• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EMENEMSAudi - podlehate rovnez luxusu 4 kruhu?
    MATES3DS
    MATES3DS --- ---
    ANASTAZIA: jetronik beha celkem spolehlivej system. Cekal sem ze autu neco odejde, ale nakonec po 650 000km uz nebylo vhodny do něj investovat,takze dojelo na to,ze uz neprojde STK a taky z nej potrebuju par drobnosti do novyho mazlika.
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    GULAZ: no to se mi nikdy nestalo. :) A i se starším automatem se dá jezdit akčně :) člověk musí pochopit tu logiku.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    treba to je jako s whiskey, proste nezacnes hned s 20ti letou nakourenou single cask-ou, ale musis se k tomu par let propijet. Stejne tak se asi musis projezdit k automatu:)
    Aspon tak bych to videl u sebe;)
    CESKI
    CESKI --- ---
    GULAZ: Jinak si to parkrat vyzkousis a mas v noze přesně ten okamžik kdy to sepne.
    CESKI
    CESKI --- ---
    GULAZ: Přiznám se ze za 8 let s automatem se mi to nestalo ani jednou. :) právě proto mi chybí v tomto představivost a jak psal anastazia, když urves Quattro je už všechno jedno. :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    ANASTAZIA: asi bych se potreboval svezt v necem novym. nejnovesi byla OII 120kW benzin a BMW E87 116i.

taky mam quattro a je pravda, ze kdyz se s nim dostanes do smyku, tak uz asi nepomuze nic:)
    Ale treba u zadokolky to vyslapnuti spojky pomuze dost (vlastni zkusenost)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    ROSTA6:
    CESKI: sorry, myslel jsem na P, nejsem v tech automatech zbejhlej:) Proste zapomenes "vyradit" a pustis brzdu.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    GULAZ: rozumim ze 30 let starej 4q automat je pomalej ale 5q TT a vejs jsou vpohode. Kdyz potrebuju predjizdet tak jen proslapnu na kickdown a vystrelim. Zadnej S rezim nemam TT se od tebe uci jakej mas styl jizdy pripadne se daj na RJ automatu nastavit adaptace podle toho jak chces aby se to chovalo. Kdyz chci vystrelit rychle ze zatacky tak s quattrem nemusim podrazovat pripadne to resi zase kickdown...

Ad smyk...muzes vyradit na N...nicmene kdyz dostanes s quattrem smyk tak uz je to vlastne uplne jedno :)

MATES3DS: a jak ti funguje KE-Jetronik?
    MATES3DS
    MATES3DS --- ---
    EMENEMS: ja kupuju stary poctivy vozy.a vim ze si na tom vsechno opravim. Kdo z vas se muze chlubit s nakladama do 10 000kc včetně nakupni ceny rocne. Palivo nepocitam.. 1,50 kc/km je s plynem a motorem 2,3 L směšná částka
    CESKI
    CESKI --- ---
    ROSTA6: N řadím pouze v pneuservisu, aby mohli popojet. :) nedokážu si, přesně jak píšeš, představit situaci, kdy při ochodu z auta dám N místo P.
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    GULAZ: 1) asi jsem úplně nepochopil situaci. Ale to chce hodně umění zařadit P místo N pri odchodu z auta.
    2) naftovy sedan není mx-5, pro tyhle situace to ma kupu elektronických systému snad ne ?
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    LOJZAK:
    v cem je presne bezpecnejsi? je nekolik situaci, kde to je naopak:
    1) zapomenes preradis na N a auto se ti "necekane" rozjede. U manualu ti maximalne kousek poskoci a chcipne.
    2) Pri naledi/mokru, kdyz vjedes rychle do zatacky a dostanes smyk, tak vyslapnes spojku a kola se ti v 90% pripadu zase "chytnou" a ty to nejak ukocirujes, kdezto v automatu jsou kola furt pripojeny.

ANASTAZIA:
    jezdit s nim mesic se mi asi nepostesti.
    Me na automatu sere hlavne to, ze nad tim nemas absolutni kontrolu a to zpozdeni. V manualu si podradim pred zatackou, kdyz vim, ze z ni potrebuju rychle vyjet. Podradim si, kdyz vim, ze za par sekund budu predjizdet a vim, ze v tu chvili mam natlakovany turbo a jakmile slapnu na plyn, tak vystrelim. To ti automat v normalnim rezimu neudela.
    Samozrejme pokud jedes "padla", tak zrovna tyhle dve situace odpadaj, ale to co jsem psal LOJZAKovi zustava.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    GULAZ: zkus s automatematem jezdit aspon mesic a pak te zacne kvedlani klackem fakt stvat. Automat dava smysl v podstate ve vsem...prodal jsem tu na nyxu OI combi 1.6 s ag04 coz je starsi automat a opravdu to melo horsi dynamiku, ale z jizdy otravnou skodovkou to udela neutralni povoz kterej te vklidu odveze z bodu a do bodu b. Ja si jen myslim, ze cesi si na automaty jeste nezvykli a v kazdodenni prazsky zacpe to je super pomocnik a kdyz mas tiptronic nebo padla pod volantem tak si to uzijes i na okreskach.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    GULAZ: tak hlavne ta jizda s automatem je bezpecnejsi . lepe se rozjizdi do kopce a je prote vice frendly...
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    LOJZAK: no nevim. ridil jsem tri automaty, 2xBMW a Skodovku a rad zustanu u manualu. Radit mi nevadi, naopak me to bavi.
    IMHO automat ma smysl od 200kW vejs...
    EMENEMS
    EMENEMS --- ---
    MATES3DS: Nebo spis jak neco koupil za 100 a dalsich 50 do toho nacpal ale s tim uz se nepochlubi
    MATES3DS
    MATES3DS --- ---
    Lidi nechte ho koupit ci chce pak o tom napise,jak je to luxusni vuz.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    DIGITALISMEK: jednou sednes do automatu a uz nebudes chtit nic jineho :)
    DIGITALISMEK
    DIGITALISMEK --- ---
    MRDAC_BEDEN: fakt krásná, ale chybí mi tam ten plyn a rád bych manuál..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam