• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    SASETKA
    SASETKA --- ---
    KOMBAJNERKA: Na kolik u vas vyjde beleni (domaci i ordinacni)? Na strankach jsem to nenasla, diky
    KOMBAJNERKA
    KOMBAJNERKA --- ---
    KLAARKA:
    Ahoj,kdyžtak ty černé Curaproxy prodáváme u nás v ordinaci kdyby jsi ještě měla zájem - www.studio32.cz
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GHOSTDOG32: už si to nepamatuju, jednalo se hlavně o kazy pod špatně udělanýma plombama, i na té jedničce to tak nějak bylo, ale jestli byla dřív mrtvá a pak kazy nebo obráceně, to už je moc moc let a nepamatuju si to :-)
    URANOS: ok, díky, asi teda zatím tu reendo a dostavbu a budu doufat, že to vydrží, co nejdýl.... :-)
    btw. četla jsme někde, že pod korunkou, se často dělají zase kazy - zajímalo by mě, co je na tom pravdy - nebo na čem to závisí? :-)
    URANOS
    URANOS --- ---
    BOSSORKA: těžko se dá z takovýho zevrubnýho popisu radit, ale jestli ti tvoje zubarka doporucuje reendo tak bych ji asi veril. pokud mas pochybnosti, muzes to zkonzultovat jinde. myslim si, ze ani jedna z tech variant neni uplne spatna nebo naopak jedina spravna. ani zubari se casto neshodnou jestli ma smysl ten zub zachranovat nebo rovnou ven a implantovat. pokud je realna sance, ze zub bude par let fungovat sel bych urcite do reenda a korunky. implantat taky neni jistota a navic neni lehky dosahnout dobry estetiky měkkých tkání ve frontě. dal je potreba na implantaci splnovat nejaky podminky(kost, nekouřit, hygiena). jeste bych porovnal cenu, implantat je casto mnohem drazsi. a hlavne implantovat se da i po selhani vlastni endo osetrene jednicky.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    mám dotaz - zubařka se chystá ne reendodoncii jedničky, kterou mám mrtvou bohužel asi už někdy od 13 let, ten zub je dle ní hodně oslabený a bude tam nutná i dostavba (byly na něm i další kazy (hrůza ja vím), no bude to celkem pálka.

A tak jsem se chtěla zeptat, pokud to bude kvalitně udělané (ta reendo + dostavba), jak dlouhou bude mít ten zub životnost (prý je hodně zatížený, pže na něj mám nákus), jaká hrozí rizika a jestli by nebylo rovnou lepší jít do implantátu? (Ptala jsme se jí na to a říkala, že je ještě brzy, že nejdřív pokud by se něco stalo, tak by se dala korunka)...
    Jenže nevím, jestli má smysl, investovat do takhle oslabeného zubu a snažit se ho zachránit, jestli by rovnou nebyl lepší ten implantát?
    btw. jsme slyšela, že implantát je lepší zavádět u mladšího člověka, starší už to hůře přijímá - co je na tom pravdy?....

URANOS
    URANOS --- ---
    GHOSTDOG32: flor v paste je ta jedina vec ktera zajistuje jakousi prevenci, bez fluoru neexistuje profylaktickej ucinek pasty (predpokladam ze chlorhexidin a jiný baktericidni latky taky nechces). jestli ses si jistej ze mas dokonalou hygienu tak flor ani pastu nepotrebujes. ja osobne cistim pastou jenom rano, pro ten pocit:) glycerolu bych se nebal, spis bych se snazil vyhnout sls a triclosanu.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    GHOSTDOG32: ale co od tý "pasty" chceš? vůni? prevenci? atd..
    URANOS
    URANOS --- ---
    GHOSTDOG32: tak uz rovnou nemusis pouzivat nic ne? co teda od ty "pasty" potrebujes?
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ok! díky
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    MUI: no pochytila jsem z toho teda že ne?! že je to jako kyselina a odvápňuje to?
    ta pani na videu to pouziva pravidelně a je vpohodě.
    asi citron se sodou nebude o tolik horší než nějaký levný bělící prášek co se dá koupit v obchodě ne?

Tak nevim, vážně myslíte že je to blbost?
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SOMEONE: já mám jenom softy. plak ze zubu stíráš, shora dolu, ne drhneš .)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    prosimvás, co si o tom myslíte? soda a citron?
    How to whiten teeth at home in minutes.wmv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=b4d2KGRT6d8
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    SAMGARR: podle webu to mají tady, ale zjistila jsem to včera pozdě, takže jsem nakonec nekoupila: http://www.zubni-kartacek.cz/curaprox-cs-5460-ultrasoft-zubni-kartacek-black-edition-1ks-v-blistru/d-70896/
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KLAARKA: jsou toho plny internety, ale nenasel jsem shop, kde objednat celou sadu, asi by se jim muselo napsat...
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    SOMEONE: kartáček má na zuby působit spíše jako stěrka, než jako rejžák
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    kdyz vidim ty curaproxi, jste schopni si tim ultrasoftem vycistit zuby? me se to zda jako strasny smudlatko, jako kolem dasni je to prijemny ale musel bych si tim drhnout zuby 2x dele nez tim 3460.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Viděla jsem na slovenském facebooku curaproxu, že se tam dá sehnat limitovaná edice černých kartáčků (viz obrázek). Nevíte, zda se to nedá koupit někde v Praze?
    Díky
    HROBO
    HROBO --- ---
    GHOSTDOG32: no lepsi by bol statny, ale budem rad aj za sukromneho :)
    HROBO
    HROBO --- ---
    doporucite nejakeho dobreho zubara v prahe, ktory ma volne kapacity? diky.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Neres, proste sme si holt nesedli, se stane a na zaklade toho me chytne v rannich hodinach pruderni.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Ale ne, me jenom desne leze na nervy, ze si sral na zuby, pak ses zblaznil, pac si zjistil, ze mas shnilou celou pusu a ted ses hrozne chytrej a osvicenej. Taky sem takova byla, kuli jinymu zdravotnimu problemu, kterej jsem si zpusobila. Po par mesicich jsem prozrela a zjistila, ze vypadam jak hnup, proto me to tak toci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam