• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    CELULITIDA: Premolary (4 a 5) se "vyndavaji" z duvodu ziskani mista pro upravu orto anomalii. Osmicky se vyndavaji z duvodu stalosti vysledne lecby. Po dokonceni vyvoje korene se zoubky samovolne prakticky neposunuji, pouze sklani a to mnohem vice smerem "dopredu".
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    CELULITIDA: je to fakt individualni, mne musely ven osmicky, aby mi po tom, co vyrostou nenatlacily pracne srovnane zuby zpet do puvodniho stavu.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    LOOLE: není potřeba vytrhávat osmičky - vzadu se už zuby nešoupou, takže je pravděpodobnější vytrhávání čtyřek.
    ta cena mi příjde nízká, ale zkusit to můžeš.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: nemam ortodontickou specializaci, ale jak jiz bylo receno. Jde o polozeni osmicek, Vas vek, prognozu rustu a prorezani zoubku,... obecne je u ortod. vad lepsi osmicky vybavit, i kdyz ted problemy nedelaji. Neni dobre pripadne cekat, pokud neni jistota, ze ani nezacnou. U auta taky necekame, az nam upadne kolo na dalnici ve 160... :-) vice info u Vaseho osetrujiciho lekare. hodne stesti
    FLOE
    FLOE --- ---
    LOOLE: to by ti mel rict primo doktor, co si te vezme do pece, asi je to specificky dle polozeni zubu. Me po nasazeni rovnatek zacala jedna 8 rust a nic se trhat nemuselo.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    DR_RIC: no jestli je potřeba vytrhnout osmičky (které jsou v dásni a nedělají žádné problémy), než mi nasadí rovnátka, nebo jestli se to neřeší.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: Nejak nerozumim na co se ptas ohledne tech osmicek.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    Ahoj, nevíte, jestli se dají někde v Praze "pořídit" fixní rovnátka do cca 13 tis.? Nechci keramický nebo safírový, obyč. kov. ... Slyšela jsem o Karláku, nemá s tím někdo zkušenost?
    A ještě dotaz ohledně nevyrostlých osmiček... podle RTG tam min. jedna je - je potřeba je před nasazením rovnátek vyndat, i když nedělají žádné problémy (nebýt RTG, tak ani nevím, že nějaké jsou :))
    Děkuju za jakékoli info :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    DR_RIC: máš pravdu,dneska mi zubařka říkala,že je to jak spim:) jinak mi doporučila jejich dentalní hygienistku,která mě naučí čistit zuby,kartáčkem i mezizubní kartáčkem,plus mi změří velikosti mezizubních prostorů a dál mi udělá metodu air-flow a to vše za 700czk což je super cena.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SSAMIAD: Kazdy pacient má narok na bezplatne osetreni. Tj.: ma narok na bezplatnou plombu. At ve statnim tak i soukromem ve zdravotnictvi. Problem spociva v tom, ze ZP hradi za jednu plombu cca 220,- prakticky bez ohledu na lokalizaci, rozsah, dobu a narocnost osetreni. Tato castka ani zdaleka nepokryje naklady spojene se zhotovenim, rezii a materialem. Pokud nekdo chce "normalni" (= kvalitne nezhotovitelna) plombu zdarma je to jako by sel k holici a chtel ostrihat za 10,- bez ohledu, zda bude chtit jednoduchy strih, barveni nebo trvalou.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: platí se za normální plombu u normálního zubaře, ne souklromyho?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: a jak probíhá to čištění kanálku a vyndavani nervu? ten zub ti tam pak zustane, nebo ti ho nejdříve vytrhli?promin za diletantsky dotazy, ale 10 let jsem neměla nic se zubama, takže jsem z toho trochu vypadala:))
    FLOE
    FLOE --- ---
    Jinak hlasim stavajici spokojenost s doktorem Suchym z florence... Za 6 tydnu budeme sundavat. Doba lecby fixnima cca 10 mesicu. V patek jsme prorezavali zuby, naprosto bezbolestne, zuby mam dneska uz u sebe.
    FLOE
    FLOE --- ---
    SSAMIAD: no to byl fakt chytrej napad :]]
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: díky, uklidnila si mě:) i když trochu si nadavam, že jsem dva dny po pohotovosti šla do solarka a aprokalila noc a pak začlo to škubání...jdu v utery ke své mudr, tak snad to vydrží
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SSAMIAD: tak jestli ti tam dal desinfekcni nebo umrtvovaci vlozku, tak tech deset dnu je ok. Taky mi nejdriv doktorka vyvrtala zub a na skubani nervu a cisteni kanalku jsem sla az asi za 14 dni...
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ano, to udělal, vyvrtal mi to dost hluboko
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SSAMIAD: vyvrtal ti to a dal ti tam vlozku?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, ve čtvrtek jsem byla na pohotovosti se zubem- kaz pod plombou a zanět, mudr říkal, že stačí jít do 10ti dnu ke sve doktorce na čištění kanalků a vyndání nervu, nechci něco zanedbat, ale pořád mi tam škube v té ráně..
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SIVER: Varianty: zmenit spankove navyky (pokusit se spat "jinak", aby byla usta zavrena, pr.: na boku, etc) = to je malo ucinny
    nechat si zhotovit nosice, ev nakusne dlahy na noc. Vyhodou je mozna aplikace regeneracnich gelu, belicich gelu atd.
    dalsi variantou je ponechat to jak to je a neresit to. Tyto stavy se meni. Tolik asi v rychlosti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam