úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
New York
NEW YORK
.. anketka na nástěnce..
... zamilovala jsem se do New Yorku ... Teď je mým snem se tam dostat..
-byli jste v New Yorku?
-rady, ,,návody", pomoc- ubytování, letenky..
-zajímavá místa, zážitky..
-bary, parky, ..
-na co si dávat pozor
-fotky
rozbalit záhlaví
GLOBETROTTER
---
---
19:50:52 18.6.2010
AKTAJSA
: Ad c: Na ESTA, tedy bez víza je pobyt 3 měsíce. Na turistické vízum je obvykle 6 měsíců.
AKTAJSA
---
---
18:51:29 18.6.2010
1 odpověď
+1
Ahoj, mám pár dotazů ohledně cesty, kterou plánujeme s kamarádkou do NYC. Máme představu, ale nevim, nakolik je reálná a zatím jsem si nevzpomněl na žádnýho známýho, co by mohl zprostedkovat vlastní zkušenost.
a) Za kolik se dá sehnat (nej)levnější bydlení pro dva nenáročné lidi?
b) Fungují v NYC nějaké squaty?
c) Dá se v NYC přivydělat něco dolarů na černo (tedy s turistickým vízem)?
c) Je reálný získat turistický vízum na půl roku? Někde píšou, že ho dávaj běžně na tři měsíce, jinde na šest, kdo se v tom má vyznat.
b) Na konec trohu zapeklitá otázka: Na kolik cirka vyjde žití v NYC (hlavně co se jídla týče) na měsíc?
Díky za každou zodpovězenou otáku. Psát můžete do pošty, ale myslim, že to může ocenit i někdo další, takže klidně i sem.
HANELA
---
---
9:07:50 18.6.2010
FANDANGO
: naproti našemu hotelu byli minimálně dvě bistra (???), kde se podávaly snídaně. Bylo to taky na M., takže předpokládám, že jinde/v dalších ulicích to bude podobné.
FANDANGO
---
---
8:32:19 18.6.2010
SITH
: dle informaci ne, každopádně když už tam budem, chcem zkusit vše co nemáme v PHA :)
SITH
---
---
8:22:07 18.6.2010
1 odpověď
FANDANGO
: hostel nenabizi snidani?
FANDANGO
---
---
8:17:55 18.6.2010
2 odpovědi
Zdravim! začátkem července budeme 14 dní v NYC na Manhattanu v hostelu (olde carlton arms) a chtěl bych se zeptat na pár tipů ohledně snídaní, nechci běhat každé ráno pro paštiky a stejně tak do MC, je tu rozumná alternativa?
SIENAR
---
---
12:06:50 17.6.2010
zhanam ubytko pre 3 holky na mesiac od stredu septembra/zari, neviete nahodou o dacom pls?..nacpeme sa aj do jednej izby. keby som si mala vyberat tak vo williamsburgu rada..
keby ste mali izbu alebo vedeli o dakom... diki!!
3MARIE
---
---
16:09:00 16.6.2010
+1
MAJAK
: to bajkovani vypada asi nejak takhle :
http://www.youtube.com/watch?v=V4EoF1lgQJI
(brooklyn heights, union street, park slope...)
GLOBETROTTER
---
---
15:30:22 13.6.2010
MAJAK
: oboje jezdí 24 hodin denně, metro kompletně celé.
MAJAK
---
---
20:03:16 12.6.2010
2 odpovědi
ojoj, tak teda mam ubytovani, na upper west side, asi trochu nudnejsi ctvrt, ale blizko central parku, tak na behani fajn.
a kolo teda nejde? takze bus a metro, doufam, ze jezdi aspon do noci, tyiky jsou pedpokladm drahy,,,,,,,
3MARIE
---
---
16:28:31 1.6.2010
MAJAK
: je to dost vostry. teda na manhattanu. nejlepsi bike path je na west riverside. jde od jihu az k washington bridge
http://www.nycbikemaps.com/maps/nyc-bike-map/
nicmene kolo je v nyc velkej zazitek.
SITH
---
---
12:44:06 1.6.2010
MAJAK
: stresik
MAJAK
---
---
10:04:08 1.6.2010
2 odpovědi
no, uvidime uvidime, chelsea vypada taky pekne a k NYU je to blizko. Zajimalo by me taky, jestli se da po manhattanu jezdit na kole nejak vpohode? nebo to je stresik mezi autakama?
3MARIE
---
---
3:36:08 1.6.2010
MAJAK
: park slope je taky drahy, ale je to tam pekny a zivy.
MAJAK
---
---
23:37:30 31.5.2010
1 odpověď
3MARIE
: podle google maps, kde si můžeš projít celou ulici to opravdu ošklivé je. Nechápu, proč jsou všechny baráky hnědý.....?.......
Jinak NYU je dost v centru, což jsou byty nad moji finacni kategorii, ale psala jsem na nejaky spolubydleni do chelsea, tak uvidime. No a pak mam v jednani harlem.
Ech.
3MARIE
---
---
20:24:17 31.5.2010
1 odpověď
MAJAK
: tak PROSPECT-LEFFERTS GARDENS opravdu neni Park Slope. je to dost hnusna oblast. mluvim z vlastni zkusenosti, nebot tam mam skolu (kings county hospital).
v use je dneska holiday a vetsina lidi je mimo mesto tak mozna proto neodpovidaji ;)
manhattan ma cenu. hlavne jestli planujes byt hodne ve skole. okol NYU je to dost dobre, ale zrejme dost drahe.
MAJAK
---
---
19:50:37 31.5.2010
1 odpověď
no, zavedla jsem ted praxi, ze pisu skoro na vsechno, co se na craigslistu objevi a popravde mi moc lidi neodepisuje, tak beru, co se da- Jinak jsem (google map rulezz) si prohlidla celou tu ulici, kde bych mela bydlet. Je to teda evidentne desnej zapadakov, ale na metro je to kousek. A doufam, ze si sezenu kolo a po brooklynu budu jezdit na kole.
Spletla jsem nazev ctvrti, je to PROSPECT-LEFFERTS GARDENS. Jeste vetsi zapadakov:)
Jinak pokoj vypada pekne, je vybavej, k tomu kuchyn a dva spolubydlici, no.
Pro info, ty bydlis kde? Ma cenu najit si neco rovnou na manhattnu?
dik
3MARIE
---
---
18:57:26 31.5.2010
MAJAK
: to je jako zeptat se, jestli auto za 5000 dolaru je drahy nebo ne. zalezi dost na tom, o co se jedna, zeano ;)
obecne se da rict, ze najem bytu s 2 bedrooms bude na park slope pres 2000. 700 je tedy dost v pohode.
nemela bys lepsi vzit neco bliz NYU ? i kdyz z park slope budes na union sq tak za 25 minut, kdyz nepocitam chuzi...
MAJAK
---
---
18:42:18 31.5.2010
1 odpověď
je pokoj na parkslope v brooklynu na měsíc se všim všudy za 700 doláču předražený? díky
MAJAK
---
---
18:41:01 31.5.2010
3MARIE
: já vím já vím, však to sjíždím dlouhodobě. spíš jestli někdo nemá něco přes kámoše, to je vždycky jednodušší, žeano.
3MARIE
---
---
18:35:59 31.5.2010
1 odpověď
MAJAK
: craigslist.com
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam