Nic nebagatelizuju, nic vam nevyvracim. Mam takovy zkusenosti a tak to proste zkousnete. Divim se, jak se tu horlive snazite poukazat na to, ze jsou ostatni taky v necem spatni. To je prece jasny!!! Jen jsem se snazil spojit dve veci - problem s nejapnyma americanama pri placeni gigantickym cashem a ceskou "I dont give a shit" naturu. Vysledek rovnice tedy je - asi je to jedno, zvlast v NYC, kde jsou miliony turistu a jsou na to pripraveni.
Ten problem s cashem je realna vec, nejen v MASS a NYC. V tomhle hovori moje zkusenost i rada mistnich amiku.
Nevim jak dlouho a na jakym mistech v NYC se pohabuje shareez (bez urazky), ale az se ti to jednou stane, uvidis, ze se tomu zacnes prozpusobovat. Nerikam, ze jsem si o tom taky nemyslel svy.
Nevim, jak to probiha na west coast globetrottere (ty jsi v seattle, zejo?), ale jak jsi spravne naznacil - velky cash=nemam kreditku=nejsem solventni (a jestli ano tak proc nemam konto). Kreditka proste implikuje tvoji financni neomezenost a do urcite miry i kryti.
Pravda je, ze v hotovosti si spousta lidi, stejne jako v CR, shovává uspory doma v matraci. Bojí se bankovních institucí a znehodnocení peněz, na což mají samozřejmě právo. S těmi benzínkami je to složitejsi, taky me to zajimalo a dozvedel jsem se, ze je to proste ojeb. Kdyz si nezazadas o ucteknu, neprojedou to "masinou," ucetnictvim a krati si tak dane. Proto je ten benzin v cashi levnejsi a proto tam vetsinou stoji chlapek se srajtofli jak u kolotocaru :))
Deamonofanarchy to vystihl dobre. Proc se tim proste zabyvat, kdyz muzes proste vzit kreditku a bez stresu jet?