GHOSTDOG32: Hele, vis ze vseho moc skodi, tohle mi prijde sileny. Je pravda ze nejsem ani doktor, ani neznam stav tvejch zubu ani jakou presne peci pozadujou, ale myslim, ze prevence pred kazem je stejna jak u zdravejch tak zkazenejch zubu s tim, ze u zkazenejch je treba na to dbat opravdu 100%.
Ale k cisteni. Cistim nasledovne: rano si cistim zuby na sucho [muzes si ho namocit] bez pasty timto
tvrdsim jednosvazkovym kartackem. Dukladne projizdim zub po zubu a skulinku po skulince ruznejma pohybama. Ono totiz to cisteni zubu s pastou a kartackem neni zadnej extra cistici vodvaz. Kdyz si to vycistis tutim a prejedes jazykem pres zuby , tak zjistis, ze je to uplne jinej povrch - cistej. Pak to projedu
mezizubnim kartackem dle velikosti, co tobe vyhovuje. Samozrejme vyplachni. Pokud mas divnej pocit, ze sis neprojel pusu pastou, vyplachni ustni vodou.
Pres den cistim jen kdyz mam divnej pocit v puse a to teda Curaprox kartackem a obyc pastou z DM :D Neverim, ze se od sebe pasty nejak zazracne lisi.
Vecer, kdyz nejsem lina zopakuju proceduru z rana, a kdyz jsem tak vycistim Curaproxem a pastou.
Ale jak rikam, nejsem doktor, zuby se mi nekazi, nekdo vic fundovanej mozna rekne neco jinyho. Tohle je muj system.
Ale za jednim si stojim. To cisteni suchym jednosvazkovym kartackem je uplne o necem jinym a dle me je to cisteni efektivnejsi, lepsi, dukladnejsi.