• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    DANGIE
    DANGIE --- ---
    Zdravim ve spolek...za dva týdny se chystám sama do NYC...hledám hostel/hotel..tipy a rady pls??? Děkujuuu
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SOMEONE: 1) Není. Hajzlové zrušili jednodenní jízdenky.
    2) Ano.
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    je na nyc metro 1-2-3 denni jizdenka? nasel jsem jen tydeni. a z jfk na manhattan je nejlevnejsi zpusob airtrain + metro? diky
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    3MARIE: jj nejak tak, BTW ridic je ti trochu podobnej :)
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    za 14 dni jedeme s kamaradem na 14 dni NYC a k tomu nejak road trip. Kdyby se chtel nekdo pridat posta .)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    CHRISTEENA: skvely, diky moc!
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    interpid byl dokonalej, ale bude jeste lepsi!

Intrepid Museum 2012 events
    http://www.intrepidmuseum.org/LatestNews/April-2012/Watch-Space-Shuttle-Flyover-at-Intrepid-on-Friday,.aspx
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    CHRISTEENA: jese existuje new york pass, kterej nevim proc pri vyberu dostal prednost, a naprosta spokojenost.. takze pro budouci vyletniky doporucuju srovnani tehle dvou passu, a vybrat si co komu sedne vic.
    CHRISTEENA
    CHRISTEENA --- ---
    sice se na to nikdo momentálně neptá, ale já jsem sem do auditka zabloudila před cestou do ny, abych našla nějaký tipy na kluby, takže sem po dvoutýdenní zkušenosti nějaký hodim :)
    webster hall - provářka, když se člověk trefí do programu, tak to stojí za to, tři patra, dobrej zvuk, na náš vkus trochu dražší (pro někoho možná naopak levnost, jestli má rád ty lepší upper west/east side, midtown atd. kluby s rooftops, dress code nebo fashion police, o tom nic nevíme, ačkoliv jsem dříve vyzkoušela :D), tady vstup kolem 30usd, pivko asi 7 nebo kolik

bowery ballroom - supeer,taková lepší pražská Akropolis) toho času tady hrajou Santigold a Xiu Xiu třeba,i samý jiný dobrý (pro mě) neznámý kapely, hezkej prostor, levnější než webster hall a dobrá lokalita /na přelomu umělecký east village (kde je to bájový, zase hezký kavárny, všechno možný) a chinatownu/
    kousek je Mercury Lounge, docela fajn, hard rock/rock kapely, což neni můj styl, ale proč ne)

další perfektní kluby převážně v brooklynu /levnější a sympatičtější, alternativnější atd. však víte, vstupy kolem 15usd, pivka kolem 4/, naše asi nejoblíbenější část Williamsburg, kolem Metropolitan a Bedford ave, spoustu hezkejch míst,

třeba Knitting Factory, menší klub, ale fajn, zvuk dobrej, indie/rock asi nejčastěji

285 kent ave - /kuřácké předsálí, což je i na brkln docela výjimka, nebo my jich aspoň moc nepotkali, mě jako kuřáka potěšilo/ taková obr industrial garáž, naproti obr továrně, kousek od williamsburg bridge, atmoška super, lidi taký/

music hall of williamsburg - taky klasika, dost vyprodaný, lístky dobrý kupovat na provařený koncerty tak 2 týdny dopředu, na míň aspoň pár dní předem) - ostatní lluby většinou vyprodaný nebejvaj, ale vyplatí se chodit v čas kdy se otvíraj doors, ne kdy začíná show, páč se stane, že je plno

jinak ve Williamsburgu to fakt stojí za to, hezký ulice, malůvky po zdech, v River St. dům pro kočky nejspíš, design shopy atd.
    co se Manhattanu týče, bydlíme na pomezí soho/nolita a ulice jako Thompson, Sullivan, Mercer atd tady v okolí stojej za to, příjemný bary i obchody a tak vůbec)

jinak mě napadá tip na meatpacking district, kde vede high line, taková spešl cesta 5 metrů nad zemí, docela dlouhá, podél hezkejch galerií místních umělců, hospod, dobrej výhled na okolí) - http://www.thehighline.org/

dobrej přehled hudebního dění na last.fm /eventy v nyc/

určitě si nevzpomenu teď na všechno, tak sem kdyžtak něco hodim ještě později) vždycky mě štve, že jen málo lidí, co se různě v cestovacích auditkách po nyxu na něco aktivně ptaj a je jasný, že do danýho místo i odjeli, tak že se nepodělej o zažitky a tipy) a trošku to taky píšu jako upomínku pro sebe, abych nezapomněla pro příště, co bylo co))

p.s. kromě provařenejch galerií jako guggenheim, metropolitan, whitney, MoMa atp. stojí za to i New museum - http://www.newmuseum.org/, perfektní budova navíc) a taky ty menší galerie v Chelsea, SoHo a podél High Line, na ty člověk narazí, i kdyby nechtěl, je jich tam spousta)
    a pro umělecký nadšence doporučuju ten citypass, je tam guggenheim, met, moma, natural history, cruise vyhlídkovou lodí a empire state a vyjde to o dost výhodnějc, ale především !!!nemusíte stát jinak třeba i dvouhodinový fronty do MoMa (jak kdy asi, někdi i kratší snad), protože citypass maj vstup jinudy a nečekaj. ušetříte čas i ve frontě na všechno ostatní, Empire třeba v létě byl minule taky pěkně na dlouho. Na ten pass se ale vyplatí pak projít všechno, což se nám za těch 9 dnů, jak dlouho to platí, povedlo :) tak to by asi stačilo, uf)) odkazy sem nehážu, kdo bude chtít info, tak to určitě vygooglí)
    CHRISTEENA
    CHRISTEENA --- ---
    SAMPLE: vrtulník nevím, ale rozhodně stojí za to ty lodní circle line - http://circleline42.com/ , třeba ta noční :) NY jak na dlani a je to v rámci citypassu ( http://www.citypass.com/new-york ) a i bez něj docela levně)
    SAMPLE
    SAMPLE --- ---
    Nejlevnější je za 169USD -15 min, viz: http://www.newyorkhelicopter.com/helicopter-tours/
    SUNY
    SUNY --- ---
    SAMPLE: couchsurfing jsem řešila v jiném tématu, asi záleží, koho si vybereš. Taky chci jet takhle do NY :-) Myslím, že ty reference tam mluví za vše. Pochybuji, že by člověk, co má 400 pozitivních komentářů, dělal problém. Na druhou stranu, kamarádka byla v Norsku a pán se na ně v noci chodil dívat. Ale víc info nevím, třeba jela k někomu "neověřenému" :-)

Přelet helikoptérou podle mě vždy stojí za to. Kolik to stojí? Vím, že dělají lety okolo sochy svobody na 15min za cca 50USD, ale ty myslíš přelet nad celým NY?
    SAMPLE
    SAMPLE --- ---
    ahoj, co si myslite o tolik oblibenem letu vrtulnikem nad NY, stoji to za to? a co se týče ubytování (1-2 dny) - má někdo zkušenost s CouchSurfem? (o airbnb vím...), díky
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    3MARIE: diky za tip! meetup asi nevyjde, zrovna NY budeme mit dosta nabitej, ale kdyby nahodou, pisu si do denicku ;)
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    VENIKA: karaoke jsou nejlepsi v korea-town. to je na jih od 34. ulice pod herald sq. taky si tam muzete zajit na jidlo. doporucuju korejskej grill, kde se maso griluje primo na stole.
    jinak v sobotu je czech meetup, kdybyste se chteli podivat do cesky hospody a pokecat s mistnima :)
    Saturday, February 25, 2012
    7:00 PM, Club 21, 30-09 21 St (on 30ave)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    zdravim, pristi tyden budeme par dni v NY a aktualne resime, kam do baru :). Doporucite nejakej dobrej karaoke? popr. jinej zajimavej podnik na vecerni popijeni?
    Bydlime kousek od Times Square, takze to nutne nemusi byt lan sveta a penize netiskneme, takze nic hodne posh :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ANTIHERO: perfektní, přesně něco takového levného jsem hledal (tady dole je teda všechno několikanásobně levnější, třeba v jinak celkem drahém Miami hned u Ocean drive na Miami South beach stojí noc v Art deco hostelu 19 dolarů, ale holt New York je New York:), díky za tip k platbě v hotovosti
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    MAKOSHARK: myslim, ze nekolikrat doporucovany Ye Olde Carlton Arms Hotel to splnuje... http://www.carltonarms.com/index.html
    pri platbe cash nam dali jeste 10% dolu navic k zimni sazbe
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    máte tip na levné ubytování na Manhattanu na cca 3 noci pro jednu osobu (za levné na Manhattanu beru pod 100 dolarů na noc)? může to být i hostel se sdíleným pokojem, ale ne zrůdnosti jako 15 lidí na pokoji (a pokud by to byl sdílený hostelový pokoj, tak už bych samozřejmě chtěl být výrazně pod 100 dolarů)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam