• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CMLKA: no ja nevedela jak to jinak popsat - nemyslim tim uplne odchlipnout dasen od zubu, ale dostat se stetinama trochu pod ni, aby se tam dostala i ta dezinfekce a aby se odtamtud dostaly necistoty, ve kterych si libuji ty bakterie. vhodny ja na to ultra soft kartacek s jemnyma stetinama.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jako cistim to elmexem, presne se snazim toho zbavit, ale teda rozhodne bych neodhrnovala dasen, co mi rikala doktorka, tak naopak brat to uz od dasne a ten zanet vytlacovat ven, ale spis tlacit dasen k zubu, preci jen mam ten krcek dost odhaleny....koupim tu elmex vodu a nasla jsem, ze by mel fungovat i ten elmex gel, tak to tak tyden zkusim...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CMLKA: mne na tohle pomaha to tim kartackem poradne vydrhnout, tj. vyrazne pritlacit, a drobnymi rychlymi pohyby kterymi stetinami jakoby i mirne odhrnujes dasen cistit - jak pritlacis, tak to ani nebude bolet, pod tim tlakem to neucejtis. po par cisteni by to melo prejit. jo a nejakou ustni vodu s vyrazne antiseptickymi ucinky, a klidne si to s ni taky takhle vycistit. co vim tak tohle byva zpusobeny mirnym zanetem vzniklym pod dasni, takze tim pritlacenim a odhrnovanim se k nemu dostanes a vycistis ty bakterie a zanet se pak zklidni.
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    CMLKA: ustni voda od elmexu (ta zelena) celkem pomaha, jakoze mam po ni zuby min citlivy, ale urcite s s tim zajdi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    pls mam najedou extremne citlivej jeden krcek, boli to hlavne, kdyz si zuby cistim, ale treba cokolada je taky slusny peklo, jen jeden...mam samozrejme citlivy jinak zuby normalne, takze cistim jen elmexem uz....co s tim? mam jit k zubarce nebo neni neco specialniho, co bych nejdriv mohla zkusit sama? Mam zkusit tu Elmex ustni vodu treba?? dik
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CELULITIDA: ja bych nikdy do domaciho beleni ani nesla, na to mam svy zuby prilis rada. Ale absolvovala jsem to u spickovyho zubare, a moje dlouhodoby dojmy jsou takovy, ze si nejsem jista, zda je to to pravy orechovy (nic uplne objektivne viditelnyho asi, ale takovej nejakej pocit mam). Tak se pidim po informacich.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    WITCHIE: přésně.
    hlavně, nevim jeslti si viděla reportáž, že bělení dělaj už i normální kosmetičky, což by nikdo jinej než zubař-lékař dělat neměl. takže z bělení je trend. asi jako tetování. někdo umí, někdo ne a vypadá to hrozně a máte to v kýbly.

... co mi pomohlo jsou rovnátka, tim, že si je fakt musim po každým jidle čistit - normal kartáčkem, jednosvazkovym + mezizubák tak i to hodně pomáhá. ale stejně mám ty fleky. asi žlutý. skrvnky. ale mám asi fakt zničeno spíš.

TAKŽE HOLKY, DRŽIM PALCE. Nechodit do všeho za každou cenu :) zuby máme jedny. a jeden keramickej stojí pět tisíc ne? :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CELULITIDA: aha, jasny, uz to vidim, "gely", ja je asi trochu prehlidla, pardon; tak to jsou ty s tim peroxidem, coz je skutecne ucinna belici vec. Ohledne dasni - u tohohle je problem se spravnou aplikaci, protoze u zubare ti naplacaj na dasne chranici hmotu, takze vubec neprijde do kontaktu s tim gelem, zatimco u domaciho beleni poradne chraneny nejsou. A dasne to fakt nici, to jo.
    Co by me ale zajimalo je jak pusobi ten peroxid dlouhodobe hlavne na zub samotnej, na sklovinu atd.. zubari co to beleni delaj samozr. nereknou ze je to nici, a ty co to nedelaj o tom zas tolik nevedi mi prijde..
    Nevedel by treba DR_RIC? :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    WITCHIE: nene, domácímu bělení rozumím právě tyhle pudry, pasty, gely z drogerek. klidně i dražší už jsem měla. ale proste ne.

zezačátku dobrý, ted už to nechci

fleky spíš žlutý. nebo bílý? těžko říct. třeba se mi to vybělilo jen někde. dásně nateklý a krvácející - mám je fakt citlivý.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CELULITIDA: jako ze se ti z toho zacaly delat fleky? (svetly, tmavy...?). Ja nevim ale ty drogerkovy veci jsou spis pro pocit nez ze by to melo nejaky zasadni belici ucinek ... akorat teda ty brusny asi nici sklovinu to jo.
    Ja myslela skutecny beleni, tj. (karbamid) peroxidem apod. - to co delaji zubari nebo se prodavaji sady pro domaci pouziti (das gel no formicek a placnes na zuby). O tom se totiz zadny spolehhlivy informace o dlouhodobych ucinkach na stav zubu dohledat nedaji, proto by me zajimalo jestli ma nekdo dlouhodobou zkusenost
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    WITCHIE: fleky- vozkoušeno snad všechno z drogerky, bělící ppasty, gely,pudry. ale to je názor jednoho. mám fakt citlivý zuby s rovnátkama :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CELULITIDA: jak ti to ty zuby nici? a jaky beleni jsi pouzivala
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    HOMO_ALIENS: je toho spousty, přečti níže.

ve zkratce - někdo podporuje, někdo ne - půlnapůl. já jsem dřív podporovala, ted už vidim jak mi to ničí zuby. navíc pasty se zrníčkama co ti ty zuby jakoby vyleští a obrousí strašně ničej dásně a pak mi ještě tejden krvácely a bolely ...
    HOMO_ALIENS
    HOMO_ALIENS --- ---
    nějaké zkušenosti s domácím bělením?
    - reference na tuzky, pasky, gel s aplikatorem, divnej svitici pristroj z tv.. cokoliv .)
    diky
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    sem trochu OT ale nevim kde jinde se zeptat: nevite kde se da v cechach sehnat kartacek co meni barvu? nebo svitici treba? :)
    dik
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LOOLE: no on by ten předkus byl jenom dočasný :)
    Ale je fakt, že mě to taky zarazilo a jsem ráda, že třeba nepracuju na recepci, kde bych denně svým zadrátovaným předkusem musela vítat návštěvníky :))
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    GIMEL: to zní zajímavě... teď je otázka, jestli je horší přijít o několik zubů nebo si dobrovolně nechat udělat předkus :)
    No jsem zvědavá, jak si s tím doktor poradí a co navrhne... Pokud bude potřeba trhat víc jak 4 zuby, tak se asi radši spokojím s jedním křivým zubem :(
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LOOLE: Jak píše Floe, zajdi k dr. Suchému na Florenc.
    Taky mám podobnou vadu - mám vystrčený jeden špičák a dvojku na druhé straně, takže taky upírek. když se mi na to koukal, tak řekl, že existují dva způsoby, jak to napravit. jeden je, že mi vytrhne čtyřky (což je prý běžná praxe) a pak tam ty zuby našoupe, protože se jim uvolní místo. Druhý způsob naopak je že všechny zuby posune dopředu, takže ty trčící co jsou teď jsou už teď správně a ten zbytek se dorovná do jakéhosi předkusu, který mi ale spraví tím, že posune i dolní zuby. Trvá to asi o půl roku dýl, je to nákladnější, protože na spodní čelisti budu muset mít ještě navíc z každé strany cca dvoucentimetrové tyčky, působící jako páka, je to míň pohodlné, protože ty páky překáží ještě víc než rovnátka sama o sobě, ale obejdeme se bez trhání zubů.
    Víc mi doporučoval první variantu, ale spíš asi kvůli pohodlí. Třeba by to bylo řešením i pro Tebe.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OHNEDANKOVA:
    no to asi ne..bohuzel
    OHNEDANKOVA
    OHNEDANKOVA --- ---
    HAWKS: řekla bych: obrať se na ombudsmana, ale to nyní nelze..
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OHNEDANKOVA:
    dostal jsem jeste upozorneni, ze byrokrati z pojistovny se tim nebudou chtit tim nejak moc zaobirat, takze si mam spis sehnat soudniho znalce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam