• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    trhat se musí většinou.
    mně šly pryč všechny zdravý krásný čtyřky.
    osmičky mám, ty to tolik neovlivnují.

ale po roce nošení jsme nadšená. měla jsem předkus, trochu překřážené a na jednu stranu nakloněné. zuby se hned po třech měsících vyrovnaly, odsunuly se od sebe, zaklopily se dozadu, ted korigujeme sklon - nosim gumičky - a stahujeme dozadu. a to je mám rok a už ted jsem spokojená.

ale není rpavda, že kdo má rovnátka, už by si je chtěl nechat. já se těšim až je budu mít dole :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: aha, tak to bych mohla byt ok, moje zuby si zacinaji mavat na pozdrav jak se od sebe vzdaluji:(
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SARAJ: držim palce. ta by ti měla vše říct. já u mudra petra vedela prd ale po prvninavsteve jsem si uměla projet celou pusu, odstranili mi kamen a tak. piskovani jsem nepodstoupila jen to lehke jak řikam když mi nandavali zámečky.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    To zalezi na konkretni situaci. Fixnim aparatkem se daji zoubky nejen posunovat, sklanet, ale i rotovat, vysouvat, zasouvat,... bohuzel kdyz v pusine neni prostor KAM, je extrakce jedine reseni. Srovnani zoubku neni zdaleka jen esteticka zalezitost. Zoubky se lepe a snadneji pak cisti, samoocistuji, mene abraduji,... proto i jejich zivotnost stoupa. Prodlouzeni zivotnosti ostatnich zoubku za cenu extrakce jinych ma svuj vyznam....

drive se dokonce zoubky "z boku" brousily, ale ziskalo se tak v cele celisti jen 1 - 2 mm a byla poskozena sklovina... prinos NULA
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jeste mam dotaz pro rovnatkare - trhani zubu . je to nutnosti?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: :)pravdu mas a diky
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    jak tak posloucham, nejvic si kazis zoubky sama tim ze tam mas kamen a cudis... Ale verim ze i na tom pracujes :-) drzim pesti
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: ok, diky moc za info, nasla jsem primo diplomovanou dentalni hygienistku - http://www.zubni-hygienistka.cz/vykony/ tak snad to bude ok, i ty ceny mne prijdou prijemne...ja jsem hroznej srabik a fakt mam strach,ze mne nekdo v ty puse neco zkazi..mno. takse radeji ptam vickrat.:)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    je to osvedcena a pomerne setrna metoda. Musi se delat s rozumem. Ja ji delam max 2 - 3x do roka u pacienta. Vektory, belidla, depurace,... nedoporucuju. Cena AF u me je 500,- - 1000,- podle rozsahu. Jednou byla komplikace se zvasenou citlivosti zubu po dobu jednoho tydne po cisteni. Jinak 2 - 3 den nevis o nicem, ze by se delalo.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: aha, uz jsem chytrejsi -ale jako zubar - doporucujes tuhle metodu? mne se tyka jak kamen tak skvrny...mam par zubu - sklovinu - lehce natuklou,tak se trosku bojim,mno
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Jsem z Plzne takze doporuceni je max ke me :-))) Jinak po AF sulkus dasne krvaci. V zavislosti na tom, jestli tam byl zanet a dasne byly prekrvene nebo nikoli. Krvaceni ustava v radu max hodin. Ten pocit neni samozrejme zadny holywood, ale zubni kamen se usazuje nejen na viditelnych mistech. Upozornuji jen, ze to tmave na tech zoubkach NENI zubni kamen, ale pigmentace od kafe, cigar,...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    a taky jeden z duvodu proc bych chtela jit je to,ze se chci naucit jak DOBRE pecovat o zuby a dasne - takze jestli nekdo mate tip kam zajit po praze, budu rada....
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Air Flow - Zubní ordinace Praha 2 - FineDent.cz
    http://www.finedent.cz/ukazky-vykonu/air-flow/

na to koukam a trochu mne desi - je to opravdu krev na tech obrazcich po???
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Celuliti nechtel jsem aby to vyznelo jako sceny :-)) jsem moc rad, ze se nekdo temhle tematum venuje a diskutuje o nich. Jen se snazim malinko bojovat proti zabehlym klise a predsudkum u verejnosti. Ja sam jsem mel rovnatka 3 roky. Mimochodem ted uz nechodim nikam, ale o zoubkach vim opravdu dost. Uz jenom proto, ze jsem zubar...

Btw: sama pises "nejaky ten zubni kamen" to znamena, ze nejaky tam zustane... to neni dobre nemyslis?

Co se keramickych implantatu tyce, je to slepa ulicka implantologie (duvody muzu podat na pozadani), predni implantologove jiz od keramickych implosu davno ustoupili.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: to si prave rikam, se priznam, ze to slusne flakam a hresim na zdrave zuby, proto mne napadlo, zajit si na hygienu ted - cca2 mesice predem pred konzultaci na rovnatka,abych pak byla ready to go!

nedoporucis nekoho?moje klasicka zubarka to nedela a halvne objednavat se k ni - pokud cloveka neco neboli - je cca na 3mesice...

CELULITIDA: dala jsem na doporuceni id Kalla a objednala jsem se k doktorce Sulove a jdu poprove a na prvni konzultaci:)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    DR_RIC: prosím pana drtice, aby taktéž nedělala zbytečné scény :o)))

.. já neivm v jakém stavu zoubky máš,ale příjde mi to zbytečné.
    navíc při správné hygieně se dá i nějaký ten zubní kamen odstranit - správné kartáčky. ale jak řikam, nevim jaký to máš

ostatně to by ti měl říct ortodontista - kam chodíš?
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Air flow ( "piskovani" ) NENI trapeni zoubku. Zubni kamen, ktery jak sama rikas mas, musi nejdriv z pusy ven a potom perfetkni hygienu. Orto aparatek zhorsuje samoocistovaci schopnost zubu a celkove komplikuje hygient, proto je nutna zvysena pece. Zadny slusny ortodontista by nemel nasadit fixni aparatek na zoubky, kde je zubni kamen a nekomu, kdo hygienu nezvlada.

Jinak prosim Celulitidu umirnit sve odborne nazory...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SARAJ: já bych to netrápila

já jsem na nictakovýho nešla.
    oni ti to sami trochu zdrsněj, když ti to budou nandavat, aby tam držely ty zámečky. takže zoubky netrap, jen dělej pořádnou ustní hygienu a čisti mezizubní prostory.

držim palce
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim,
    v cervnu jsem objednana na konzultaci ohledne rovnatek - pravdepodobne na obe patra. chci se zeptat, ma podle vas smysl pred pripadnym nasazenim jit na piskovani zubu bo tak neco? Zubni kamen mam a jeste jsem kuracka,takze sklovina nic moc...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SSAMIAD: ahoj - ano, je to tak, dvacet tisíc cca jeden keramickej implantát. A nedavala bych za něj ani míň. Jsou to nádherný zuby.

Možnost je ted opravdu nasazovačka - a když se zvolí hezký správný, tak nebude problém, budou držet a nikdo nepozná a ani by neřekl že jsou nasazovací. ty lepidla a pripravky na to jsou takový, že je to asi ted nejlepsi varianta, ale stojí to taky hodně.

no a pokud chce natrvalo, bude si muset hold vzít třeba na splátky, to už nabízejí některé soukromé ordinace. Nebo půjčku. Za krásu se platí.
    Zase by se to ale dalo nějak zkombinovat, dát třeba jen ty čtyři přední zuby co jsou nejvíc vidět a zbytek vyřešit něčím...

10let umělý mustek by stejně tak i tak za chvili musel na opravu, tak at to ma z krku do léta a držim palec. hod nějaký fota kdyžtak, zajímá mě to. a upřímně se taky vlastně trochu děsim doby, kdy nebudu mít tyhle svoje vlastní vo který se ted tak starám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam