• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    SUNY
    SUNY --- ---
    Hrozně moc děkuji za reakce, strašně se tam těším, doufám, že nebudu zklamaná, ale kamarádi, co tam byli říkali, že NY má jako jedno z mála míst v USA velkou atmosféru. Tak uvidíme :-)

Mám velkého průvodce od Lonely planet, něco mě trochu vyděsilo, ale snad se nestanem obětí nějakýho zločinu :)

A ještě se zeptám na jídlo a pití - je to opravdu levné? Kolik tak stojí alkohol v barech?
    HANELA
    HANELA --- ---
    JUANITA: :-DD jj, přesně ten jsem myslela....
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HANELA: staten island ferry
    HANELA
    HANELA --- ---
    SUNY: v pátek myslím od 4 hodin je vstup do MOMA muzea (moderní umění, úžasné!!) zdarma. Sice je venku velká fronta na lístky, ale jde to rychle.
    Jinak jezdí zdarma trajekt odkudsi kamsi (nemám vlastní zkušenost), odkud můžeš vidět Sochu svobody celkem zblízka. Ale my jsme tam byli na tom placeném výletě, bylo to fajn, součástí je i přistěhovalecký ostrov.
    SITH
    SITH --- ---
    SUNY: treba kazda lavicka v central parku ma na sobe stitek s nejakym kratkym popiskem, moudrem, basni nebo pribehem, nekdy je to docela zajimavy pocteni, pak BH obchod s elektronikou na 34th a 9th, ale v pruvodcich je vetsinou vsechno :)

pozor, z vlastni zkusenosti, nebavit se moc s cernochama, chteji ti vetsinou prodat naky crap, obrat te (figl na zamenu minci za bankovky), nejezdit cernyma taxikama a nechodit v noci do central parku :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    díky moc za reakce, ty ceny jsou teda super!!!
    už se nemůžu dočkat.

máte nějaký tipy, kam jít a co není klasicky v průvodcích?:) nebo na co dát pozor?
    SITH
    SITH --- ---
    SUNY:
    na sochu svobody za 12 USD dospelej (mam ted pred sebou jeste listek),
    empire state building za 20 USD , narodni muzem bylo zdarma

a s vizem je to klasika. Biometricky pas, pres net si zaridit esta, v letadle vyplnis formular a pak urednikum reknes, ze mas praci a jsi turista :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SUNY: co ja si pamatuju ale uz je to delsi doba , tydeni legitka 25usd a ceu za lod si nepamatuju ale vim ze musis jit strasne brzo rano jinak je tam desna fronta
    SUNY
    SUNY --- ---
    A ještě se zeptám - jak se pohybují ceny za dopravu a vstupy? Jedeme na 7 dnů. Nechceme projít všechna muzea apod, ale např. výlet lodí k soše svobody nesmíme vynechat :)

A jak je to s vízem?

Díky za info!
    SUNY
    SUNY --- ---
    nemáte tip na levné ubytování v centru?
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    TURF: Klasické, ale taky sympatické, je Sunshine Cinema na LES (143 East Houston): http://www.landmarktheatres.com/market/newyork/sunshinecinema.htm
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    TURF: IFC, angelika, jedno mily jeste taky ve village a pokousim se vzpomenout si na jmeno.. hipstersky spis kouknete co hrajou v salu co je v arts centru v Dumbo, nebo obskurnejsi neofiko saly ve w-burgu
    TURF
    TURF --- ---
    doporucite nejaky kino typu oko/aero na manhattnu? beru i dalsi hipstersky body zajmu, dik!
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SITH: ok ok, budu nad tim přemejšlet. ale prostě to jsem já, radši si připlatim za pohodlí, jsem děsná a tvrdohlavá, vím :)
    SITH
    SITH --- ---
    CELULITIDA: v madridu se nemas sanci ztratit, usetris 2-3k, coz mas vsechny vstupy do budov v NYC :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SITH: chci přímák, jsem hroznej stresař když jedu sama :)
    ale jo, myslim že v unoru to bylo všude levnější..
    vyčkám ještě, díky.
    SITH
    SITH --- ---
    CELULITIDA: heh, hele to je divny. Ja bookoval v unoru a letel v kvetnu a vyslo mi to na 12k (prestup v madridu) a letel jsem s iberií
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    na květen 2012 - bez přestupu

.. přemejšlim kdy bude nejlepší doba na nákup letenek. čekat na přelom tohoto roku nebo už ted například?

3MARIE
    3MARIE --- ---
    4th of july fireworks - west side below 59th street. starting 9pm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam