• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    N_ARAKI
    N_ARAKI --- ---
    CYBERS: ok diky
    CYBERS
    CYBERS --- ---
    N0SL33P: Pravidelne kazdy posledni patek v mesici se poradaji srazy Cechu a Slovaku v NYC (obvykle v Bohemian Spirit na 73rd st / 2nd Av). Staci na facebooku najit Cesi a Slovaci v NYC
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Hooverville in Central Park, New York City, 1930.

    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Solar Eclipse over a snowy Central Park in New York City (1925)

    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Times Square in 1938, NYC Munincipal Archives

    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Zdravim, asi uz je to tu mrtve, ale nebydlite nekdo v NYC, prave jsem se tu na par let prestehovala, tak jestli tu taktez nekdo neprebyva a nemel chut se podelit o postrehy nebo jen tak pokecat...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Manhattan in the late 1930s.

    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NYC Shoppers on Sixth Avenue - 1903

    MTO
    MTO --- ---
    Never built New York: the city that might have been – in pictures | Cities | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...w-york-never-built-skyscraper-cathedral-pneumatic-railway-in-pictures
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    ahoj, mate prosim nejaky tipy na hledani levnych letenek do NYC? Mate zkusenosti s las minute letenkama a nebo plati cim driv se odlet blizi tim drazsi? Nevim jak moc otalet, letim zkraje ledna..

    Take pokud by jste meli nejake rady, jak sehnat dlouhodobejsi ubytovani (4 mesice), prosim veskere info vitano! Diky moc
    SITH
    SITH --- ---
    MATA: nemusíš, je to u metra, můžeš být v brooklynu a metrem tam jseš za pár minut. Pokud ti ubytování neplatí firma, tak manhattan je proste extra drahej
    JAYME
    JAYME --- ---
    http://chicandbudget.com/tienda/apartamento-4-personas/?lang=en

    dokonce jsem ten byt v Harlemu nasel. zmenili web, netusim jak konkurenceschopny jsou ceny, jestli to jeste maj stejny lidi.
    tenkrat to i kdyz jsme to brali jen ve dvou, vyslo zhruba stejne jako pokojicek v *** hotelu na Manhattanu, a byl to 65m2 byt. podle fotek se vybaveni nezmenilo. spravce Bert byl starej cernoch z Barbadosu, jeden vecer jsme ho pozvali na panaka, zjistilo se ze zamlada delal atletiku, zacal z hlavy sypat Kratochvilovou, Zatopka apod. :)
    jo a ve vedlejsim dome udajne zil Marcus Garvey :) Harlem v tech mistech je krasna ctvrt s sirokejma ulicema s alejema stromu, za rohem bylo divadlo, trh s cerstvejma rybama a dokonce pivoteka s craft beer :)
    jediny na co bacha, je to nacerno (nebo nejak "nasedo"), barak nema zadnou recepci, je zamklej, bez oznaceni, okna dole jsou zatluceny prknama (i kdyz treba uz to lip zrekonstruovali), je potreba si tam dat sraz, takze prijezd nas trochu vydesil, ale pak vsechno dobry.
    MATA
    MATA --- ---
    právě jsem obdržela adresu místa, kde máme konferenci...takže musím hledat ubytování blízko The TimesCenter 242 West 41st Street ....

    SITH
    SITH --- ---
    ok bydleli jsme tady, https://www.google.cz/.../data=!4m5!3m4!1s0x0:0xb943463c4fb98f5!8m2!3d40.6689488!4d-73.7815625?hl=cs, ale dle mapy je to spíše už Queens než Brooklyn :)
    JAYME
    JAYME --- ---
    kdyz jsme byli v NYC v r.2011, bydleli jsme pulku pobytu (asi 10 dnu) v Harlemu a pulku v Brooklynu. v Harlemu v apartmanu (bytovej dum, defakto hotel na cerno, velmi bezny), v Brooklynu v normalnim hotelu. vubec nema cenu resit ubytovani na Manhattanu (pozn. on Harlem je spravne taky Manhattan, takze spis presneji "na turistickym Manhattanu"), cena/vykon to nedava smysl a je to uplne zbytecna past na turisty, co maj pocit, ze jinak budou dojizdet 2 hodiny anebo po nich budou nekde strilet a metat nakazene jehly (ve skutecnosti Harlem dnes vypada lip a bezpecnejc nez mesta v CR). metro v NYC funguje perfektne, krome normalnich zastavkovejch jezdi i rychlikovy vlaky, ty pak jedou z tech okrajovejch casti typu Harlem a Brooklyn na spodni Manhattan treba 15 minut.
    SITH
    SITH --- ---
    MATA: s cestovkou to bude vždycky drahý protože logicky platíš i marži pro cestovku :) jak píše
    ELIZZ: , dá se sehnat letenka v akci i za 13k, ubytování seženeš za dobrý prachy v Brooklynu a směrem dále, čím dále od Manhattanu, tím levnější a zbytek můžete utratit za jídlo a vstupy. Já např. bydlel blízko JFK letiště, takže jsme platili málo za taxi. Měli jsme to patnáct minut na metro a metrem tak 30min na Manhattan.
    ELIZZ
    ELIZZ --- ---
    MATA: tak urcite :) my byli na 10dni, letenky jsme sehnali v akci za 9000,- ubytko pres airbnb v Brooklynu u stanice Van Siclen na Fulton st. cca za 800 na noc (vlastni spodni patro v baracku s wc a koupelnou) a listky na NHL za 4000,- ..bohuzel Jagr, kteryho sme chteli hlavne videt, tyden pred nasim priletem prestoupil na Floridu :D coz byla ale jedina chyba naseho vyletu do NY ;)
    MATA
    MATA --- ---
    SITH: cestovka nabízí letenku i zpáteční, ubytování, transfer z letiště do hotelu a zpět na 7 nocí za 33000 Kč osoba + nám jsou schopni sehnat lístky na NBA a NHL. Tak mě zajímá, pokud si vše obstarám sama bez cestovky, jestli mě to vyjde levněji...jejich nabízené ubytování https://www.wyndhamhotels.com/...nn/new-york-new-york/days-inn-hotel-new-york-city-broadway/overview
    MATA
    MATA --- ---
    SITH: požadavek určitě vlastní sociální zařízení, čistota a bezpečnost:-). Poměr cena/kvalita. Cenově max do 30000 na 7 dní pro dvě osoby. Když to bude levnější, samozřejmě lepší:-D. Ale spíš počítáme s tím, že pod tuto cenu ubytko neseženeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam