• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    THYMIANNA
    THYMIANNA --- ---
    Zdravím všechny,
    ještě před 10 dny jsem si nadávala že sem vubec lezu, protoze jsem byla pred zakrokem vyndavani leve dolni osmicky, která zarůstala křivě pod sedmičku a byla jsem podelana strachy jako vzdycky kdyz jdu k lekari at uz se jedna jen o odber krve. Chodila jsem jako kazdy spravny straspitel na tyto a jine podobne diskuze abych se uklidnila a dozvedela neco vic o tom jak to probihalo u ostatnich a samozrejme me to jeste vic vystihovalo, vsechny ty priserne pribehy, fotografie apod. Ale teď tu jsem abych uklidnila podobne srabi jako jsem ja, kteri pred trhanim dolnich osmicek (horni byli uplne v pohode) potrebuji slyset neco povzbudiveho. Takže moji drazi soukmenovci straspytlove-po tom co jsem 5x utekla z cekarny a jednou dokonce z ordinace (na Karláku) jsem se vzchopila a hrde si sedla na kreslo. Dostala jsem injekci na moji prosbu mi ji milý mladý pan doktor dával zezacatku postupne po kapkach, a pak jsem cekala az zabere. Potom prisla sympatická sestricka, dala mi do pusy hak aby se tam doktor dobre dostaval. Zubar rozrizl dasen skalpelem a jedine co jsem ucitila byla chut krve kterou sestricka ihned odsavala. Domluvili jsme se ze kdyz to bude bolet zvednu ruku. Potom vzal do ruky nejakou silenou vec a zacal mi zub rozrezavat na kousicky, coz nebolelo ale bylo to jako by clovek mel v puse cirkularku. Vzdycky kdyz kousek odrizl, vzal kleste a upozornil me na to ze me to ted bude tlacit a tahat a taky ze ano, tlacilo to a tahalo ale NEBOLELO. Jen chvilema, ale nebyla to ostra bolest, spis takovy jako kdyz vas nekdo zataha za silnej pramen vlasu ale ja Zbabelkyne 1, jsem pro jistotu zvedla ruku aby mi tam jeste pichl anestetikum. A dal to bylo porad dokola to samy, chvili tahal, chvili rezal, ja skoro usinala a poslouchala jak tlacha se sestrickou. A najednou byl posledni kousek venku a uz to jenom zasil, dal mi papir s instrukcema co muzu ocekavat, poucil me o otm co mam a nemam delat, napsal mi antibiotikum a Aulin proti bolesti a poslal me domu. Tak jsem sla vesela a stastna ze jsem to prezila ale zaroven jsem si rikala:"Tak a ted to nejhorsi prijde, tak za dve hodiny az anestetikum prestane fungovat", koupila jsem si prasky a udelala zasoby pudingu a uz jen cekala na to az to zacne kurevsky bolet a natejkat, ale moji drazi, nic takovyho se nestalo. Prasky proti bolesti jsem jedla jen 2 dny, bolest se ani moc neozyvala a kdyz uz byl slaba a tupa, oblicej mi vubec nenatekl, jen trochu vevnitr. Horsi bylo, ze hned druhej den jsem se otravila zkurvenym Fornetti parkem v housce a celou sobotu (zakrok byl ve ctvrtek) jsem prozvracela a musim rict ze davit se se stehama v hube je fakt paradni zazitek. Ted uz je to 11 dnu od zakroku, vsechno v pohode akorat bych mela jit na vyndani stehu (coz se taky bojim haha). Takze, existuji priserne pribehy o trhani dolnich osmicek ale jak vidite, jsou i pribehy daleko vic uklidňujici :-)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    GARBAGE: dík , toho trhání se trochu bojim.. Ale mám pocit, že horší než to nandavání drenů to být nemůže. Tak to jsem ráda, že to potvrzuješ! Mně otok splask skoro úplně až dnes (5. den braní ATB). Už to nebolí, když s tim nic nedělám, ale když se toho dotknu kartáčkem, tak to bolí dost. Musim cvičit otevírání úst 15 min denně prý :) Byla to ale moje blbost! Kdybych si nemyslela, že to bolí, protože roste a šla k zubaři dřív, méně bych trpěla.


    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    NATALIE: dren bolí jako blázen... trhání je nic proti tomu .))) mě to potomn zachránil tak, že mi vytrhnul tu horní, která sice nerostla, ale jak se ta spodní prořezávala a zanítilo se to, tak ta horní do toho kousala... do dvou hodin se otok dost zmírnil
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    NIKKITA: no tak já jdu na vytrhnutí hned příští týden, má sice plno, ale prý zavolá hned jak se udělá okno, který se prý udělá. Dneska jsem dostala třetí dren. Já můžu teď jen radit - nečekej, protože tohle podruhý už zažít nechci a nikomu to nepřeju. Ten můj zub sám o sobě je v pořádku bych řekla, ale mám zánět v dásni kolem něj.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NATALIE: Tak to je pro mě docela memento, já už se objednávám na vytrhnutí třetím rokem (stylem že buď někde vytratim čílo na tohodoktora, nebo volám v době, kdy tam ještě/už neni), a už jsem párkrát měla docela oteklý dásně, jak se ty zuby prořezávaly... pomohla šalvějová tinktura, ale bylo to o fous. Navíc ty zuby už chytly kaz, takže je to závod s časem... nejhorší je, že čekací doba na zákrok je údajně tak čtvrt roku.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    NIKKITA: jj byl to zánět... a stále je... jako prase. Myslim, že větší bolest, jsem zatím ještě nezažila. Zubař mi tam dává každý den dren a čistí to, což je taky lahůdka teda. Zub půjde ven až bude pryč zánět. Vypadám jak sysel a otevřu pusu tak na cenťák jenom. Mám antibiotika a prášky na bolest.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NATALIE: Nejspíš tam máš nějakej zánět, a to by mělo co nejdřív ven, si myslim. Vem si nějakej acylpirin (nebo co je protizínětlivý) a honem k doktorovi.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    ahoj, potřebuju radu... už na poněkolikáté mi roste dolní osmička, tentokrát je to ale už asi třetí den šílená bolest, mám z toho nateklý uzliny, nemůžu moc polykat, otevřít pusu apod. Rozhodla jsem se tedy, že s tím půjdu k doktorovi, ale bojím se, že mi ji bude chtít hned vytrhnout. Nevim, jestli je to správná volba. Ano, ten růst bolí šíleně, ale třeba by to přestalo za pár dní a pak byla ok. Může mi doktor pomoci nějak jinak? Dík
    LEKNAL
    LEKNAL --- ---
    GARBAGE: super, to su povzbudzujuce slova ... tak skore zahojenie :)
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    LEKNAL: Trhali to dopoledne v deset a ani jsem si nebrala Ibalgin. Vlastně to nebolí, akorát mi je jako kdybych měla lehčí úžeh nebo úpal.. Nebo prostě jako kdyby na mně šla trochu teplota.. Nic víc.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    LEKNAL: ahoj :-) no ještě mám hubu dřevěnou.. tak nevím, venku byl za chvilku, sice se mini kousek odlomil ale spadl mi to ruky.. kořeny byly zase jako u předchozí dva, nebo tři.. nevím, protože ty dva jsou spojený.. tak spíš jeden a jeden pořádnej k tomu .-)
    LEKNAL
    LEKNAL --- ---
    GARBAGE: Drz sa! potom daj vediet ako si dopadla ...
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    To je strašný, co tu čtu.. Ve středu jdu na horní levou a do této chvíle jsem neměla obavy.... Zub mi v životě trhali jen jeden, tuhle zimu mi příšerně otekla pusa, vypadalo to, jako kdybych tam měla schovaný vlašák. Nemohla jsem téměř otevřít pusu, ale doktor ten zub vytáhnul asi za 20 sekund. Možná ani to ne... Tak nevím.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LEKNAL: Dik za tip, corsodil mame doma a obcas ho pouzivam, jinak problem uz je z velke casti zazehnan - pouzivala jsem na to nakonec salvejovou tinkturu, nejdriv vyplachy a pak primo na to misto, palilo to ale pomohlo... zub ale stejne ven musi :(
    LEKNAL
    LEKNAL --- ---
    NIKKITA: mala som podobny problem, ale nie tak vazny, vytekal mi hnis z dasna pri osmicke ... doktor nariadil, ze musia von, ale kedze sa bojim, nic take neabsolvujem ... je to uz 3 roky - ked zacinam citit hnis - vyplachujem si usta CORSODILOM - kupis v lekarni - vzdy mi pomohol, snad pomoze aj tebe, skus ...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Mam problém. Doktor už mi asi třetím rokem píše kontakt na zubáka, co mi má vyrvat spodní osmičky, jenže vždycky s dovětkem: termín vám dá tak za čtvrt až půl roku. Samozřejmě, už to právě třetím rokem odkládám, s argumentem "jak mam vědět, co budu mít za povinnosti za půl roku?" Navíc v létě se trhat nemaj, takže zbejvá jen podzim, zima. Teď mam v plánu odjet na prázdniny do Anglie, a samozřejmě mě chytla dáseň u jedný z osmiček... samozřejmě jsem si to rozrejpala, protože se mi zanáší to místo, kde se zub prořezává (ano fuj ale je to tak). Nevim co s tim udělat, protože bych to ráda nějak vyřešila, než odjedu, aby mi to v cizině nemuseli řezat kdovíkde a kdovíjak, ale na to vyndavání prostě můžu až za půl roku a bojim se, že to tý doby bude ještě ouvej. Stalo se vám něco podobnýho, natejkala vám dáseň, nemohli jste na ní kousat a pomohl vám zubák jinak, než že to prostě vyrval? Dík za rady a tipy předem
    VLK_PETR
    VLK_PETR --- ---
    THEBYS: Je. Svůj jedinej kaz mám kvůli osmičce, kterou se mi zubařka rozhodla nevyndat, ... a ta mě teď bolí jak kráva a já ji ven prostě CHCI. Už tak jsem hubenej jak blázen a to že se nenajím mi moc nepomůže, ...
    THEBYS
    THEBYS --- ---
    Mě se spodní osmičky začaly ozývat docela brzo (asi v 17) a teď je to ve stádiu že jsou sice napůl vylezlý, ale nemaj místo a ani nejsou prořezaný. Asi tak jednou měsíčně se ozvou (nebolí, spíš takovej pocit nasranosti a agresivity)... Ale starosti mi dělaj sedmičky, protože hned za nima se tlačí někdy-se-prořezávající osmičky a při zkousnutí bolí. Kus pravý spodní sedmičky jsem si ukousl (odhadem tak 1*2,5 mm) a asi to budu muset začít řešit. Ze zákroku strach nemám, jenže můj zubař je sice mladej profík, ale má takovej dost nepříjemnej přístup k lidem, který nemaj v pořádku zuby... Nevíte jestli je možný aby osmičky způsobily poškození / zkažení sedmiček?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    z dolních osmiček mám vidět pouze špičky, nic mě nebolí vše ok. Bohužel mám na obou zubech (špičkách) kazy. Myslíte si, že je reálné, aby mi je zubařka vyvrtala? Chce mě poslat rovnou na vyndání, ale nějak nevidím důvod.
    SUGAFREE
    SUGAFREE --- ---
    Tak uz to mam taky za sebou:)! Obe horni osmicky u sikovne pani doktorky na Senovaznym namesti, koukala jsem, jaka rychlost to byla!
    Ted 3.den, kupodivu me boli vic jedna strana,nez druha,tak by me zajimalo,cimto,ale tak snad to bude dobry.
    Zajimavy je, ze mi zakazali si pusu vyplachovat bylinkovejma odvarama a ustni vodou,pry ze by se to zbytecne rychle uzdravilo (wtf?)
    Jinak se bojim,ze se mi do stehu dostavaj pidikousky jidla,jak to cistite/vyplachujete? Bojim se primo tam rejpat kartackem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam