• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SARAJ: já s tim měla nazačátku problémy. když mi dělali ty fotodokumentace apod. roztahování pusy. Nebo když mi tam hrabou

vždy když ulehnu na křeslo a vim že mi tam mají sahat, pořádně - ale pořádně, oba koutky namastim vazelínou, at si roztahujou jak chtějí a neprasknou. páč jakmile jednou prasknou, je to furt, je to nepříjmený. držim palce
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    DR_RIC: a nezabarvujou sklovinu?
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    SARAJ: ja na koutky trpim hodne a patlam calciovou mastickou(calcium panthothenicum) a nemuzu si ji vynachvalit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: !!!mne vubec nenapadlo!! diky
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SARAJ: Salvej, repik, hermanek.... na rozedrenou tlamu :-)) lepsi nez ustni vody.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DR_RIC: nj poradnu, už mlčím ;) a zítra se těším ke svému novému zubaři heh :))
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    DR_RIC: diky, poptam se!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: mam doma obri lahev,mno..tak co s tim,ze..ale ok, zkusim elmex..nejde mi o krcky,ale o rozedrenou tlamu,pali pali
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SARAJ: Pokud nejsi paradentozni čurík nechopny cistit, pak Listerin nepotrebujes. Myslim ze se tu uz o nem diskutovalo. Na dlouhodobe uzivani jsou dobre produkty znacky ELMEX (zelena rada je vyborna na citlive krcky), MERIDOL.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: kuju:)

jsme radi/rady,ze te tady mame..jinak neporadis nejakou nepalivou ustni vodu? listerin je pro mne ted TABU
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SARAJ: Protoze se meni v puse lecbou skusove a artikulacni pomery.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SARAJ: Pri nasazeni fixu na dolni oblouk ("dolni patro" neexistuje.. je jen horni) je priprava stejna jako u horni celisti. Pripravit mekkou stravu, nelepivou, perfektni hygienu, ustni vodu, nejaka NSAF (brufen etc), vosk na lepeni zamecku,...

koutky praskaji z mechanickych (rozedreni, chronicka iritace, mraz,..) pripadne chemicko biologickych pricin (macerace slinami, chemikalie, infekce,...) Doporucuji vitaminy, jiz zmineny B komplex, a duslednou hygienu. Vlastni pribor, hrnecek, rucnik, oddeleny kartacek, vynechat oralni praktiky :-(,... Pri nelepsicim se stavu v radu dnu az tydnu, odborne vysetreni a medikamentozni podpora (kortikouidy, ATB,..)

SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: ja treba neskripu od te doby co mam rovnatka:)a je fakt, ze mi ani nepreskakuje celist
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BOSSORKA: Pokud mas hygienu spravnou a presto se ti krcky odhaluji, bylo by potreba to videt v realu. Takhle po netu se tohle resit neda. To co jsem psal predtim byly obecne informace. Reseni v konkretnim pripade takto najit neumim.

DZEJLA: Skripani zubu v noci je neurologicka patologie. (nekomu se zdaji sny, nekdo je namesicky,...) Zalezi na mire skripani. Krome abraze (obrusovani) skloviny, je pretizeny parodont, celistni kloub,... a celkove byva tento stav propojen i s jinymy problemy at uz neurologicke ci jine povahy. Ty "chranice" se jmenuji "pryskyricka nakusna dlaha" a meli by byti schopni je vyrobit v laboratori prostrednictvim kazdeho stomatologa. ZP hradi cca 1000,- coz vetsinou pokryje i naklady. Zavere doporucuji nechat ochranou dlahu zhotovit z nejtenci (max 1mm) folie, kvuli pripadnemu neadekvatnimu zvysovani skusu, komfortu v ustech a s tim spojene spankove kvality.

koukam ze si tu muzu otevrit poradnu.... :-)))
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DR_RIC: v hygieně nemyslím, že by byl problém, chodím k hygienisstce pravidelně, i když techniku bych měla vypilovat....

takže se s tím vpodstatě nic nedá dělat....? vnitřně by mohl pomoct třeba vápník a dostatek minerálů, na tu atrofii kostí?
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    ja vim no :) asi si koupim chranice zubu nebo ja nevim
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DZEJLA: nici to sklovinu min co ja vim a taky snad zpusobuje bolesti hlavy..mno a pro spolunocleznika je to zvukove peklo:)
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    to bude asi jina no :)

ale pripomnela jsi mi dalsi vec, na kterou bych se chtela zeptat - skripani zubu v noci - proc? co s tim? predpokladam, ze to neni uplne neskodne. nebo jo?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DZEJLA: dik za radu,ale mne se proste v noci otlacujou rovnatka o rty -spim s oblicejem v polstari,takze mam tlamu celou rozedrenou a zrovna u koutku mam spicaky,ktere proste tlaci nejvic
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    SARAJ: rovnatka netusim... ale co se tyka prasklych koutku - pred par lety jsem se toho mesice nemohla zbavit, az u dermatolozky zjistili, ze tam mam zlatyho stafylokoka a proto to neslo zahojit, predepsala mi fucicort (kortikoid) a preslo to za dva tri dny. od te doby nic, snazim se samozrejme hlidat zivotospravu, myslim, ze tohle je zrovna spis vec pro imunologa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam