• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    KALLA: no čoveče, slušej ti, to je fakt..

:) tak Švédsko jo? Co tam?
    KALLA
    KALLA --- ---
    juuuu pardon za velikost delala jsem to narychlo:(
    KALLA
    KALLA --- ---
    tak jsem slibovala fotky: takze jedna s rovnatkama, mela jsem skoro porad zluto modry gumicky jelikoz jsem se postupne stehovala do svedska tak zubarka kdyz uz me vzdycky videla tak vedela jake gumicky budeme davat:))na sundavani jsem prijela s kufrem a jela rovnou na letiste, to byla sranda:)

a bez rovnatek: ted uz jen na beleni, zatim zkousim ruzny pasty nic teda nepomaha, mam zlutou sklovinu v rodine a navic jsem dlouho kourila, tak jsem zvedava jestli nekdy budu mit zuby jako prlicky (tady na fotce to teda vypada hrozne, jelikoz jsem byla na ostrove a zapomnela jsem si kartacek -takze zuby jsem cistila jen zvykackou:))nastesti jsme hned druhej den jeli domu:))

CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    TARIS: uff, to budu protivná a to bdue škrábat :)
    TARIS
    TARIS --- ---
    CELULITIDA: Správně,k rovnátkům dostaneš takovej malinkej plastovej obal , ve kterým je asi 5 kulatých ,cca.5cm dlouhých hadů z vosku.
    Když si pak poškrábeš zámečkem vnitřní stranu pusy,můžeš si z toho uválet kuličku ve velikost zámečku a přitisknout si to na něj ...zámeček přestane škrábat a kůže se může hojit,bohužel nesmíš přitom jíst protože jinak ti ten vosk samozřejmě sjede....To balení stačí na dlouho , já myslím že z toho se dalo udělat tak 50 malých kuliček :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    OAZKA: no nechtěla bych...

.. už se na to ale docela těším.. ted jeste k tomu nosim o brejle, takže budu opravdu krasavice- brýle a rovnátka :o)
    TARIS: jakej vosk? jaký balení čeho? to se něco dává..?
    OAZKA
    OAZKA --- ---
    CELULITIDA: no tak uvidis :) ale sest let je extrem :)
    TARIS
    TARIS --- ---
    KALLA: Jasně,ono čím víc se na ty zuby kouše tak je to lepší,protože si rychleji zvyknou ,ale psal jsem první týden z pohledu toho že se nenajíš bezbolestně,i když už se to lepší :)
    Je to zajímavé ,ale pusu jsem rozrytou míval dřív,ale teď už jsem hooodně dlouho neměl žádnou bolístku a to byly doby když jsem si radši polepil voskem všechny zámečky jen abych měl klid ! :) dokonce sem pak škemral o nový balení ,pač jsem všechno vypotřeboval
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    OAZKA: tak já si je ted necvhám dát až v 22letech vid :o)
    OAZKA
    OAZKA --- ---
    CELULITIDA: všechno dohromady :) dostala jsem je až v šestnácti, měla jsem hodně křivý zuby - hlavně ty dva přední, který jsem si jako malá vyrazila, rovnátka na spodní i horní - spodní mi dávali až o rok později než na horní, občas se něco hýbalo kam nemělo, takže mi to musela doktorka ještě stahovat po částech - třeba dva tři zuby k sobě, no byla to sranda
    KALLA
    KALLA --- ---
    TARIS: no hele ja to treba tak vubec nemela, prvni tyden jsem to mela uplne v pohode, je fakt ze hned druhej den jsem si dala rohlik a pak trpela ale treti den jsem pomalu kousala a jedla uplne v pohode az prvni utazeni me bolelo ale taky jsem to zvladla, pak uz to bylo v pohode, nejhorsi asi bylo jak jsem mela rozrytej vnitrek pusy od tech zamecku, takze jsem si tam porad lepila ten vosk a to pomahalo
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    TARIS: těšim se na to, alespon zhubnu :o)
    KALLA: super :) díky
    TARIS
    TARIS --- ---
    CELULITIDA: Hele ten první tejden fakt nebude dobrej,všichni mě tím strašili a měli naprostou pravdu...Doporučuju koupit zásobu polévek a krupicové kaše :D
    KALLA
    KALLA --- ---
    CELULITIDA: ja se podivam a behem vikendu sem kdyztak nejakou hodim plus info na tu moji skvelou ortodonticku (a celkovou cenu co jsem u ni nechala, musim projit uctenky)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    KALLA: jo kukuřička.. :)
    jojo, vím, keramický žloutnou.. A vubec jsou bíloprůholedný, takže to jde jen na opravdu bílý zuby, taky jdu ještě předtím na bělení..

.. a já už se na n teším. Bude to dobrý :o)

.. Ty nemáš fotku?
    KALLA
    KALLA --- ---
    ja jsem se teda na zacatku taky rozmyslela, ono taky zalezi jak veliky mas zuby, na vetsich zubech ty kovovy vypadaj uplne jinak nez na mensich treba, ale vzhledem k tomu, ze mi zubarka rekla, ze ty keramicky zamky maji tendenci zloutnout, tak jsem si rekla ze jdu do kovovych a je mi to jedno a opravdu si ty rovnatka zamilujes, ja jsem se prvni tyden proklinala ze jsem do toho sla a kdyz jsem sla na sundavani tak se mi vubec ale vubec nechtelo, pak jsem asi tyden mela zuby jako protezu (jak mi je doktorka vylestila) jelikoz je to strasnej rozdil mit na zubech neco a nemit na zubech zase nic a mit je jeste vylesteny a porad jsem si pres ty zuby jezdila jako kdyz jsem mela rovnatka, treba nejhorsi bylo kdyz jsem nekde jedla a nemela jsem kartacek, to jsem pak vyplachovala rovnatka tim co jsem mela k piti, anebo do grilovany kukurice s rovnatkama doporucuju vubec nejit:))))
    TARIS
    TARIS --- ---
    CELULITIDA: Formuluj přesně-rychlejší posouvání ... :D a jak by to zubař dokázal ??? :o)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    OAZKA: uáá, fakt? to si měla nějakýho hodně špatný? Nebo se to porstě pomalu hejbalo? Nedá se o urychlit častějším chozením k zubaři.. jakože rychlejsi posouvani? to by asi dost bolelo co..
    TARIS
    TARIS --- ---
    CELULITIDA:

Závislost doby trvání fixního aparátu je určena několika faktory.

Stupeň deformace chrupu a věk pacienta,co je známo tak čím starší ,tím delší je doba trvání,protože je logické že v maldším věku probíhají všechny procesy mnohem rychleji než v již usedlém chrupu dospělého člověka. ;)
    OAZKA
    OAZKA --- ---
    CELULITIDA: já je mám už šestý rok, za pár měsíců už mi je doufám sundají :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam