• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    FLOE
    FLOE --- ---
    PSYCHOPATICK: ja porad spokojena zde http://www.rovnatka-praha.cz/ ceny individualni, velice prijatelne, pece vice nez odpovidajici.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    PSYCHOPATICK: já chodím sem www.orthodont.cz ... původně odhadnuto na cca 15 tisíc, ale myslím, že konečná cena bude kolem 20. :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    bohuželje to pravda.. :)
    jen každá návštěva mě stojí 1200

plus na začátku jsem vysolila přes 30litrů - mám safírový
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    CELULITIDA: jistě, že to zvládne každý :)) ale, já se raději ptám na více místech...a od toho tu krom jiného to auditko je ne? ;) 80litů za dva roky? noo pokud je to pravda, tak to je síla...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    PSYCHOPATICK: nevim :)
    cokoliv, kdokoliv, hod do googlu ortodontista, koukni na par referenci..

tohle zvladne kazdej

ja jsem mela celkovej redisgn hnusny pusy, je soukromej, nechala jsem tam už tak přes 80litrů urtčitě za ty dva roky.. ale je to tam příjemny, a péče je znát..

PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Btw: ještě jsem neslyšela o ortodontistovi, který by nebyl cenově nechutný :D někdo je hold víc někdo mín :)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    CELULITIDA: finančně nechutný, zkusím si ho vyhledat zavolat a poptat se, a někdo kdo není cenově nechutný znáš? :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    PSYCHOPATICK: já řikam furt Mudr Petr.
    ale je to finančně nechutný

takže myyslim kdokoliv pokud se ti "jen" křivý

no a hlavně štěstí a nealkoholika :)
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    díky za odpovědi :) a ještě dotaz máte někdo zkušenost s MUDr. Miroslava Švábová, CSc. Plzeňská 441/207, 150 00 Praha-Košíře ?
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, mám takový dotaz, kdysi jsem nosila rovnátka napevno na horním patře, ale poslední rok si všímám, že se mi přední zub začíná křivit. Moje ortodontistka z Moravy začala moc pít a vzali jí licenci. Nechci chodit s křivými zuby. Mohli byste mi doporučit někoho spolehlivého, zkušeného tady v Praze? Předem moc děkuji :)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    1TERESKARASTY1: rty mně vůbec
    nazačátku občas ty tváře

a měla jsem často koutky na začátku..
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Dřou, ale jen zpočátku, rty si rychle zvyknou a taktéž i tváře. Pokud budeš mít hodně odřené tváře, dostaneš vosk, který si můžeš na rovnátka lepit, než se tváře zase zahojí.
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    cawes - mám dotaz - "nedřou" rovnátka rty?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    RUI: hmm to máš štěstí, pže mě ten zub bolí pořád i po zbroušení :-(, no jsem zvědavá, co mi s tím bude dělat.... asi mi tam bude muset dát jinou výplň...
    RUI
    RUI --- ---
    BOSSORKA: Sice pozdě, ale přece :) K zubaři jsem zašel hned začátkem ledna a dověděl se, že plomba je trochu vyšší. Na místě mi to zbrousil a poslal mě domů. Měl jsem obavy, protože po zbroušení se mi sice ulevilo, ale pořád to při kousnutí bolelo. Byl jsem ale uklidněn, že to je jen podráždění z těch tří týdnů, co jsem tam plombu měl, a že mám týden počkat. A skutečně, do týdne byla bolest pryč...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    DR_RIC: U toho vytazeneho zubu byl obrousen koren. Tenhle obrouseny zbytek byl vlozen zpet na puvodni misto a byl pridelan/prilepen najakou transparentni hmotou k sousednimu zubu. A cele tohle reseni vydrzelo par dni.
    Z meho laickeho pohledu by mi prislo logicky ten zub "prilepit" k oboum sousednim zubum, ale mozna na to nebylo misto.
    Implantat bych rad. Ale jak sem rekl, je to tu drahy. Cena za implantat zacina na 70tis. On i ten mustek vyjde na 20. tis. Ale do toho asi pujdu. Podle webu, kde to delaji by mel mit zivotnost 7-15 let. Takze bych mel dost casu nasetrit na ten implantat a hlavne uz budu v cr. Tak snad to pak bude v pohode. Docela si me vystrasil s tim ubytkem kosti.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    PAN_KLOBOUK: "...jako docasne reseni byl pridelan puvodni zub" Pridelan??? kam? jak??? nerozumim. V rychlosti: Za rok cekani se muze (ale nemusi) stat, ze smerem do mezery se skloni okolni zuby (neposunou, pouze skloni). S tim je ale bohuzel spojena atrofie alveolu (ubytek "nevyuzivane" kosti), ktera za rok muze byt znatelna. Proto bych doporucoval zhotovit variantu mezerniku (Marillandsky mustek nebo jinou adhesivni protetickou nahradu, retainer,...), ktery udrzi zuby v dane pozici a zabrani rychlejsimu ubytku kosti. Zaroven co nejdrive zvazit implantaci. Preji hodne stesti!
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Byla mi vytrzena jednicka nahore a jako docasne reseni byl pridelan puvodni zub. Bohuzel vydrzelo jen 14 dni.. :( Jsem v soucasnosti na zelandu tak na rok a resim co s tim dal. Co se stane kdyz to nebudu vubec resit? Slysel jsem o tom, ze ostatni zuby se muzou zacit posouvat na uvolnene misto. Je to mozne?
    Jake jsou dalsi moznosti reseni? Pocitam s tim, ze si necham udelat implantat az se vratim do cr (tady jsou extremne drahy). Takze bych rad neco co tak min. rok vydrzi a nebude to drahy. Neporadite nekdo? diky...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KAMHA: Ano "zabarvuji", pri dlouhodobem uzivani se vice ci mene mohou na sklovine usazovat pigmenty (stejne jako z caje, kavy,...) Tyto pigmenty jsou mechanicky odstranitelne. Ostatne Listerin pri dlouhodobem uzivani doslova zabarvuje sklovinu (chlorhexidine uc.l.)... to lze odstranit jen chemicky.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SARAJ: já s tim měla nazačátku problémy. když mi dělali ty fotodokumentace apod. roztahování pusy. Nebo když mi tam hrabou

vždy když ulehnu na křeslo a vim že mi tam mají sahat, pořádně - ale pořádně, oba koutky namastim vazelínou, at si roztahujou jak chtějí a neprasknou. páč jakmile jednou prasknou, je to furt, je to nepříjmený. držim palce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam