• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    NEW YORK

.. anketka na nástěnce..

... zamilovala jsem se do New Yorku ... Teď je mým snem se tam dostat..

-byli jste v New Yorku?
    -rady, ,,návody", pomoc- ubytování, letenky..
    -zajímavá místa, zážitky..
    -bary, parky, ..
    -na co si dávat pozor
    -fotky
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DEMONOFANARCHY: ze by chelsea prosla nejakou reverzni gentrifikaci? pred lety to byla docela vymydlena homosexualni ctvrt. :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Po par letech zase tady...Nocni metro z letiste co melo vyluku me postavilo to zajimave situace jak jako jedinej v okruhu par kilometru s bilou drzkou se dostat busem na Manhattan:-) Oblecenim buran co zapada leda mezi turisty dole co cekaji na vylet za sochou svobody a premejslim kam jit na pivo protoze jsem pri toulce okolim v chelsea nenasel nic co by se mi libilo..
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    3MARIE: makes sense.
    JUFONKA
    JUFONKA --- ---
    Ahoj, nemate nekdo tip na nejaky ne uplne nebezpecny opusteny mista / budovy v new york city (nejlepe manhattan)? Kvuli foceni... Diky za jakykoliv tipy.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    JUANITA: jak jsem rikal - kdyz te chytnou pri cinu, maji dukaz ze si se neceho dopustil a je to vetsi problem, nez kdyz ti da nekdo neco za okno u auta v tvy nepritomnosti. Dokud sam nereknes, ze ses neceho dopustil, tak ses niceho nedopustil. Ja dostal hned prvni tejden v USA pokutu za ilegalni parkovani U-Haulu pred hydrantem a nikdy sem to nezaplatil (mel sem ticket za oknem). Na druhou stranu kdyz me zmeril ranger v death valley, prisel mi dopis do CR, ze to mam zaplatit. Conclusion: dokud neprijde upominka, neresil bych to ;)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    KOSMEN: Jela jsem tam na podzim, jezdí se vlakem z Penn Station a cesta trvá cca 20 min? Stadion je hned u stanice. Cenu si přesně nepamatuju, myslím cca 10usd/jedna cesta, možná míň.
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    mozna me poslete k certu,ale mel bych dotaz, jak je slozite se dostat z NY do jersey na stadion Prudential Center,kde hraji New Jersey Devils? pripadne jak dlouho cesta trva +- ?..dekuju
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    3MARIE: nevim, ja bych to radeji resil. v '99 jsem pouzil studentskou metrokartu v den prazdnin, aniz bych vedel, ze jde o prudce ilegalni cin. chytli nas 'tajny revizori' celou skupinu. musel jsem to pokutu resit pres advokata a udajne hrozili zakazem vstupu ci co. rozhodne dost velky bubu, abysme to radsi vyresili.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    GUJER: vrat auto a nic jim nerikej. asi si pouzil debit kartu, takze ti na ni zalokovali security deposit. vrati ti ho po vraceni auta (vetsinou to trva nekolik dni). pokutu bych neplatil. kdyz policie zjisti, ze si turista, tak se na to vykaslou. v opacnem pripade ti napisou do CR, ale o tom vazne pochybuji. vzdycky muzes rict, ze si zadnou pokutu nenasel. kdyby meli tvoje ID a osobne s tebou mluvil policajt, zaplatil bych to.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SKYE: diky!
    SKYE
    SKYE --- ---
    JUANITA: Loni jsem v NY byla týden a každý den jsem měla vytipovanou nějakou supr kavárnu, tak tady přináším muj top3:
    Stumptown Coffee - zajímavé prostředí http://stumptowncoffee.com/location/new-york/manhattan/
    Joe Cofee - v NY jich je asi 7, já vyzkoušela malou kavárnu ve West Village http://www.joenewyork.com/locations/west-village/
    La Colombe - vyzkoušela v Soho, ale i ostatní budou dobrý - http://www.lacolombe.com/cafes?city=0
    Zkusila bych i http://www.bluebottlecoffee.com/
    Nebo mrkni sem: http://www.nytimes.com/thescoop/#!/viewList/coffeeshops
    GUJER
    GUJER --- ---
    Máte někdo zkušenost s pokutou za parkování v NYC? Před pár dny jsem nechal auto z půjčovny u požárního hydrantu a ráno jsem měl lístek za stěračem...
    Mám to platit online, jak je uvedeno na lístku, nebo to bude policie vymáhat na půjčovně a ta mi částku strhne z kreditky? Nerad bych to nakonec zaplatil dvakrát - mám na účtě zablokovanou částku, která výrazně převyšuje cenu půjčovného.
    Co se stane, když nezaplatím?
    REINITA
    REINITA --- ---
    před více než 10 lety jsem byla na Fantomovy Opery a hodně se mi to líbilo, vloni na Wicked, a taky to bylo moc fajn. lístky jsme sháněli přes internet a bez problémů.

s mobilem jsme měli velké trápení, nemile nás překvapilo, že "předplacené karty" nejsou tak laciný kauf, jak jsme se domnívali. není třeba kupovat nový přístroj, ale rozhodně to není žádná láce. trvalo nám skoro tři dny zmapovat trh s předplacenými simkami. konkrétní čísla můžu zjistit večer.

rozhodně nedoporučuji návštěvu ground zero, je tam staveniště, mrtě turistů, kus šutru a rýžování na cizím neštěstí v bočních uličkách ("pojďe si jen za 20 USD přečíst výpovědi svědků 9/11! to se vyplatí!")
    SITH
    SITH --- ---
    JUANITA: tak socha svobody je takový pražský karlův most. Prostě ta fotka odtam je zkrátka provařená, ale priceless
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    taky nevim, jestli dohanet klasicky turisticky provarky. tehdy jsem se behem temer pul roku nedostal na sochu svobody, nikoho to tu nezajimalo (a me taky ne), popravde me to nezajima ani ted, spis je to takovej bucketlist, ale kdyby mi nekdo rek, ze je to nutny, tak se necham prekecat. :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KLAARKA: diky! beru to spis jako zalohu. byl jsem tehdy asi na dvou, trech, zrovna neco docela alternativniho a prekvapive me to bavilo.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    JUANITA: zrovna jsem kamarádkám sepisovala tipy k muzikálům, tak ti to sem překopíruju:

Možností, jak si pořídit lístky na muzikál na Broadwayi, je několik.

a) Koupíte si rovnou vstupenku na jeden z levnějších muzikálů, vstupenky se dají pořídit od cca 30-40usd (levnější jsou například Fantóm opery nebo Mathilda). U nejpopulárnějších muzikálů se slevou nepočítejte, nejlevnější vstupenky na Lvího krále jsou tuším za 107 usd.
    b) V den představení zajdete do tzv. TKTS office (na Times Square nebo ve FinancialDistrictu), kde se vyprodávají neprodané lístky na večerní představení se slevou. Mně se ale tahle možnost neosvědčila, neprodávají tam zdaleka všechna představení a sleva v newyorském podání znamená, že lístek stojí stále třeba 60usd.
    c) Zkusíte štěstí v tzv. „lottery“, kterou vybraná divadla pořádají hodinu až dvě před představením (co si pamatuju, tak Mathilda, Bookofmormon, Kinkyboots…). Přijdete k divadlu, vhodíte do klobouku lísteček se svým jménem a pokud se na vás usměje štěstěna a budete vylosováni, budete si smět KOUPIT lístek za cenu cca 20-30usd.

Přes všechno výše zmíněné nicméně návštěvu muzikálu nedoporučuju, mně se ani jeden ze dvou, které jsem viděla (Mathilda, Kinky Boots), nelíbil a považuju to zpětně za vyhozené peníze. Pokud ale máte pro muzikály slabost, čeká vás na naše poměry nevídaná, k dokonalosti dovedená velkolepá show a kouzlo velké divadelní produkce.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    chystam se po 15 letech do NYC.

kdyz jsem tam posledne pobyval (na skole), byla jeste doba beeperu, dvojcat, ... proste mnoho veci jinak.

jak je to prosim s mob. telefony, kdyz nechci vyuzivat cesky roaming... je mozny do ceskyho telefonu od t-mobilu zakoupit nejakou mistni microsim pro jednorazovy pouziti? (budu 14 dni.)

je jako tehdy nemozny sehnat na miste listky na broadway bez znamosti?

doporucite nejaky dobry mista na kafe (bklyn, manhattan)?

doporucite neco dalsiho, cokoliv...?

diky moc.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    3MARIE: Přesně tak. Třeba kdo se chce svézt pravým nefalšovaným newyorským metrem, tak pokud možno kdekoli jinde, než v NYC :-)
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    jestli chces neco pravyho a nefalsovanycho, tak v NYC urcite ne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam