak ty zuby nechat?
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    PETEKKA: Já ty nástroje nějak nikdy neviděla...
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    DASH: Kdy?
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    PETEKKA: Taky se těším, co napíšeš...
    DASH
    DASH --- ---
    Tak mi prej rostou krive a protoze mam uzkou lebku, nevejdou se mi do pusy, takze pujdou ven.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    DASH: jj k zubařovi určitě... můžeš to třeba chladit, ale nepomůže to nijak moc.. buď ti dá dren, nebo vytrhne... dren je imho nepříjemnější... I když koukám, že už jsem asi generál po bitvě.. každopádně by to třeba v noci mohlo natýct tak, že by jsi se udusil/a
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DASH: šla bych k zubákovi
    DASH
    DASH --- ---
    Cau,roste mi osmicka nahore a mam oteklou dasen,boli me to az do krku,cela takova ta uzlina co se tahne pod uchem na krk.nemuzu poradne otevrit hubu a boli me z toho i ucho.myslite ze mam zanet?
    BLATO
    BLATO --- ---
    tak ja som to dala dnes..cca 3 roky som sa odhodlavala
    sla som ze na konzultaciu, kde ak je to lahsia extrakcia tak to beru hned..typek ze toto vie dat von hned a ja ze ok. bola to horna lava, bol tam kaz.
    dal injekciu a o 5 min chytil a hotovo..necitila som nic..bola som totalne v soku ako rychlo a bezbolestne to islo..makac :)
    teraz som si dala nurofen a zatial v pohode..trosku som opuchnuta.
    mam tu v zalohe kodein keby bolo zle..
    mala by som si dat von este aj dolnu, ale ta je cela nalezato ulozena a zatial nerobi problemy tak neriesim..to bude asi o dost horsie..
    THYMIANNA
    THYMIANNA --- ---
    Ty jo to bych asi taky vzala postupne, ja jsem primo tu moznost mela ale pak jsme na to s doktorem nejak zapomneli. A sem docela rada protoze den po zakroku jsem se otravila nejakyma zkurvenyma Fornetti a prozvracela 2 dny, coz je se stehama v hube fakt libustka :-D
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    jo! sebralo mi to 2 roky života :)
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    NIKKITA: VŽDYCKY když můžeš, tak jenom JEDEN!!!!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    THYMIANNA: Tak to vážně díky, já už jsem se po skoro třech letech taktéž rozhoupala a objednala se (ha, na konci listopadu mi dali termín až na konec dubna) a už to chci mít fakt za sebou, mam pocit, že mi ty zuby vypadnou dřív, než se oho termínu vůbec dočkám. Akorát mam dilema - rostou mi obě spodní osmičky, a sestra u který jsem se objednávala mi řekla, že mi nejdřív vytrhnou jeden a pak se mam objednat na druhej, a nebo mam pak na místě zkusit přemluvit pana doktora, ať mi vezme oba najednou... když jsem to pak přetlumočila svýmu zubaři, kterej mě poslal k tomuhle chirurgovi, tak mi radil, ať jdu na každej zvlášť, jinak se prej nenajim... no upřímně, ráda bych to měla jednim vrzem, a když se pár dní pořádně nenajim, tak mi to rozhodně újmu nezpůsobí, ale zas si řikám, že mě k tomu chirurgovi ten muj zubař neposílá jen tak, když mojí mámě trhal osmičku sám, ale mě posílá "ke specialistovi"... třeba mam ty kořeny dlouhý až ke kolenůma aon mě jenom nechce děsit. Tak nevim jestli mam hrotit i ten druhej termín už teď (abych na ten druhej nešla až za rok, jak maj evidentně narváno), nebo pak v tom dubnu ukecat doktora s tim, ať to vezme najednou... ale riskovat, že mi řekne, že jsem se zbláznila, nebo naopak já toho budu mít kecky už po tom prvnim.
    Prosím o rady, ať si kdyžtak stačim ten další termín objednat.
    THYMIANNA
    THYMIANNA --- ---
    Zdravím všechny,
    ještě před 10 dny jsem si nadávala že sem vubec lezu, protoze jsem byla pred zakrokem vyndavani leve dolni osmicky, která zarůstala křivě pod sedmičku a byla jsem podelana strachy jako vzdycky kdyz jdu k lekari at uz se jedna jen o odber krve. Chodila jsem jako kazdy spravny straspitel na tyto a jine podobne diskuze abych se uklidnila a dozvedela neco vic o tom jak to probihalo u ostatnich a samozrejme me to jeste vic vystihovalo, vsechny ty priserne pribehy, fotografie apod. Ale teď tu jsem abych uklidnila podobne srabi jako jsem ja, kteri pred trhanim dolnich osmicek (horni byli uplne v pohode) potrebuji slyset neco povzbudiveho. Takže moji drazi soukmenovci straspytlove-po tom co jsem 5x utekla z cekarny a jednou dokonce z ordinace (na Karláku) jsem se vzchopila a hrde si sedla na kreslo. Dostala jsem injekci na moji prosbu mi ji milý mladý pan doktor dával zezacatku postupne po kapkach, a pak jsem cekala az zabere. Potom prisla sympatická sestricka, dala mi do pusy hak aby se tam doktor dobre dostaval. Zubar rozrizl dasen skalpelem a jedine co jsem ucitila byla chut krve kterou sestricka ihned odsavala. Domluvili jsme se ze kdyz to bude bolet zvednu ruku. Potom vzal do ruky nejakou silenou vec a zacal mi zub rozrezavat na kousicky, coz nebolelo ale bylo to jako by clovek mel v puse cirkularku. Vzdycky kdyz kousek odrizl, vzal kleste a upozornil me na to ze me to ted bude tlacit a tahat a taky ze ano, tlacilo to a tahalo ale NEBOLELO. Jen chvilema, ale nebyla to ostra bolest, spis takovy jako kdyz vas nekdo zataha za silnej pramen vlasu ale ja Zbabelkyne 1, jsem pro jistotu zvedla ruku aby mi tam jeste pichl anestetikum. A dal to bylo porad dokola to samy, chvili tahal, chvili rezal, ja skoro usinala a poslouchala jak tlacha se sestrickou. A najednou byl posledni kousek venku a uz to jenom zasil, dal mi papir s instrukcema co muzu ocekavat, poucil me o otm co mam a nemam delat, napsal mi antibiotikum a Aulin proti bolesti a poslal me domu. Tak jsem sla vesela a stastna ze jsem to prezila ale zaroven jsem si rikala:"Tak a ted to nejhorsi prijde, tak za dve hodiny az anestetikum prestane fungovat", koupila jsem si prasky a udelala zasoby pudingu a uz jen cekala na to az to zacne kurevsky bolet a natejkat, ale moji drazi, nic takovyho se nestalo. Prasky proti bolesti jsem jedla jen 2 dny, bolest se ani moc neozyvala a kdyz uz byl slaba a tupa, oblicej mi vubec nenatekl, jen trochu vevnitr. Horsi bylo, ze hned druhej den jsem se otravila zkurvenym Fornetti parkem v housce a celou sobotu (zakrok byl ve ctvrtek) jsem prozvracela a musim rict ze davit se se stehama v hube je fakt paradni zazitek. Ted uz je to 11 dnu od zakroku, vsechno v pohode akorat bych mela jit na vyndani stehu (coz se taky bojim haha). Takze, existuji priserne pribehy o trhani dolnich osmicek ale jak vidite, jsou i pribehy daleko vic uklidňujici :-)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    GARBAGE: dík , toho trhání se trochu bojim.. Ale mám pocit, že horší než to nandavání drenů to být nemůže. Tak to jsem ráda, že to potvrzuješ! Mně otok splask skoro úplně až dnes (5. den braní ATB). Už to nebolí, když s tim nic nedělám, ale když se toho dotknu kartáčkem, tak to bolí dost. Musim cvičit otevírání úst 15 min denně prý :) Byla to ale moje blbost! Kdybych si nemyslela, že to bolí, protože roste a šla k zubaři dřív, méně bych trpěla.


    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    NATALIE: dren bolí jako blázen... trhání je nic proti tomu .))) mě to potomn zachránil tak, že mi vytrhnul tu horní, která sice nerostla, ale jak se ta spodní prořezávala a zanítilo se to, tak ta horní do toho kousala... do dvou hodin se otok dost zmírnil
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    NIKKITA: no tak já jdu na vytrhnutí hned příští týden, má sice plno, ale prý zavolá hned jak se udělá okno, který se prý udělá. Dneska jsem dostala třetí dren. Já můžu teď jen radit - nečekej, protože tohle podruhý už zažít nechci a nikomu to nepřeju. Ten můj zub sám o sobě je v pořádku bych řekla, ale mám zánět v dásni kolem něj.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NATALIE: Tak to je pro mě docela memento, já už se objednávám na vytrhnutí třetím rokem (stylem že buď někde vytratim čílo na tohodoktora, nebo volám v době, kdy tam ještě/už neni), a už jsem párkrát měla docela oteklý dásně, jak se ty zuby prořezávaly... pomohla šalvějová tinktura, ale bylo to o fous. Navíc ty zuby už chytly kaz, takže je to závod s časem... nejhorší je, že čekací doba na zákrok je údajně tak čtvrt roku.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    NIKKITA: jj byl to zánět... a stále je... jako prase. Myslim, že větší bolest, jsem zatím ještě nezažila. Zubař mi tam dává každý den dren a čistí to, což je taky lahůdka teda. Zub půjde ven až bude pryč zánět. Vypadám jak sysel a otevřu pusu tak na cenťák jenom. Mám antibiotika a prášky na bolest.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NATALIE: Nejspíš tam máš nějakej zánět, a to by mělo co nejdřív ven, si myslim. Vem si nějakej acylpirin (nebo co je protizínětlivý) a honem k doktorovi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam