JUANITA: zrovna jsem kamarádkám sepisovala tipy k muzikálům, tak ti to sem překopíruju:
Možností, jak si pořídit lístky na muzikál na Broadwayi, je několik.
a) Koupíte si rovnou vstupenku na jeden z levnějších muzikálů, vstupenky se dají pořídit od cca 30-40usd (levnější jsou například Fantóm opery nebo Mathilda). U nejpopulárnějších muzikálů se slevou nepočítejte, nejlevnější vstupenky na Lvího krále jsou tuším za 107 usd.
b) V den představení zajdete do tzv. TKTS office (na Times Square nebo ve FinancialDistrictu), kde se vyprodávají neprodané lístky na večerní představení se slevou. Mně se ale tahle možnost neosvědčila, neprodávají tam zdaleka všechna představení a sleva v newyorském podání znamená, že lístek stojí stále třeba 60usd.
c) Zkusíte štěstí v tzv. „lottery“, kterou vybraná divadla pořádají hodinu až dvě před představením (co si pamatuju, tak Mathilda, Bookofmormon, Kinkyboots…). Přijdete k divadlu, vhodíte do klobouku lísteček se svým jménem a pokud se na vás usměje štěstěna a budete vylosováni, budete si smět KOUPIT lístek za cenu cca 20-30usd.
Přes všechno výše zmíněné nicméně návštěvu muzikálu nedoporučuju, mně se ani jeden ze dvou, které jsem viděla (Mathilda, Kinky Boots), nelíbil a považuju to zpětně za vyhozené peníze. Pokud ale máte pro muzikály slabost, čeká vás na naše poměry nevídaná, k dokonalosti dovedená velkolepá show a kouzlo velké divadelní produkce.