• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    KEITHHSTER: tak jedině najít nějakou soukromou kliniku, kde ti anestezii udělají, ale budeš si jí muset bohužel zaplatit. :( Ta analgosedace je super, pokud máš panickou hrůzu ze zubaře, ale bolest prostě cítíš. Prý si pak nic nepamatuješ - takže bys tu bolest teoreticky zapomněl, ale v tu chvíli bys ji cítil - na druhou stranu - mě ta analgosedace přivedla do stavu, když jsem byla v klidu, neměla jsem rozbušené srdce jako normálně na zubařském křesle mívám, ale bolest jsem cítila normálně. Jo a navíc si téměř všechno pamatuju... Ale právě díky tomu jsem se při dalším trhání odhodlala jít bez analgosedace. :)
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    Právě no. Doktor mi říkal že anestezie je zbytečná a že sem chlap tak že to dám. Ovšem nedám..
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    H3AD3AD: na mě injekce taky působí, ale po špatné zkušenosti s předchozí zubařkou jsem si zaplatila analgosedaci a tak můžu říct, že pokud KEITHHSTERovi nezabírají umrtvovací injekce jako takové, tak samotná analgosedace mu nebude k ničemu. Uklidní tě to a je ti příjemně, ale bolest vnímáš.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    LOOLE: no vicemene... tohle je proste kombinace lokalnich anestetik a sedativ na uklidneni. Kazdopadne by to asi melo byt asi ucinejsi nez bezna injekce... ja s bolesti problemy nemivam, do me vzdycky slehnou jednu injekci a jsem jak beranek, tudiz analgosedaci jsem zatim nepodstupoval. Asi by to chtelo nekoho, kdo to uz absolvoval a muze podat info z prvni ruky.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    H3AD3AD: ale pokud ti nezabírají obyč injekce, tak to asi bude stejně na prd, si myslím... Protože tohle ti akorát utlumí strach - vědomí, ale ne bolest. K tomuhle normálně dostaneš umrtvováka.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    Dik
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    KEITHHSTER: analgosedace se to jmenuje... tady je to pekne vysvetleny http://www.mojezubniordinace.cz/zubni-pece/analgosedace-anestezie.asp
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    Ahoj všichni. Poprosil bych o menší radu. Zuby mám celkem v pořádku až na jeden. A na co se ptám - jde o to že jsem hodně bázlivej - žádná bolest mě tak neboli jako zuby . Byl jsem před měsícem na ambulanci a kvůli obroušeni zubu před novou Plombou sem schytal tři injekce a stejně mě to bolelo ( a to je slaby slovo ,cukalo se mi cely telo) . Mam v horni stolicce rozsahly kaz a premejslim o anestezii. Doktor mi rekĺ ze ještě dávají různé kombinace sedativ a injekce a že to neboli. Ovšem prodělal jsem půl roku zpět dvě operace za sebou a ani nejsilnější injekce na bolest v hradci na fakultce mě nezabrala . . Díky za rady.
    SIVER
    SIVER --- ---
    čauky lidi nezkoušel ste někdo někdyy ustní vodu dr. landy? nejedná se jen o reklamní trik? máte někdo osobní zkušensot s touto vodou?
    http://www.drlanda.cz/
    FLOE
    FLOE --- ---
    LOOLE: pokud se bavime o destice ktera je usazena na hornim patre, tak ja ji mela asi na 3 mesice. Sislat sem prestala asi po mesici, jen teda sem celou dobu jedla tekutou stravu, protoze s tim jist bylo peklo neb to do toho jeste bolelo... Jak dlouho ji budes mit ti urci ortodontista, ale tri roky urcite ne :]
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    DR_RIC: No to ani není zklamání, jako spíš zděšení :(
    A ta destička se nosí po celou dobu rovnátek nebo jen nějaký čas? Představa, že budu 3 roky šišlat je dost hrozná :(
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: Mozna Te zklamu, ale jsou klienti, kteri si nikdy nezvyknou 100% a mirne "sislani" pretrvava.

WITCHIE: Jednoduche: aplikace gelu byla prilis silna (vysoka koncentrace gelu, chybna aplikace,...)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    DR_RIC: no, me to po tom ordinacnim beleni (bez UV) bolelo tak pekelne, ze jsem myslela ze to nepreziju - se fakt nedalo vydrzet. vzala jsem si maximalni davky ibuprofenu, ale ani to nepomohlo, akorat mi z nej pak bylo fakt blbe a uz ho asi nikdy nepozru :)
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    Ahoj, za jak dlouho jste (kdo měl) přestali šišlat s nákusnou destičkou?
    Jsem byla natěšená, že jí mít snad nebudu a bohužel se mi nevyhne :(
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    K beleni: Pro domaci pouziti je nejbeznejsi, jak tu uz bylo uvedeno, podle otisku zhotovit nosic beliciho gelu (forma sedici presne na zubech). Pripravek (nejcesteji Opalescence gel,...) se aplikuje na noc. Nosic je tzv odlehcen, tzn: umoznuje pouze tenkou vrstvu (film) gelu na zubech a na dasne se nic nedostane, protoze prebytek se otre a nosic tesni u krcku zubu. Gely jsou v ruzne silne koncentraci!! A lekar by mel urcit s jakou zacit podle individualni potreby. Doporucuju zacit s jednou celisti, aby byl markantni rozdil a progrese beleni. Pripadne v ordinaci zhotovuji foto pro pacienta. Ordinacni beleni je obdobny postup, akorat se na to cele posviti UV (laser :-))) ) a ten proces urychli (jako kdyz vam u kadernika zahrivaji hlavu.) Pokud se objevi zvysena citlivost zubu existuje rada pripravku, ktere se aplikuji napr: na noc do nosice (Tooth mouse, Desence gel,...) Na beznou hygienu pak doporucuju zelenou radu Elmex.... Zoubky lze takhle vybelit cca az o 2 odstiny, Vic bych to neprehanel. Zoubky budou mit tendenci se vracet ke sve prirozene barve (rychlost je individualni) nejcesteji do pul roku (zima, clovek neni opaleny,...) Pak lze do stareho nosice aplikovat gel a opakovat proceduru. (ze zkusenosti jiz kratsi dobu nez poprve) Cena celeho (nosice, 2 gely, ...) cca 2000,- - 3000,- :-))) Jak cistit zoubky nekdy priste, ted jsem na dovce. Krasny usmev vsem
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CMLKA: no ja nevedela jak to jinak popsat - nemyslim tim uplne odchlipnout dasen od zubu, ale dostat se stetinama trochu pod ni, aby se tam dostala i ta dezinfekce a aby se odtamtud dostaly necistoty, ve kterych si libuji ty bakterie. vhodny ja na to ultra soft kartacek s jemnyma stetinama.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jako cistim to elmexem, presne se snazim toho zbavit, ale teda rozhodne bych neodhrnovala dasen, co mi rikala doktorka, tak naopak brat to uz od dasne a ten zanet vytlacovat ven, ale spis tlacit dasen k zubu, preci jen mam ten krcek dost odhaleny....koupim tu elmex vodu a nasla jsem, ze by mel fungovat i ten elmex gel, tak to tak tyden zkusim...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CMLKA: mne na tohle pomaha to tim kartackem poradne vydrhnout, tj. vyrazne pritlacit, a drobnymi rychlymi pohyby kterymi stetinami jakoby i mirne odhrnujes dasen cistit - jak pritlacis, tak to ani nebude bolet, pod tim tlakem to neucejtis. po par cisteni by to melo prejit. jo a nejakou ustni vodu s vyrazne antiseptickymi ucinky, a klidne si to s ni taky takhle vycistit. co vim tak tohle byva zpusobeny mirnym zanetem vzniklym pod dasni, takze tim pritlacenim a odhrnovanim se k nemu dostanes a vycistis ty bakterie a zanet se pak zklidni.
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    CMLKA: ustni voda od elmexu (ta zelena) celkem pomaha, jakoze mam po ni zuby min citlivy, ale urcite s s tim zajdi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    pls mam najedou extremne citlivej jeden krcek, boli to hlavne, kdyz si zuby cistim, ale treba cokolada je taky slusny peklo, jen jeden...mam samozrejme citlivy jinak zuby normalne, takze cistim jen elmexem uz....co s tim? mam jit k zubarce nebo neni neco specialniho, co bych nejdriv mohla zkusit sama? Mam zkusit tu Elmex ustni vodu treba?? dik
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CELULITIDA: ja bych nikdy do domaciho beleni ani nesla, na to mam svy zuby prilis rada. Ale absolvovala jsem to u spickovyho zubare, a moje dlouhodoby dojmy jsou takovy, ze si nejsem jista, zda je to to pravy orechovy (nic uplne objektivne viditelnyho asi, ale takovej nejakej pocit mam). Tak se pidim po informacich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam