• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SUNY: jestli platis letenku, tak klido jedu:D
    SUNY
    SUNY --- ---
    ok, empire nevynechám a v noci by to mohla být fakt romantika :)) otázka je, s kým pojedu :)
    SITH
    SITH --- ---
    SUNY: empire state za to urcite stoji. Ja mel frontu tak na 20-30minut, klasika, neuveritelny vyhled na cely manhattan a da se skrz tu mriz dobre fotit. Rozhodne doporucuju
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SUNY: jo jeste snad stoji nebo minimalne me to za to stalo, koupit si dvojitej listek na den i vecer... ma to neco do sebe tam jit za tmy jeste jednou..
    HANELA
    HANELA --- ---
    JANDOS: SUNY: my byli nahoře (taky na Topu) v podvečer...zapadalo sluníčko a za chvíli byla tma.....taky super!
    Navíc se vstupenkou z vyhlídky byly nějaké slevy, myslím, že kluci využili tu na válečnou loď.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    JANDOS: Ale zase z top of the rock je skoro celej zakrytej Chrysler Building :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SUNY: na empire se stoji takova dlouha fronta, ktera se ale pomalu hybe, takze se to da celkem prezit, nicmene tak pul az hodina nez dojdes nahoru to bude
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Top of the rock mi taky prijde lepsi, hlavne je tam ten pohled na spodni manhattan i s Empire State ktery se k tomu hezky hodi a vyhled na central park je nezakrytej.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SUNY: ja jsem treba nebyl na empire state ale na top of rock a prislo mi to lepsi kvuli vyhledu na central park..
    SUNY
    SUNY --- ---
    VENIKA: moc děkuju za tipy, čím víc to čtu, tím víc se těším :) A stojí za to ta empire state? Třeba na Eiffelovku se stojí půl dne, pokud člověk nekupuje lístek předem, a za 20EUR to upřímně fakt nestojí....daleko krásnější výhled je ze Sacre Coeure a zadarmo :) Ne že by mě 15 babek položilo, to vůbec, ale asi tam taky bude nával.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SUNY: pokud si bude skupovat oficialni listek na Sochu Svobody a Ellis Island, kup si ho predem online. Staci si ho potom vyzvednout na kase a predbehnes asi kilometrovou frontu. A navic si to sice kupujes na urcitou hodinu, ale my prisli driv a nikdo neresil.

Jinak tip na park v Chinatownu - kdyz jsme tam byli o vikendu, hraly tam asi 3 cinske "dechovky", babicky a dedecci tam mastili karty a nahore v atriu se cvicily "zvlastni" veci, moc hezky.

Jo a pokud pujdes na Empire State, za cenu 15 dol, nebo kolik to bylo, se nevyplati jet extra do toho 102. patra.

Jidlo a piti - zalezi, kde budes jist a pit. v Chinatownu jsme meli jidlo pro dva i s predkrmem a tipem za 30 babek, v McD 12-15babek, v TGI steak za 20 babek+..
    SUNY
    SUNY --- ---
    super! :) takže slzák nechám pro jistotu doma, abych nakonec nebyla za podezřelou já :)

teď už jen sehnat dobré letenky...

A jak jste snášeli časový posun?
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Jsem chodil o pulnoci sam po Bronxu a nikdo me nezabil, takze je to myslim v klidu :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    tak to jste mě uklidnili, v tom průvodci je cca 10 stránek o tom, jak má člověk koukat radši do země :-) Což turisté dělají, že?! :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SUNY: NYC bejval v 70., 80., pulce 90. let asi dost nebezpecny mesto, ale zmena prisla se starostou giulianim, kterej to vzal od podlahy. ja sem se tam citil taky bezpecne, jezdil sem kazdej den do skoly metrem pres jizni bronx a bez problemu.
    SITH
    SITH --- ---
    SUNY: NYC je fakt bezpečný město, všude jsou policisté. My bydleli v queensu a večerní výlet z hotelu do KFC byl v pohodě, i když jsme byli jediný bílý v celé ulici. Nikdo se tě tam vůbec nevšímá, každý si tam jede svoje a na druhý se ani nepodivá
    SUNY
    SUNY --- ---
    Hrozně moc děkuji za reakce, strašně se tam těším, doufám, že nebudu zklamaná, ale kamarádi, co tam byli říkali, že NY má jako jedno z mála míst v USA velkou atmosféru. Tak uvidíme :-)

Mám velkého průvodce od Lonely planet, něco mě trochu vyděsilo, ale snad se nestanem obětí nějakýho zločinu :)

A ještě se zeptám na jídlo a pití - je to opravdu levné? Kolik tak stojí alkohol v barech?
    HANELA
    HANELA --- ---
    JUANITA: :-DD jj, přesně ten jsem myslela....
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HANELA: staten island ferry
    HANELA
    HANELA --- ---
    SUNY: v pátek myslím od 4 hodin je vstup do MOMA muzea (moderní umění, úžasné!!) zdarma. Sice je venku velká fronta na lístky, ale jde to rychle.
    Jinak jezdí zdarma trajekt odkudsi kamsi (nemám vlastní zkušenost), odkud můžeš vidět Sochu svobody celkem zblízka. Ale my jsme tam byli na tom placeném výletě, bylo to fajn, součástí je i přistěhovalecký ostrov.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam