• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Doporučíte mi prosím v NY nějakej obchod s elektronikou? Dobrej, vyhlášenej :-)

jedná se mi o nákup GPSky ...

díky
    JOHNDISH
    JOHNDISH --- ---
    Ja to psal když tam irene ještě nedorazila. Naštěstí se nic nestalo. a mimochodem měla bys pro mně nejaké tipy jestli jsi v New Yorku?
    Dik
    MAGI
    MAGI --- ---
    JOHNDISH: zalezi kam, ale ja prezila irenu v pohode. Nic se nedeje krom pár větví na zemi :)
    JOHNDISH
    JOHNDISH --- ---
    New York zasahl hurikan Irene. Vypada to špatně. A ja tam mam 3 jet. :(
    JOHNDISH
    JOHNDISH --- ---
    Jedu od 3. zaří do 19. prosince na taneční workshop a uvítám všechny tipy!
    Letenky mám za 16000 ale scháním ubytování max do 1000$. A kdyby někdo věděl jak je to tam napříhlad s metrocard na takovou dobu a jak to chodí s telefonímy tarify. Školu mám na 13st. Jezdím na longboardu a jsem zvědav jestli se mi viplatí tahat ho tam sebou. Také pokud možno jestli někdo neví o nějakém levném jídle které bych mohl v případě nouze konzumovat? Poslední otazka, je mi 19 a chci se zeptat jak je to s cigaretama a jestli se tam dá koupit alkohol i když nemám 21?

dík předem za všechny odpovědi
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    CELULITIDA: ja sem ji dostal do posty ..takze jsem spokojenej :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    CHOCHYKA: já jen že nedostaneš odpověď, jestli na to čekáš :) kliďasi.
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    CELULITIDA: klid .))
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    CHOCHYKA: řešeno milionkrát, použij filtr
    MAGI
    MAGI --- ---
    Ahoj je tu někdo kdo bude od 26.8. do 30.9. v NY? :)
    SMRTAK
    SMRTAK --- ---
    zdravicko
    hladam osobku, ktora sa v blizkej dobe chysta navstivit EU z NYC
    zhanam transport pre jeden kus hlinikoveho ovocia s 13'' obrazovkou

ak by sa tu nasiel niekto s trochou miesta v batohu, viem sa nejak adekvatne odmenit

posta prosim

vopred dakujem
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ohledne ubytka coz takhle www.airbnb.com

letime v listopadu na 8 dni a hodlame to prubnout touto cestou
    TURF
    TURF --- ---
    napadlo me, ze sepisu takovej kratkej soupis poznatku z NY, neb jsem se vcera vratil

letenky - za 28k z prahy, ale s predchozi navstevou floridy = +vnitrostatni let, cena samotny letenky do ny by vysla tak na 23-25, kupovano po velikonocich. kdybych to koupil tak o 3 tejdny driv, tak usetrim +-2500. ps: na vnitrostatnich letech neni 1. zavazadlo zdarma, plati se 25$ (35$ za 2). + na kazdym letu je levnejsi mit 2 bagly, nez 1 s nadvahou (je jedno o kolik vic vazi).

bydleni - ceny za hotel i apartman jsou na manhattnu dost obdobny, protoze s nama bylo 2lety dite, tak jsme si mysleli, ze bude vyhodnejsi ten apartman (muzem mu varit), na 8 dni to vyslo 2700$, pod 250$ na noc pro 6 osob je asi nemozny apartman/hotel sehnat. pro min lidi se vyplati hostel (treba ymca, ale je to nutny rezervovat dyl dopredu), ppr kratkodoby spolubydleni. rozhodne nepodorucuju bydlet mimo manhattan, pokud chcete mesto poznavat ve dne i v noci.

cestovani po NY - rozhodne metrocard, asi za 29$ na 7 dni, neomezene jizd metrem a busem (ne expresnim busem), autobusy pouzivat jenom pro cestovani po streets, po avenues jezdej sneci rychlosti. ale zas je to dobry k poznani ruznejch ctvrti, kdyz neni cas chodit. vystoupit muzete kdykoliv. jedna jizda mhd jinak stoji 2.50. +pozor, ticketkramy v metru neberou evropsky karty.

placeni - vsude jsem platil debetkou visa electron(neembosovana + napis for electronic use only), nikde zadnej problem. (..jenom ve walmartu na floride se ptali jestli je to kreditni nebo debetni karta, ale to jsme nahodou platili kreditkou)

atrakce a galerie - koupili jsme si http://www.newyorkpass.com/ za 200$ na 7 dni. je to na zvazeni, kolik veci chcete stihnout a kolik casu na ne chcete mit. nam se ta karta urcite vyplatila, ale to i diky navsteve blbosti jako simulatoru NY skyride v empire state, coz je nejvetsi kravina na svete a stoji 41$ (ale da se tam predbehnout fronta na strechu empire state, takze jsme nelitovali, viz nize).
    napr. metropolitni muzeum stoji studenty jenom 12$ a da se v nem stravit celej den (klidne celej tejden!), prosli jsme necelou 1/3 expozic a trvalo nam to 2 hodiny. tzn nejmin 6 hodin na cely muzeum, ale bez toho abyste se zastavovali a premejsleli nad tim, co vidite = nejlepsi je jit tam vickrat, nebo se zamerit jenom na expozice, ktery vas zajimaj.
    top of the rock vs empire state - byl jsem na obojim, es v noci, tor ve dne. na es umorna fronta 2 hodiny(a z es dalsich 10-15 minut!), cena 21$. na tor cesta tak 15 minut, cena 23$, peknej program pri cekani na vystup, vyhled 100% lepsi, navic se da nahore posedet, dat si zmrzku a taky je tam vyhled na empire state ;) ale... neni to empire state, ze jo ;) ja chtel zazit oboji, ale kdybyste si chteli 'jenom' prohlidnout
    NY a bejt pekelne vysoko, tak je tor lepsi. pokud chcete navstivit platformu empire state (jako ja), tak vam nezbejva nic jinyho, nez tam cekat.
    z dalsich klasickejch cilu - pokud nechcete primo do koruny sochy svobody (kapacita 240 lidi za den), tak se muzete projet zdarma trajektem mezi staten island a manhattanem, uvidite ji dostatecne.

ostatni zabava - byl jsem v kine v angelice a bylo to super. jinde vam pod salem metro nezadrnci :)). pak se mi hodne libil komixovej obchod na 8st, kterej ma otevreno snad nonstop. pujceni kol v centralparku bylo taky fajn, ale lepsi je prochazka pesky. nikdy nechodte na NY Mets, jsou to baseballovy zabari

jeden z nejlepsich zazitku byla podvecerni prochazka po high line

stravovani - vsechno super, at uz pakistanec, ital, cinan, ind, mexican, rek, vlastne ani nevim kdo vsechno jeste, fastfood i restaurace, jidlo bylo vzdycky odpovidajici cene (mezi 9-15$ za hlavni jidlo bez dyska (15-20%)) mozna jsem trochu ujetej, ale i v tech nejhnusnejsich hospodach se mi fakt libilo, protoze to byl proste zazitek. jit na zachod do 3. patra po schodisti kolem skladu, kancelare, udrzbare a chlapka s mopem do mistnosti, ktera nejde zavrit a kde si musite pridrzovat dvere rukou, jinak se otevrou, kde je umyvadlo ve tvaru musle a jako mejdlo slouzi naredenej jar.. to se proste vyplati :)

tip jak predbehnout na empire state - fronta na empire state byla ve vsedni den po setmeni pres 2 hodiny. tak 40 minut cekani se da legalne predbehnout pokud pujdete bocnim vchodem na newyork skyride, kde projdete bezpecnostni prohlidkou temer bez fronty a pak misto koupeni listku na skyride se zeptate kde se daj koupit listky na strechu. poslou vas vedlejsi chodbou rovnou ke kasam, kde se zaclenite do oficialni fronty. (=cekani pred bezpecnostnima ramama se vas nebude tykat). pokud mate dostatek kuraze a listky koupeny na ulici/internetu/wtfkde a nemusite stat frontu na kasy, tak muztete misto zaclenovani se do fronty predbehnout rovnou do davu smerujiciho k vytahum, kterej poustej po skupinkach. dav prochazi kolem 2 dveri z lobby u NY skyride, tzn se k nim proste priclenite.
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    nejake tips na ubytovani v NY??
    SUNY
    SUNY --- ---
    no já viděla i za 10 000, ale to jsem slušně řečeno promeškala :-) Ale ted už se to dlouho drží na nejméně těch 12, tak asi už čekat nebudu. Nebo to půjde naopak ještě výš :)
    SITH
    SITH --- ---
    nepůjde
    SUNY
    SUNY --- ---
    denně koukám na letenky, pod 12000 to asi nepůjde, nebo mám čekat? :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    to je krása, už sem radši žádný fotky nedávejte, nebo to ani do toho října nevydržím! :-)
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    na rocku je sklo kolem, jeste s pruhledama. a za soumraku opravdu prekrasne
    http://intimatesecretary.files.wordpress.com/2010/10/dsc0531_2.jpg
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SUNY: Správně! Naprosto schvaluju :-) A pokud budete mít dost času, běžte na jeden před soumrakem, ať si to užijete přes den i v noci. A na druhý zase ráno, ať máte sluníčko na druhé straně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam