já jsem byla nedávno trhat dolní osmičku, byla vyrostlá jen částečně, nevlezla se do pusy, tlačila na kost a udělal se tam zánět. ten se nejdřív přeléčil a pak mě s tím poslali na stomatochirurgii. dle rentgenu jsem ji měla normálně rovnou. trhání bylo úplně v klidu. dostala jsem injekci (ta nebolela), pak se trochu nařízla dáseň a zub se vytáhl (doktor byl teda dobrá gorila a pár sekund ji páčil). zákrok se vším všudy tak na deset minut. měla jsem štěstí. hojilo se to taktéž perfektně. vzala jsem si za dva dny cca tři ibalginy a za týden jsem o tom nevěděla. ani to nenapuchlo. možná to bylo částečně proto, že jsem si přehodila termín zákroku z hrozně teplého týdne na jiný (nechápu, jak to v tom počasí můžou neakutním případům vůbec trhat) a taky jsem se řídila dle doporučení tj. nedávat na to žádné mokré hadry, jen občas led a chlazení přerušovat, zbytečně si nelehat, spát na dvou polštářích atd. krvácelo to teda víceméně celej den (když jsem vylezla z oddělení, uznávám, že jsem šla chvilku oflusávat keříky) - později ale ne nějak moc - stylem krvavé sliny (z toho jsem měla trošku obavy , ale nakonec jsem zjistila, že to bude nejspíš normální)
ještě mám v podobném stavu druhou dolní osmičku, tak uvidíme, jestli se ozve. horní ještě nemám vůbec.
(jo a je mi 27, myslím, že osmičky s věkem až tak nesouvisí, mně začaly růst před mnoha lety, vždycky po kousíčku a zánět jsem dostala až teď. do té doby mi zubařka říkala, že je to v pořádku, když to nebolí, a když mě posílala na tu chirurgii, tak mi řekla, že bych zbytečně pořád lítala se zánětama - a to je fakt. stačil mi ten víkend, než jsem to tam v pondělí ráno naklusala propláchnout a za týden nebo dva vytrhnout - teda zas tak šílená bolest to nebyla, ale člověk nemůže normálně otevřít pusu a užít si jídlo)